Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Yoğurtlu kesme çorbası

kesme corbasi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Bereiding van deze soep met deegbolletjes:

Ingrediënten:

  • 3 theeglazen water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 1 theeglas sliertenpasta (kleine)
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eigeel
  • 1 theeglas yoghurt
  • 1 bolletje deeg (ingredïenten hieronder)*
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 bosje verse munt

*Ingrediënten bolletje deeg:

  • Halve theeglas water
  • 1 theeglas meel
  • 1 theelepel zout

 

Bereiding van het bolletje deeg:

  • Neem een klein bakje. Doe hier het water, meel en zout in. Meng dit samen en kneed het verder.
  • Na het kneden maak je van het deeg een lange sliert.

  • Deze sliert snijd je in kleine blokjes. Dit zijn dus de deegstukjes in de soep.

Bereiding:

  • Doe het water in een pan en laat het koken. Voeg in de tussentijd de zonnebloemolie en zout toe aan de pan.
  • Doe nu de sliertenpasta ook in de pan en laat dit koken voor 15 minuten.

  • Doe in een aparte kom het eigeel en de yoghurt in. Voeg hier ook de meel aan toe.
  • Voeg deze ingrediënten toe aan de pan met de soep. Laat dit weer 15 minuten zitten.

Bereiding van de deegbolletjes:

  • Pak een kleine koekenpan. Hier laat je de boter in smelten. Voeg hier de deegbolletjes aan toe.

  • Voeg hier ook 1 theelepel rode peper toe. Laat dit zo staan tot de stukjes deeg zijn gebraden.
  • Voeg dit mengsel toe aan de soep. Roer het goed door.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

 ALTERNATIEF 

Bereiding van deze soep met uien:

Ingrediënten:

  • 3 theeglazen water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 1 theeglas sliertenpasta
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eigeel
  • een halve ui
  • 1 theeglas yoghurt
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 bosje verse munt

 

Bereiding:

  • Doe het water in een pan en laat het koken. Voeg in de tussentijd de zonnebloemolie en zout toe aan de pan.
  • Doe nu de sliertenpasta ook in de pan en laat dit koken voor 15 minuten.

  • Doe in een aparte kom het eigeel en de yoghurt in. Voeg hier ook de meel aan toe.
  • Voeg deze ingrediënten toe aan de pan met de soep. Laat dit weer 15 minuten zitten.

Bereiding van de ui:

  • Pak een kleine koekenpan. Hier laat je de boter in smelten. Voeg hier de gesneden ui aan toe.

  • Voeg hier ook 1 theelepel rode peper en een gesneden bosje munt toe. Laat dit zo staan tot de ui is gebraden.
  • Voeg dit mengsel toe aan de soep. Roer het goed door.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

kesme corbasi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Yoğurtlu kesme çorbası
Beoordeling: 4/5
Reacties: 3
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 15 min Bereiding van deze soep met deegbolletjes: Ingrediënten: ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

3 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
Heel lekker , maar als je de slierten ook
Zelf maakt, is de soep overheerlijk,
Mijn mama maakt de heerkijkste kesme corba,
İs een origenele recept van posof,
Zelf heb ik het nooit gemaakt, daarom ik
Deze link heb geopend, maar hier gebruiken ze
Kant en klare deeg voor de slierten, toch spijtig..
Ik raad het wel iedereen aan om het te proeven,
De kinderen smullen ervan();
12 jaar geleden reactie door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Hoi anoniem,

Dan is kennelijk het deeg nog te plakkerig, overweeg om iets meer meel te gebruiken tijdens het kneden/uitrollen van het deeg zodat het deeg wat droger en harder wordt.

Ook kun je overwegen om de deegbolletjes (voordat je ze in de pan doet), een beetje met meel te bestrooien om in ieder geval een plakkerige oppervlak te voorkomen.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,
Nadat ik de deegbolletjes heb gesneden en samen in een kom doen(om het vervolgens te bakken in boter), plakt alles aan mekaar! Wat doe ik verkeerd?

Meer stap-voor-stap recepten:

11,489x bekeken
  • groene koolsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
10,906x bekeken
  • brocolli soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
62,800x bekeken
  • yoghurt soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 34 reacties
64,544x bekeken
  • graanvermicelli soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)