Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kıymalı ekmek

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  • Meng alles bij elkaar.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.

  • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

  • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.

  • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.

  • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.

  • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kıymalı ekmek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 129
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

129 reacties

12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je hebt zeker geen speciale meel nodig. Ik gebruik bijvoorbeeld meel van de Aldi.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
ik heb de broodjes gemaakt. goed gelukt maar ik vond de broodjes zelf een beetje te taai. ze zouden iets luchtiger mogen zijn. doe ik iets verkeerd met het deeg? ik merk wel dat voor mijn oven 220 graden te hoog is. heb jij een tip? hoe maak je het deeg luchtiger eventueel?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Qua luchtigheid, helpt het als je bij de bereiding van het deeg verse gist gebruikt en eventueel ook iets meer dan een half blokje. Ook helpt het om het deeg in plaats van 30 minuten, bijvoorbeeld 45 minuten te laten rijzen. Succes, een gelukkig nieuwjaar!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Gebruik je hiervoor 'standaard' tarwe meel. Of heb ik speciale ' piza meel'  nodig?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, helaas kun je dit gerecht niet met bladerdeeg maken :-)

Maar dat lijkt me eigenlijk wel logisch, of zie ik iets over het hoofd?

Hier heb je echte deeg + gist voor nodig.

Groet,

Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
kan je dit gerecht ook met bladerdeeg maken?
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb gister ook de sarma en deze gehakt broodjes gemaakt, en het was zeker voor herhaling vatbaar. Het was goed gelukt en smaakte heerlijk! Ik zal zeker vaker recepten van je site gebruiken:)
13 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gisteren gemaakt en het was echt heerlijk.
ik ga het vaker maken, heel erg bedankt
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

ik gebruik hier verse gist, die kun je in in de vorm van een blokje vinden.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Welke gist moet ik gebruiken? ik neem aan dat het niet die blokken instant gist zijn?
13 jaar geleden reactie door kelebek
Hallo,

ik heb ze van de week gemaakt en dan direct de dubbele portie hahaha ze waren overheerlijk! en de buren vonden dat ook!

top site  Hülya !! en ga vooral zo door :)

groetjes kelebek.
13 jaar geleden reactie door Noor
dus de helft van de helft; ok bedankt!
zal het zeker eens uitproberen
13 jaar geleden reactie door Hülya
Een kwart glas is inderdaad minder dan een halve glas....

We gebruiken overigens gewone Nederlandse glazen.
13 jaar geleden reactie door nour
En hoeveel ml is dat? Want zo weet ik wat ik precies moet doen.
Bedankt!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Een glas is 150 ml, dus een kwart is tussen de 35 en 40 ml.
13 jaar geleden reactie door Noor
Ziet er overheerlijk uit! Bedankt voor t plaatsen
vraagje, wat word er bedoeld met kwart glas, is dat minder dan een halve glas?
13 jaar geleden reactie door kelebek
ziet er heerlijk uit1 ga het dadelijk proberen!
13 jaar geleden reactie door kelebek
ziet er heerlijk ui!  ga het dadelijk proberen!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik 500 gram meel, dat zijn ongeveer 2 a 3 bekers meel schat ik.
13 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel bekers meel doe je erin kun je dat even melden ik wil het vandaag nog maken pleaseee
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Bedankt voor dit overheerlijke recept.

Gaat zo door!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoe bedoel je? Heb je de uiteindes wel goed dicht geknepen?
13 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij vallen die uiteindes uit elkaar :S wat kunt ge daartegen doen
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb die broodjes gemaakt ze zijn heeeeeerlijk geworden hele leuke site bedankt voor je recepten kom vaak een kijkje nemen anoniem
13 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! En inderdaad, met een plakje kaas er overheen kan het lekker smaken, en zo zijn er nog vele andere varianten.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Eet dit vaak bij mijn turkse schoonfamilie en mijn zoontje is er gek op,nu ga het dus zelf maken.Vrijdag ga ik verschillende recepten van deze site maken. Zal een verassing voor ze worden :-)))
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het vanavond twee keer gemaakt, zo'n succes was het!

Met een plakje kaas erover valt het nog meer in de smaak hier. Dankjewel voor het recept.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Een half blokje gist inderdaad.
13 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Dankjewel!
13 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Wat bedoel je met een halve gist? een half blokje?
13 jaar geleden reactie door anoniem
Toch wel stuk of 15... Hangt er ook vanaf hoe je het deeg en gehakt verdeelt...
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel broodjes maak je ongeveer met dit recept??
13 jaar geleden reactie door Admin
Dat zou ik zeker doen! :-)
13 jaar geleden reactie door anoniem
Dat ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen!
Helemaal een leuke site trouwens, ik kom vaker kijken.

Meer stap-voor-stap recepten:

30,425x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
865,834x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 564 reacties
31,969x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
25,786x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties nieuw recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)