Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 564
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

564 reacties

13 jaar geleden reactie door anoniem
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ga ik vandaag maken.
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nour,

Een beker is 200 ml, dus 50 ml is een kwart. Het mag ook iets meer zijn.

Vergeet het deeg niet héél goed te kneden! (zeker wel 5 minuten)

Mocht tijdens het kneden blijken dat het deeg te droog is, dan moet je er piepklein beetje meer water bij doen, en mocht het te plakkerig zijn, dan moet je er iets meer meel aan toevoegen.

Na het kneden 30 minuten laten rijzen.

Groet,

Hulya
13 jaar geleden reactie door nour
Het ziet er heerlijk uit

Maar kunt u mij vertellen wat u bedoeld met een kwart koffiebeker? hoeveel ml bedoelt u?
ik hoop snel van u te horen. Wil het morgen namelijk uitproberen.
13 jaar geleden reactie door Hülya
Gehakt zonder vet, anders wordt de pizza te slap.
13 jaar geleden reactie door anoniem
moet het gehakt vettig zijn of minder of juist zonder vet. heb nog geen antwoord ontvangen graag wil ik keen reactie ontvangen
??
13 jaar geleden reactie door anoniem
moet het gehakt vettig zijn of minder of juist zonder vet?
13 jaar geleden reactie door anoniem
lekker hoor
13 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk avondeten gehad dankzij deze website, ontzettend dank.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil graag de turkse pizza maken, maar heb thuis nu geen grill of pizzapan..
Kan het ook in een koekepan?

Alvast bedankt!
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ja hoor, het kan zelfs in een theepot! Haha, nee hoor grapje. Een koekepan gaat helaas niet lukken.

Maar in een oven kan het natuurlijk wel... gewoon op 220 graden zetten, zal iets van 10 à 15 minuten duren. Mochten ze te hard zijn, stapel de pizza's na het bakken op elkaar, zodat de damp van de onderste pizza de bovenste pizza zachter maakt.
12 jaar geleden reactie door anoniem
koekepan kan wel. Duurt alleen superlang, want je moet hem op laag vuur houden met deksel op depan
13 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ik wil graag weten waar je die apparaat(op foto )hebt gekocht die je altijd gebruikt heel handig om lahmacun ,gozleme en pizza mee te maken ,want je kan beide kanten gebruiken.bedankt alvast.anoniem
13 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze gezien in heel veel van die kleine turkse kado winkels,hier in rdam.
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo bij d mediamarkt hebben ze ook niet duur 20 euro  kompackte hakmachine
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik denk niet dat een 'compacte hakmachine' van 20 euro helemaal hetzelde is als een Silex grill, anoniem.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya, ik vind jouw site geweldig! Je zou eens om donaties moeten vragen. Ik vroeg me af of groene paprika ook mag? Groetjes uit Almere.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja uiteraard, dat is zeker geen probleem. Ik gebruik echter rode paprika een beetje voor de sier, geeft een mooi kleurtje namelijk. Maar groene paprika kun je absoluut ook gebruiken.

Groetjes terug aan Almere!
13 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Dat ga ik binnenkort maken! Jammie! :)
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik krijg die rode vlekjes aan de buitenkant van de lahmacun niet ? Moet er nog wat op gesmeerd worden ofso ?
13 jaar geleden reactie door anoniem
die rode vlekjes zijn het gevolg van vocht die door het deeg heen is gelekt tijdens het bakken, afkomstig van het gehakt... zorg er dus voor dat het gehakt voldoende vochtig is...
13 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm! Bedankt voor het recept, ben een super liefhebber van Turkse pizza.

Stefan
13 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn complimenten,het ziet er heerlijk uit!!!
13 jaar geleden reactie door anoniem
13 jaar geleden gewijzigd
Het ziet er idd heerlijk uit
12 jaar geleden reactie door anoniem
Zijn eenvoudiger bij de Turkse bakker verkrijgbaar
12 jaar geleden reactie door anoniem
Weet iemand waar er turkse bakkers in amsterdam te vinden zijn?
12 jaar geleden reactie door anoniem
ja in elke straat in west of oost zit het vol met turkse bakkers minstens 10 in een straat
12 jaar geleden reactie door Jersey
Zelf maken is toch veel leuker =)

Meer stap-voor-stap recepten:

30,425x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
254,447x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 129 reacties
33,757x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
14,548x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)