Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kıymalı ekmek

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  • Meng alles bij elkaar.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.

  • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

  • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.

  • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.

  • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.

  • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kıymalı ekmek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 150
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

150 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk... mijn man was er zo enthousiast over, ben totaal geen prinses in de keuken, ben net getrouwd en mijn man had nooit lekker eten tot ik deze maakte hij was zo tevreden !!!
blijft mijn beste herinnering dat dit het eerste was dat ik echt kon maken ! mmmmm
Dankje !!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb mijn broodjes in twee keer moeten bakken omdat het niet in de oven pastte. De eerste waren perfect, bij de tweede lading waren de zijkanten veel harder, tè hard. Waar kan dit aan gelegen hebben?
5 jaar geleden reactie door anoniem
kom misschien door dat de oven al warm is van de eerst keer bakken
5 jaar geleden reactie door anoniem
kapot lekker turks eten is de lekkerste eten ooit
5 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je het gehakt of reëel de vulling eerst in een wok klaar maken of rauw in het broodje en in de oven?

Gr. Nona
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het gehakt moet rauw in het broodje voordat ze de oven in gaan.

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
moet het lams gehakt of kan ik ook rundergehakt voor gebruiken?

gr.Nona
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nona,

Nee, dat maakt niet uit. Mijn voorkeur gaat uit naar rundergehakt, dit gehakt bevat meestal minder vet.

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik heb dit gisteren gemaakt en het klopt wat de anderen zeggen, de verhouding water en melk kloppen niet. Ik heb ook van ieders 150 ml aangehouden en dit is perfect!
Zou je dit aan willen passen op je recept?

Vandaag de Lacmahun gemaakt ook heerlijk!

Groetjes Natascha.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gemaakt, echt heerlijk en makkelijk te maken!
dank je voor al die lekkere recepten en goede uitleg!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik verse gist vervangen door instant korrelgist? Wil nu gaan maken maar heb geen verse gigs thuis. Kan iemand aub snel antwoorden?
6 jaar geleden reactie door anoniem
ja hoor dat kan .

op elke 500 gram bloem 1 zakje gist van 7 gram
6 jaar geleden reactie door anoniem
6 jaar geleden gewijzigd
slm hulya..

sana tavsiyelerde buluncam siteyi geziyorum ne var ne yok diye..tarifler nasil yorumlari okuyorum vs vs..yalniz sunu farkediyorum ki bazi yemek tariflerinde hatalar olusuyor..sen su bardak olarak tarif veriyorsun ama herkesin su bardaklari farkli oldugu icin senden ricam sivi malzemeleri ml olarak tarif vermen..un olculeri de gram olarak ver yoksa yapilista hatalar cok olur ki oluyor yapan kisilerde yorumlari okursak oyle gozukuyor..birde bazi hamurlu tariflerde sut ve su ilave edin diyorsun ama bence hamurda su kullanilmazsa daha iyi bir sonuc alabilir diye dusunuyorum yani sadece sut kullanilirsa hamur daha lezzetli olur.... umarim tarif veris seklini degistirirsin...kolay gelsin herkese :))))
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,

Ik wil dit recept uitproberen, maar ik wil het met feta kaas doen.
Gaat de kaas dan niet smelten in de oven?
Heb je daar speciale techniek voor ofzo?

Groetjes Merve
6 jaar geleden reactie door anoniem
kiyma yerine turk beyaz peyniri kullanabilirsin bu tamamen senin istegine bagli :)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Sinds ik ze vorige week heb gemaakt ken ik het recept inmiddels bijna uit mijn hoofd. Echt super lekker. Een vraagje toen wij in turkije waren hebben wij pide gevuld met aardappel gegeten. Heb jij daar het recept van.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hb er zoon zin in moet wachten tot morge kan niet waccchhhtttennn
6 jaar geleden reactie door anoniem
Grrrrrrr.......
Heb hier zo'n zin in maar moet wachten tot volgende week!
(Hebben niet alle ingrediënten)
6 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya ,

ik heb ze vandaag gemaakt super lekker alleen waren die van mij groter maar toch heerlijk.
bedankt voor de goede uitleg.
Ik ga ook die burek proberen met kaas ben nu al benieuwd.
mijn man zei hij wil graaaag proefkonijn zijn

mvg
Leila ten kate
6 jaar geleden reactie door anoniem
hey hulya

ik heb ze vandaag gemaakt ze zijn er om je vingers mee opte eten
helemaal top dit recept
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil het wel proberen , alleen als ik deze reacties lees dan weet ik dat niet meer zo zeker
6 jaar geleden reactie door anoniem
Is een prima recept hoor, probleem is alleen dat het vocht verkeerd staat aangegeven..., 150 ml van ieder water en melk is ongeveer goed :)) Het moet een elastisch mediumzacht deeg zijn. Verder niets mis met het recept....

MVG


Danuta
6 jaar geleden reactie door anoniem
De hoeveelheid melk en water kunnen echt niet kloppen voor die hoeveelheid meel, dan krijg je op zijn best een blok beton :))

Alles bij elkaar moet minsten 300 ml zijn dus anderhalf glas..

MVG

Danuta
6 jaar geleden reactie door Jolanda Janssen
heb nog deeg over, kan ik daar nog iets mee doen? bewaren voor volgende dag of misschien invriezen?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Goede recept, alleen moet veel meer water bij de deeg! En zout is ook hartstikke veel en heb meer gehakt voor de broodjes nodig gehad( zelf heb ik meer an 250 gram nodig gehad)ik heb 300 gram gebruikt aan gehakt.  rijzen moet ook wat langer dan een half uur( voor mij dan) Voor de rest hele goede deeg. En goed recept..alleen wat aanpassingen nodig. :)
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze wat kleiner gemaakt en na het afbakken er 1 kaasprikker met de nederlandse vlag op de punt ingestoken én voila, mijn bootje was klaar.. voor de afvaart!

geweldig recept, bedankt want iedereen vond mijn "sloepjes" héérlijk!!


mvg

'watersporter'
6 jaar geleden reactie door Annet Geelhoed
Ik heb nog even een vraag over de gemalen rode peper. Is dat gemalen chili peper of gemalen spaanse peper. Ik kan dat hier op schouwen duiveland niet krijgen vandaar mijn vraag. Maar het is een heerlijk recept heb het voor de verjaardag gemaakt als kleine borrel hapjes
6 jaar geleden reactie door anoniem
Wat maakt het uit wat voor peper je gebruikt, het gaat toch om je eigen smaak? En als je het niet kan krijgen neem je gewoon wat je in hs hebt.. Beetje zelf nadenken mensen voordat je gaat vragen! Moet het dan helemaal voorgekauwt worden?
6 jaar geleden reactie door Annet Geelhoed
ik dacht dat we hier vragen konden stellen en natuurlijk heb ik het met andere peper gemaakt, maar ik ben gewoon benieuwd welke peper het is of mag dat niet
5 jaar geleden reactie door anoniem
Voorgekauwd schrijf je met een -d. Blijkbaar kan je wel kritiek geven, maar heb je het ethisch besef en verstand van een pinda.
6 jaar geleden reactie door anoniem
beste hulya

ik had een vraag over de bereiding van het vlees
moet je het eerst bakken in olie of is het niet nodig?
6 jaar geleden reactie door Gerda Hellendoorn
erg lekker  ik heb ze gisteren gemaakt zijn goed gelukt!!!!
6 jaar geleden reactie door anoniem
We hebben ze vanmiddag gebakken wat waren ze lekker ze zagen er misschien niet zo mooi uit als bij jullie op het plaatje maar de smaak was heel goed
6 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam
 Mijn vraag is kan ik het ook met kipgehakt maken.
 Aangezien mijn kinderen daar gek op zijn.   


Dank je wel
6 jaar geleden reactie door Hülya
Selam,

Dat moet geen probleem zijn.
6 jaar geleden reactie door Annet Geelhoed
even een vraag die gist die jullie gebruiken is dat hetzelfde als gedroogd gist
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, ik gebruik verse gist. Dat is een soort kneedbare gist.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Beetje domme vraag maar meel is gewoon bloem? En hoeveel gram gist?

Alvast bedankt!
Groetjes, Evelyn
6 jaar geleden reactie door anoniem
Meel is inderdaad bloem. En ik weet niet waar je woont, maar als er een Turkse winkel is, heb je er ook hoogstwaarschijnlijk gist in blokjes. Dus kun je dat beter kopen en halveren. 1 blokje is 42 gr. Dus 21 gram.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor je reactie!
6 jaar geleden reactie door anoniem
İnderdaad .domme vraag Evelyn.  Basis kennis keuken
6 jaar geleden reactie door anoniem
ohhhhhhhhhh zoooooooooooooooooooooo lekker!!!!!!!!!!!!!!!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hai Hulya,

Ik heb de broodjes gemaakt maar ik denk dat de hoeveelheid melk en water niet klopt. Het was heel droog deeg dus heb ik er wat meer melk en water bij gedaan en toen werd het pas goed deeg. Ik wou vragen wat voor glas je gebruikt hebt want het kan ook zijn dat onze glazen verschillen.

Groetjes Nora
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nederlandse glazen. Dus een kwart glas komt overeen met 50 ml bij mij. Hopelijk zal het nu lukken!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Salam hulya

Ik heb deze broodjes laatst gemaakt. Alles ging goed. Alleen toen ik ze in de oven deed werden ze van onder al snel bruin terwijl de bovenkant nog niet eens gaar was. En ze waren ook super hard. Waar kan dit aanliggen?
Ik moest ook meer vocht toevoegen tijdens t kneden.

Volgende dag waren ze heerlijk en zachter.

Wil graag weten wat ik verkeerd heb gedaan?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien heb je de ovenplaat te laag in de oven gelegd? Je moet het wel in het midden leggen.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya, kan ik ook bakpoeder gebruiken i.p.v gist?
AlvAST bedankt.. ennnn je hebt een top site!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, dat kan niet.
6 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya ,ik ga vandaag voor het eerst dit uitproberen,maar dit is voor 6 personen, maar ik maak voor 4 personen maar wil wel dat ieders 3, 4 broodjes heeft ..hoe volgt mijn recept dan? ben benieuwd.. groetjes C
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nou, maak dit recept en leg de overige broodjes in de diepvries om ze later op te eten. Of je maakt ze gewoon groter.
6 jaar geleden reactie door anoniem
ga zondag voor de eerste keer klaar maken ,laat je iets weten hoe het afgelopen is gr fons
6 jaar geleden reactie door Hülya
Ben benieuwd!
6 jaar geleden reactie door anoniem
ze zien erheerlijk uit en ze zijn heerlijk ook om leuk om met de kinderen te maken
6 jaar geleden reactie door anoniem
klopt het dat het deeg hard is als je klaar bent met kneden??
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, het is niet echt normaal. Het deeg hoort in ieder geval niet aan je handen te plakken als het klaar is.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya hanim,

Ik heb een vraagje, zondag wil ik samen met mijn moeder een berg kiymali ekmek, pide of etli ekmek maken en dan de rest invriezen. Maar welke is het lekkerst vind jij? Tesekkurler.

Özcan
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Özcan,

Persoonlijk vind ik kiymali ekmek het lekkerst. :-) Je kunt alles vriezen, maakt niets uit.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt!! ik heb het gisteren gemaakt en was goed gelukt en heerlijk van smaak!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, blij dat het gesmaakt heeft!
7 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
moet je het gehakt met de groentes erin ook bakken of gewoon rouw in het deeg leggen.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dit moet rauw gebeuren, anoniem :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb net het deeg gekneed en kan niet wachten om het straks af te maken!
Moet ik voordat ik ze in de oven doe aan de onderkant ook insmeren? Toen ik peynirli börek ging maken, was de onderkant op sommige plaatsen wat hard (maar ik gebruikte dan ook filodeeg)

Liefs,
Selina
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Selina,

ik denk dat mijn reactie iets te laat is, mijn excuses! Je hoeft ze in ieder geval niet aan de onderkant ook in te smeren met eigeel. Leg er wel bakpapier onder. :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam Hulya,

Nou, eindelijk tijd gehad om ze te maken en het is gelukt!! Ik ben erheel blij mee want ik ben echt geen ster in deeggerechten. Ik moest wel meer melk en water toevoegen dan die 1/4 beker, dus dat heb ik maar een beetje op gevoel gedaan.

Je kunt deze ook met peynir maken he? Wat zou jij dan doen .... peterselie door de kaas en misschien een plakje tomaat en stukje peper als topping? Ben gek op kaas, ben niet een echte vleeseter.

Succes met de site en gaat er ooit een boek komen denk je? Ik zou het gelijk kopen hoor.

Fi amanillah,
Inci
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Inci,

Je hebt heel veel variaties, wat dacht je van bijvoorbeeld deze:

http://www.turksekok.nl/937/yumurtali-ekmek

Ook niet mis! :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
hoi

ik wil nu de broodjes gaan maken ,maar hoeveel gram gist moet hier in?

want heb net verse gist bij de bakker gehaald 250 gram

alvast bedankt

groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De blokjes gist die ik gebruik zij 42 gram, aangezien je de helft moet gebruiken zou ik ongeveer 20 gram gist gebruiken, dat is dus een ruime theelepel.
7 jaar geleden reactie door Ismail
Hallo Hulya,

Heel erg bedankt voor je mooie site met je duidelijke recepten.
Ben zelf Turks maar heb altijd moeite gehad met het lezen/bereiden van Turkse recepten.
Pas een week geleden jouw site ontdekt en een paar recepten uitgeprobeerd.
Vegetarische kiymali ekmek en icli kofte haha! Ben een vegetarier en heb dus vegetarische gehakt (quorn) genomen i.p.v echt gehakt. Nou is vegetarische gehakt alleen niet zo lekker, smaakt weinig naar echt gehakt. Maar in veel Turkse recepten merk je niet eens dat het om vegetarische gehakt gaat omdat het op smaak wordt gebracht door allerlei kruiden etc. Dus mischien een tip voor de vegetariers onder ons :) Heb nu simit in de oven staan, ben beniewd..

Veel succes verder met je site..
7 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

het is misschien een dom vraagje maar welke soort meel gist en soort magarine kan ik hier voor gebruiken
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ahlan Hülya,

Ik vroeg me af wat voor soort pepers je gebruikt. Is het Spaanse peper of juist de Turkse peper?

En wat voor soort glas gebruik jij? Longdrink of een theeglas?

Hartstikke bedankt.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Een glas van moet 200 ml wel ok zijn, wat betreft de peper, dit zijn: paprikavlokken, in de Turkse minimarkets verkrijgbaar als: "Pul Biber", maar naar mijn mening kun je ieder andere willekeurige peper gebruiken, als het maar een beetje pittigheid aan het gehakt toevoegt.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Heb vraag je. Kan ik ze na het bakken ook invriezen?

Groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder problemen :-)
7 jaar geleden reactie door Leen
Ik ga deze a.s weekend maken......ziet er hééérlijk uit!!!Ik laat het jullie weten,hoor.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Is het gelukt? :)
7 jaar geleden reactie door Leen
Het was geweldig,we hebben ervan gesmuld!!!!Voor herhaling vatbaar.Vandaag maak ik die aardappel/köfte schotel.....ik geniet nog elke week van je heerlijke,geweldige,super recepten.Dank je wel daarvoor.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya hanim, is dit deeg anders dan het deeg van pizza? Ik ga namelijk voor het eerst in mijn leven iets met deeg maken, behalve pannenkoek. Ik hou heel erg van pide en pizza :)

Alvast bedankt,

Özcan
7 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba özcan,

Ja, klopt, het is nagenoeg hetzelfde. Zelfs het gehakt is (bijna) hetzelfde.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ok, dank je wel :)
7 jaar geleden reactie door anoniem
hoi

kan je ook runder gehakt gebruiken

of smaakt het dan anders

alvast bedankt
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder problemen, en uiteraard zal het anders smaken, maar niet minder lekker.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, k heb alleen Instant gist ;( moet ik er dan meer dan 1 zakje gebruiken?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Volgens mij hoef je helemaal niet zo veel te gebruiken van instant gist, zoals de naam al suggereert, is deze gist vrij krachtig t.o.v. van andere soorten, dus houd het maar bij maximaal één zakje (als het niet genoeg blijkt te zijn, kun je het deeg nog altijd gewoon iets meer de tijd geven om te rijzen).

Trouwens, vergeet niet om een doekje (of zakje) over de kom met het deeg te trekken, hierdoor zal het deeg sneller rijzen.
7 jaar geleden reactie door anoniem
heeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllll lekker ik heb het vandaag gemaakt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meer stap-voor-stap recepten:

24,800x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
544,113x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 237 reacties nieuw recept
25,642x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
18,060x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)