Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kıymalı ekmek

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
  • Meng alles bij elkaar.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.

  • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

  • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
  • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.

  • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.

  • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.

  • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kiymlali ekmek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kıymalı ekmek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 129
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

129 reacties

8 maanden geleden reactie door anoniem
De broodjes zijn zo veel te dik voor 6 stuks. Ik ga er nu 12 van maken met dezelfde hoeveelheid. Zo worden ze in de winkel ook verkocht. Lekker dun! Ik heb 100 ml water en 100 ml melk toegevoegd en verse gist gebruikt. Smaakt wel heerlijk hoor. Dankjewel. Mijn turkse man zal er echt van genieten.
2 jaar geleden reactie door anoniem
2 jaar geleden gewijzigd
Ik gebruik voor het gehakt 300 gr. rundergehakt, 1 ui, 1 groene peper, 1 bos peterselie, 1 tl zout, halve tl cayenne peper poeder, halve tl zwarte peper poeder, 1 paprika, 1 klein blikje tomatenpuree en wat water. Anders is het veel te zout en scherp.

Voor het deeg gebruik ik de vermelde hoeveelheden maar veel meer water, 1 tl zout en 7 gram droge gist. Je moet zeker zo'n 25 minuten kneden. In het begin is het deeg een soort drap maar door te blijven kneden wordt het vanzelf niet meer plakkerig en lekker elastisch. Doe er nooit meer meel bij!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil dit heerlijk bakgerecht absoluut proberen
Zo cultivated en goedkoop om in de winkel te halen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk en vrij snel klaar!
Heb een zakje gister gebruikt ipv verse
4 jaar geleden reactie door anoniem
Neem 500gr gehakt wat er over is maak je gehaktballen van. Zoals al gezegd meen 150ml water en melk, is het te vochtig strooi dan wat extra bloem.
De groene paprika is een niet! Pittige versie die.je bij de Turkse winkel kan kopen, het lijkt op een peper maar is lichter en groter. Neem dan ook paprika pasta mee, en dat gebruiken als tomatenpuree, ze denken dat we dat niet in NL hebben maar we hebben Turkse winkels. Die pasta is er ook in pittig, Aci, dus neem wat jouw voorkeur is.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze genaakt ik vond ze te zout en iets te pittig
8 jaar geleden reactie door anoniem
moet ik die gehakt en groente eerst beetje bakken? of gaat het rauw op de deeg en kookt het alleen in de oven?

Gr,
Rachida
7 jaar geleden reactie door Hülya
Gaat er inderdaad rauw in! (bakt in de oven)
8 jaar geleden reactie door anoniem
Mag ik vragen welke tomatenpuree je gebruikt?
8 jaar geleden reactie door anoniem
hoi ik ben 14 en maak een suprise met mn zusje het gaat zo in de oven zit er geweldig uit ! xx van de turkse zusjes
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya. Je gebruikt in dit recept een groene peper. Is dit zo'n rode pittige peper maar dan in het groen of is het een soort jalapeno peper?groetjes Erica
9 jaar geleden reactie door anoniem
lekker smikkelen jullie turken het lijkt mij heel lekker wil een turk een keer samen met mij dit maken dank u wel turk die dit heeft geplaats want ben zelf ook een turk
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk recept, we hebben er allemaal goed van gesmuld.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Perfect gelukt!
Ook ik heb het recept aangepast:

150 ml melk
150 ml water

Ik heb zelf een pakje gehakt gebruikt van 250 gram en zelfs toen hield ik nog deeg over. (daar heb ik dan weer lahmacun van gemaakt) ->zie recept op deze website

Bedankt!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het recept gevolgd
maar deeg is heel hard en stijf....
wat moet ik doen
mvg
9 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan bakpoeder gebruiken. Heb ik ook gedaan, ze waren lekker zacht toen
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heb je wel 150ml water en 150ml melk gebruikt zoals tussen de reacties staat?
9 jaar geleden reactie door Rita Licheri
ik heb ze al vaak gemaakt mijn kids en kleinkids zijn er dol op.maak ze nu weer.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo allemaal,

Ik heb de broodjes net gemaakt. Heerlijk! Groetjes van een Bosnisch gezin.
Xxx
Natasa
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo HüLya

Vandaag heb ik de Kıymalı ekmek gemaakt.
Het was heerlijk, bedankt voor het recept.
Moet wel vermelden dat het brooddeeg wat aan de harde kant was.
Denk dat ik de volgende keer meer melk en water moet gebruiken.
Als je spreekt over eetlepels en theelepels bedoel je dan afgestreken?
Ik heb meerdere recepten van je gemaakt en moet zeggen met veel succes!
10 jaar geleden reactie door anoniem
eey jullie zijn allemaal kanker turken die nie kunnen koken wat ga je zo moeilijk doen ken jij niet rode scherpe peper en groene zwerver en die meel dat is bloem kk idioot moet ik jou moeder pakken in de oven met scherpe yarag met bloem wt eruit schiet
10 jaar geleden reactie door anoniem
Doe ff normaal joh idioot. Als ik jouw moeder was zou ik me kapot schamen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ben benieuwd wat jou afkomst is, je mag wel even normaal gaan doen als je het recept niet goed vind hoef je niet te schelden. En wat heb jij tegen over turken ga leven Zoek man wat denk je wel wie je bent ik Zou me ook gaan schamen als ik jou moeder was, jammer voor z'n moeder dat jij zO opgegroeit ben
9 jaar geleden reactie door anoniem
Kan deze reactie niet verwijderd worden? Is wel zo netjes.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je de deegrecepten ook zonder melk maken? Groetjes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi  Hulya,
`
Kun je ons vertellen of de verhoudingen aangepast moeten worden?

ik lees dat bij sommige meer melk 150 ml melk en 150 ml water gebruikt wordt? Klopt dit?

Blijft de rest van de ingrediënten van het deeg hetzelfde?



Groetjes,
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya

Wat bedoel.jij met rode peper?
Kruiden of bedoel.je groente.
Heb je foto misschien?

Bedankt
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo
heb deze gisteren uitgeprobeerd heb wel 150 ml melk en 150 ml water gebruikt met gist uit zakje.in plaats van kleine broodjes heb ik 4 grootte gemaakt echt goed gelukt en een aanrader!
Hulya bedankt voor de lekkere duidelijke recepten mijn moeder had er me over verteld dacht ga is kijken en inderdaad super.
Hoop dat je nog lang zo doorgaat! vandaag ga ik ook weer een van je receptjes maken .
vooral in de ramadan een inspiratiebron
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het recept niet in grammen en milliliters gepost worden? En dan ook met de juiste hoeveelheid.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Nee dat gaat moeilijk in onze keuken gaat alles op gevoel
10 jaar geleden reactie door anoniem
Oeps kwam er iets te katachtig dat het 150 ml moest zijn (eerste keer dat ik deeg maak) ik heb het nu staan rijzen dus hoop dat het nog goed komt heb er maar telkens iets van beiden erbij in gedaan toch het zo'n vieze drap/deeg werd haha fingerscrossed!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Weet iemand ook hoeveel hier ongeveer uitkomt? Yani hoeveel stuks ongeveer?
Xx
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het meerdere keren gemaakt en ze zijn heerlijk uitgekomen . Dankjewel voor het recept.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldige smaak van de vulling. bake-off. broodjes gebruikt i.p.v. Zoals in recept vermeld.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo
Wil het recept graag maken..
stond net in de winkel echter kwam bij het vak met mixen in de twijfel..
wat is in godsnaam meel?

En waar haal ik bakkersgist?

Hoop dat iemand reageert..

Alvast bedankt!

Groetjes Joey
11 jaar geleden reactie door anoniem
moge Joey,

meel is gewoon bloem. in elke supermarkt te koop. kost bijna nix. bakkersgist bij de bakker die zelf brood bakt. evt ook in de supermarkt maar dan is het vaak droge gist in een zakje,
veel succ6

groeten
Hans
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor je reactie;)
Ik ga ermee aan de slag..
En betreft die droge gist, maakt dit veel verschil uit?
Of proef je dat niet eens als je je best doet op de rest haha

Had gisteren de gonca boregi gemaakt.. was ook heerlijk!

Groetjes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bij de meeste supermarkten heb je blokjes verse gist. In elk geval bij de jumbo. :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Eergisteren had ik lahmacun gemaakt met 50ml water en 50 ml melk. Deeg was net beton. Nadat ik de reacties had gelezen en zag dat paar zeiden dat het 150 ml water en 150 ml melk moet heb ik dit ook maar geprobeerd vandaag voor de kiymali ekmek. En ik moet zeggen dat het helemaal goed is gelukt. Dus hierbij voor mensen die erg harde deeg krijgen, probeer van allebei 150 ml.

Gr
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk... mijn man was er zo enthousiast over, ben totaal geen prinses in de keuken, ben net getrouwd en mijn man had nooit lekker eten tot ik deze maakte hij was zo tevreden !!!
blijft mijn beste herinnering dat dit het eerste was dat ik echt kon maken ! mmmmm
Dankje !!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb mijn broodjes in twee keer moeten bakken omdat het niet in de oven pastte. De eerste waren perfect, bij de tweede lading waren de zijkanten veel harder, tè hard. Waar kan dit aan gelegen hebben?
11 jaar geleden reactie door anoniem
kom misschien door dat de oven al warm is van de eerst keer bakken
11 jaar geleden reactie door anoniem
kapot lekker turks eten is de lekkerste eten ooit
11 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je het gehakt of reëel de vulling eerst in een wok klaar maken of rauw in het broodje en in de oven?

Gr. Nona
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het gehakt moet rauw in het broodje voordat ze de oven in gaan.

Groet,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
moet het lams gehakt of kan ik ook rundergehakt voor gebruiken?

gr.Nona
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nona,

Nee, dat maakt niet uit. Mijn voorkeur gaat uit naar rundergehakt, dit gehakt bevat meestal minder vet.

Groet,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik heb dit gisteren gemaakt en het klopt wat de anderen zeggen, de verhouding water en melk kloppen niet. Ik heb ook van ieders 150 ml aangehouden en dit is perfect!
Zou je dit aan willen passen op je recept?

Vandaag de Lacmahun gemaakt ook heerlijk!

Groetjes Natascha.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gemaakt, echt heerlijk en makkelijk te maken!
dank je voor al die lekkere recepten en goede uitleg!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik verse gist vervangen door instant korrelgist? Wil nu gaan maken maar heb geen verse gigs thuis. Kan iemand aub snel antwoorden?
11 jaar geleden reactie door anoniem
ja hoor dat kan .

op elke 500 gram bloem 1 zakje gist van 7 gram
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
slm hulya..

sana tavsiyelerde buluncam siteyi geziyorum ne var ne yok diye..tarifler nasil yorumlari okuyorum vs vs..yalniz sunu farkediyorum ki bazi yemek tariflerinde hatalar olusuyor..sen su bardak olarak tarif veriyorsun ama herkesin su bardaklari farkli oldugu icin senden ricam sivi malzemeleri ml olarak tarif vermen..un olculeri de gram olarak ver yoksa yapilista hatalar cok olur ki oluyor yapan kisilerde yorumlari okursak oyle gozukuyor..birde bazi hamurlu tariflerde sut ve su ilave edin diyorsun ama bence hamurda su kullanilmazsa daha iyi bir sonuc alabilir diye dusunuyorum yani sadece sut kullanilirsa hamur daha lezzetli olur.... umarim tarif veris seklini degistirirsin...kolay gelsin herkese :))))
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,

Ik wil dit recept uitproberen, maar ik wil het met feta kaas doen.
Gaat de kaas dan niet smelten in de oven?
Heb je daar speciale techniek voor ofzo?

Groetjes Merve
11 jaar geleden reactie door anoniem
kiyma yerine turk beyaz peyniri kullanabilirsin bu tamamen senin istegine bagli :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Sinds ik ze vorige week heb gemaakt ken ik het recept inmiddels bijna uit mijn hoofd. Echt super lekker. Een vraagje toen wij in turkije waren hebben wij pide gevuld met aardappel gegeten. Heb jij daar het recept van.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hb er zoon zin in moet wachten tot morge kan niet waccchhhtttennn
11 jaar geleden reactie door anoniem
Grrrrrrr.......
Heb hier zo'n zin in maar moet wachten tot volgende week!
(Hebben niet alle ingrediënten)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya ,

ik heb ze vandaag gemaakt super lekker alleen waren die van mij groter maar toch heerlijk.
bedankt voor de goede uitleg.
Ik ga ook die burek proberen met kaas ben nu al benieuwd.
mijn man zei hij wil graaaag proefkonijn zijn

mvg
Leila ten kate
11 jaar geleden reactie door anoniem
hey hulya

ik heb ze vandaag gemaakt ze zijn er om je vingers mee opte eten
helemaal top dit recept
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil het wel proberen , alleen als ik deze reacties lees dan weet ik dat niet meer zo zeker
11 jaar geleden reactie door anoniem
Is een prima recept hoor, probleem is alleen dat het vocht verkeerd staat aangegeven..., 150 ml van ieder water en melk is ongeveer goed :)) Het moet een elastisch mediumzacht deeg zijn. Verder niets mis met het recept....

MVG


Danuta
11 jaar geleden reactie door anoniem
De hoeveelheid melk en water kunnen echt niet kloppen voor die hoeveelheid meel, dan krijg je op zijn best een blok beton :))

Alles bij elkaar moet minsten 300 ml zijn dus anderhalf glas..

MVG

Danuta
11 jaar geleden reactie door Jolanda Janssen
heb nog deeg over, kan ik daar nog iets mee doen? bewaren voor volgende dag of misschien invriezen?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Goede recept, alleen moet veel meer water bij de deeg! En zout is ook hartstikke veel en heb meer gehakt voor de broodjes nodig gehad( zelf heb ik meer an 250 gram nodig gehad)ik heb 300 gram gebruikt aan gehakt.  rijzen moet ook wat langer dan een half uur( voor mij dan) Voor de rest hele goede deeg. En goed recept..alleen wat aanpassingen nodig. :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze wat kleiner gemaakt en na het afbakken er 1 kaasprikker met de nederlandse vlag op de punt ingestoken én voila, mijn bootje was klaar.. voor de afvaart!

geweldig recept, bedankt want iedereen vond mijn "sloepjes" héérlijk!!


mvg

'watersporter'
11 jaar geleden reactie door Annet Geelhoed
Ik heb nog even een vraag over de gemalen rode peper. Is dat gemalen chili peper of gemalen spaanse peper. Ik kan dat hier op schouwen duiveland niet krijgen vandaar mijn vraag. Maar het is een heerlijk recept heb het voor de verjaardag gemaakt als kleine borrel hapjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat maakt het uit wat voor peper je gebruikt, het gaat toch om je eigen smaak? En als je het niet kan krijgen neem je gewoon wat je in hs hebt.. Beetje zelf nadenken mensen voordat je gaat vragen! Moet het dan helemaal voorgekauwt worden?
11 jaar geleden reactie door Annet Geelhoed
ik dacht dat we hier vragen konden stellen en natuurlijk heb ik het met andere peper gemaakt, maar ik ben gewoon benieuwd welke peper het is of mag dat niet
10 jaar geleden reactie door anoniem
Voorgekauwd schrijf je met een -d. Blijkbaar kan je wel kritiek geven, maar heb je het ethisch besef en verstand van een pinda.

Meer stap-voor-stap recepten:

30,424x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
865,824x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 564 reacties
31,969x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
25,786x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties nieuw recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)