Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 374
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

374 reacties

10 jaar geleden reactie door Zahouania81
Hülya,

Ik raak telkens in de war wat betreft jullie pepers.

Zou je foto`s kunnen maken en op jouw site plaatsen?

Dank je.

Gr. Zahouania
10 jaar geleden reactie door Hülya
Overal op de website betreft het deze 2 soorten peper:

rode peper  = paprikavlokken (Turks: pul biber), afbeelding:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7692.jpg

zwarte peper, afbeelding:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7696.jpg
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook in de oven?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Uiteraard, 220 tot 250 graden in een voorverwarmde oven moet prima zijn.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Oooooooh ik hou van deze turkse pizza echt heerlijk het is mijn top gerecht bedankt;)
10 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, dat hoor ik vaak van anderen! Geen dank. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Bij het gehakt doe je theeglas water erbij, is het een turkse theeglas?
En hoeveel stuks lahmacun komt er uit bij dit recept?
Ik hoop dat je snel reageert want wil het graag vandaag maken.

Groetjes Rukiye
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Rukiye,

Nee, een Nederlandse, dus 200 ml.

Het aantal bolletjes weet ik even niet uit het hoofd, het is afhankelijk van het aantal bolletjes dat je uit het deeg kunt vormen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het in de oven gedaan in 230 graden toen het er goed uitzag haalde ik het eruit maar het deeg was slap en niet goed toen ik het er langer in de oven deed werd het deeg te hard om op te vouwen? wat doe ik verkeerd.?
10 jaar geleden reactie door anoniem
hoi kok van Turkije ik vind je geweldig mij naam is Marian ik ben 11 jaar ik ga in de ramadan je eten maken ze zijn lekker ooooooooo tut mahens doeiiiiiii                                                                           mariam top model
10 jaar geleden reactie door anoniem
het is my favorite site die van u mevrouw hulya bedankt ik heb veel geleerd van deze site ga door mevrouw mijn complimenten tino lahmajoon is mij persoonlike favorite tot ziens tino
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo de makkers van de Turkse kok.
Ik ga dat ook maken maar,ik ga dat niet in de pan zetten of grillen.
Ik ga dat via de oven doen maar mijn vraag is: Hoeveel graden moet je doen ?
10 jaar geleden reactie door Hülya
230 tot 250 graden in een voorverwarmde oven moet prima zijn.
10 jaar geleden reactie door anoniem
hey huyla ik ben het nu aant maken maar je kan beter met gewichten werken in je recpeten is duidelijker
10 jaar geleden reactie door Hülya
Je hebt gelijk, voortaan ga ik ook nieuwe recepten in grammen en milliliters weergeven, dat met glazen zorgt voor veel onbegrip.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijke piza, we hebben genoten.
bedankt voor dit zalige recept.
Anneke
10 jaar geleden reactie door anoniem
SALAAM,

iK PROBEERDE TE MAKEN EN HET WAS SUPER HEERLIJK .

iK HAD SAUS GEMAAKT EN EROVER GESTROOID.
SAUS:2 TEENTJES KNOFLOOK GESTAMPT  ,KETJUP EN MAYONAISE ,HEEL WEINIG ZOUT VOOR DE SMAAK EN BEETJE WATER SAMEN MIXEN.voor die pizza zette ik ook champion,koren en eieren.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt dat je je sausrecept met ons wil delen, anoniem! Ik ben benieuwd hoe dat zal smaken.
10 jaar geleden reactie door anoniem
mag ik precies weten welke groente in die lahmacun is.Alvast bedankt
10 jaar geleden reactie door Hülya
Sla, peterselie, augurken, tomaat en komkommer.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hulyaa canim benim evde silex yok , pizzpanda da yapsam olur demi ?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, in een pizzapan is ook mogelijk.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze kort geleden gemaakt,en ze waren over heerlijk.  Sinds dien wordt er geregeld een beroep op me gedaan om ze te maken.
Dus bij deze de Turkse pizza is een succes.

Ook de andere recepten ga ik ook maken.
10 jaar geleden reactie door karin
Hoi Hulya,
Ik wil de pizza's 's morgens maken en 's avonds eten, kan ik ze dan bakken en dan opwarmen of later bakken.
Gr, Karin
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder problemen. Je kunt ze 's ochtends bakken en dan 's avonds serveren (wel een beetje opwarmen in de magnetron).
10 jaar geleden reactie door karin
Ok bedankt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit recept nog niet gemaakt, maar heb in het verleden wel 2 andere lacmacun recepten gebruikt van andere sites. Helaas was het gehakt binnen de gestelde tijd niet gaar en werd het deeg te hard. Waar zou dit aan kunnen liggen?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Indien het gehakt niet snel genoeg gaar wordt, dien je minder water toevoegen. Als het deeg te hard wordt, dien je minder meel te gebruiken.
10 jaar geleden reactie door anoniem
OK bedankt, ik ga erop letten
10 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor het recept was lekker
Maar het deeg is toch niet helemaal als bij de turkse bakker
Hij was minder luchtig, ondanks dat ik hem heel dun heb uitgerold.
Maar wel heel lekker hoor,mijn man zegt dat ik het morgen weer moet maken haha
10 jaar geleden reactie door Hülya
Een tip om het deeg luchtiger te maken is door het wat langer te laten rijzen, zodat het meer volume krijgt. Trouwens, bij de bakker hebben ze van die grote ovens waar zo een beetje alle deeggerechten geweldig uit komen haha :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik ben een surinaamse moslima en at zo'n pizza in nederland.Ik vond het byzonder lekker en zal het zeker uitproberen .Bedankt voor uw recept
10 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen! Laat me weten hoe het is geworden :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heel leuk, maar hoeveel gedroogde gist?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ik schat ongeveer 1 eetlepel gedroogde gist.
10 jaar geleden reactie door anoniem
zo lekker
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, mijn dochter van 8 heeft er een hele berg van gemaakt. Ga ik d'r zo een paar aan onze Turkse buurvrouw geven :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het uitgeprobeerd het was goed te eten maar had waarschijnlijk teveel bloem gebruikt. Jammer. Gr. Lin
10 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk maar kan je het ook in de oven doen
10 jaar geleden reactie door anoniem
meeeeeelekker
10 jaar geleden reactie door anoniem
in 1 woord HEERLIJK
10 jaar geleden reactie door anoniem
ja dat helemaal goed vanavond, ik ga er straks aanbeginnen en dan vanavond lekker opeten. misshcien iets minder voro de collega's als ik vanavond noh=g mag werken maar ja dat is hun probleem
10 jaar geleden reactie door antoinetteU
maakt het uit wat je in de pizza doet als hij klaar is of wat is het lekkerste en doe je er zelf altijd in. volgens mij witte kool, tomaat,komkommer, knoflooksaus en verder weet ik het niet meer . heb je nog eentip voor mij. dank je en heel erg bedankt voor al die lekkere dingen ga zo door ik geniet ervan hoor.
groetjes antoinette
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ik geloof dat ik als vulling bij dit recept sla, ui, tomaat, augurken en peterselie had gebruikt. Daarnaast kun je nog witte en rode kool gebruiken, en eventueel komkommer. Qua saus... tja, je kunt alle kanten op, een beetje sambal maakt een Turkse pizza ook héél lekker.
10 jaar geleden reactie door anoniem
oke heel erg bedankt en i kwet zeker dat ik morgen avond heerlijk eet.
10 jaar geleden reactie door anoniem
welke kop je van koffie bedoel je hoeveel ml is het
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ongeveer 200 ml.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe voorkom ik dat de pizza niet vastplakt aan de bakplaat. Moet ik de bakplaat invetten?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Je zou bakpapier kunnen gebruiken.

Of anders, zoals je zelf ook zegt, de bakplaat een piepklein beetje invetten.

Groetjes,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
leuke recept en lekkere pizza mmmmmmmmmmmmmm
dankje wel
groetjes ....... ......
10 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! :-)

Groetjes,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldige site met heerlijke recepten. Ik heb een vraagje over die grill. Krijgt de lahmacun ook bovenwarmte door die bovenste plaat? Hoe gaat het precies in zijn werk, hoe wordt het gehakt gaar?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, de bovenste plaat dient omlaag te staan. Op deze wijze krijgt de pizza van zowel onder alsmede boven warmte, op die wijze wordt het gehakt dus gaar.
10 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba,

Lahmacun cok harika gozukuyor, ilk defa deniyecegim. ama anlamadigim kwart koffiebeker var o normal glas of kahve fincanimi?? bir aciklarmisiniz yada fotoyla gosterirmisiniz??

Tskler

Nazli
10 jaar geleden reactie door Hülya
Het maakt in principe niet zo heel veel uit, je kunt echter uitgaan van 50 tot 75 ml water/melk, uiteindelijk zul je moeten afgaan op je gevoel om te beoordelen of het deeg goed is, als het te plakkerig is: voeg dan iets meer meel toe, als het te droog is, voeg dan iets meer water toe.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Gisteravond heb ik een Turkse pizza gemaakt met Köfte, dit kan toch ook?
Ik vroeg me alleen af of ik het gehakt niet eerst moet bakken? Zo niet, hoelang
duurt het normaal gesproken in een oven voordat het gehakt gaar is? Voor de bodem
gebruik ik gewoon wraps, is ook lekker! Ik had voor het gehakt mengsel alleen zelf in blokjes
gesneden tomaten toegevoegd, hierdoor bleef het mengsel misschien iets te dik. Ik zie in jouw
recept tomatenpuree en water? Ik deed er Harissa doorheen, kan dit ook in plaats van tomatenpuree?

Groeten, Roy
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Roy,

Volgens mij kun je het gehakt wat je gebruikt voor köfte niet gebruiken voor Turkse pizza, het gehakt voor köfte is in het algemeen namelijk harder (wat ook weer verschilt van köfte tot köfte). Vooraf bakken moet je in elk geval nooit doen, dat gebeurt namelijk in de oven, samen met de deegbodem. Om het gehakt wat dunner te maken, dien je meer water toe te voegen. Ik heb geen idee of Harissa gaat lukken, dat zou je even moeten proberen (laat me weten als het lukt), maar naar mijn weten is er weinig verschil tussen salça (tomatenpurree) en Harissa, dus wie weet.

Groet,

Hulya
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nicole,

Zelfrijzend bakmeel zou kunnen, alleen dan dien je de gist achterwege te laten in het recept.

Groet,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi kan ik ook turkse pizza maken met zelfrijzend bakmeel en wat moet ik er dan bij doen?
Groetjes Nicole Ozgunes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Zoals je op het eerste plaatje ziet, is dat ze de tomatensaus zelf maakt :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

wat is die tomatensaus die je erop smeert? komt dat uit n pakje gezeefde tomaten of is dat tomaten salca?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, ik heb geen saus gebruikt, het is tomatenpurree (salca).
10 jaar geleden reactie door anoniem
even wat corrigeren om jouw kook kunst te laten zien
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

krijg je lamsgehakt in een Turks winkeltje.
wand onze slager heeft dat niet.
en wat bedoel je met rode peper waar krijg je die.
het is fijn om te zien.
dat u  moeite doet om ons jouw kook kunst te laten

en maar de mail.s bij houden

alvast bedankt
10 jaar geleden reactie door Hülya
Een slager die geen lamsgehakt heeft? Hmm. Ik zou nog even verder zoeken in dat geval. Soms hebben Turkse winkeltjes ook een vleesafdeling, wellicht dat je het daar kunt vinden.

De 'rode peper' waar ik het over zijn in feite paprika vlokken, zie hier:

http://www.forum.turksekok.nl/viewtopic.php?f=6&t=15
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook gewoon in een electrische of gas oven??

Mvg
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Hoeveel gist zit er in een blokje? Ik gebruik altijd losse gist.

Groetjes
Adinda
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Indien je een zakje wil gebruiken, gebruik dan een heel zakje.

Groet,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je ook gist uit een zakje gebruiken en zo ja hoeveel gram.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Tanja,

Turkse pizza kun je inderdaad ook met rundergehakt maken i.p.v. met lamsgehakt.

Groetjes,

Hülya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Kan je dit gerecht ook maken met rundergehakt?

Groetjes Tanja
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het betreft een half blokje gist, geen zakje.

Gelukkig nieuwjaar.

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

De halve gist in dit recept, is dat een half blokje verse gist of een half zakje en hoeveel gram dan?

Alvast Bedankt
10 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik heb 'pul biberi' (het echte Turkse ingrediënt dat wordt gebruikt) vertaald met rode peper maar in werkelijkheid heet het dus paprikavlokken (kom ik ook pas zeer recent achter, excuus!).

In principe is de naamgeving niet een probleem bij Turkse pizza (of bij andere gerechten), als er maar iets heets in de vorm van poeder of vlokken wordt toegevoegd wanneer er in het recept wordt gesproken over 'rode peper', dat is eigenlijk het enige wat telt.

Succes! Laat me weten hoe het is geworden, op het forum kun je afbeeldingen plaatsen.

Groet,

Hülya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dat opgezocht en volgens mij is rode peper toch wel goed (want het is pittig/heet toch?). Volgens mij heb ik dat staan en staat er bij mij chilivlokken op. Ik koop wel nieuw voor de zekerheid. Bedankt!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi robert,

Dat is inderdaad paprikapoeder, of ook wel paprika vlokken.

In het Turks heet het: kirmizi pul 'biber', vandaar dat ik het (per ongeluk) heb vertaald naar rode 'peper', terwijl het eigenlijk paprikavlokken zijn. In het Turks betekent biber zowel peper alsmede paprika.

Groet,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Wat bedoel je met de theelepels rode peper in dit recept? Is dat paprikapoeder of chilipoeder of zo?

Groet,
Robert

Meer stap-voor-stap recepten:

28,334x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
232,143x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 128 reacties
30,831x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
13,334x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 5 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)