Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 237
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

237 reacties

9 maanden geleden reactie door anoniem
Hoe veel turkse pizza's maak je met dit recept
7 maanden geleden reactie door Hülya
Pakweg een dozijn, afhankelijk van de grootte van de deegbolletjes :-)
1 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteravond geprobeerd. Heerlijk! Bedankt voor het recept :-)
1 jaar geleden reactie door anoniem
in orde eens proberen goede recepten in het algemeen
1 jaar geleden reactie door hennie
Heel blij met deze site lekkere recepten
1 jaar geleden reactie door anoniem
Super, heerlijk en goed gelukt! Bodem perfect en zo lekker vers.
We smullen ervan met zijn allen! Mijn Turkse man vind ze ook perfect!
1 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je iets anders gebruiken voor de paprika? Ben helaas allergisch ervoor :(
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ik doe er geen paprika in en het smaakt prima.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Net gemaakt maar dan met rundegehakt en t is heerlijk.
dank je voor t recept.
1 jaar geleden reactie door connyklijn
lijkt me heel lekker voor tussen door maar moet je het gehakt niet eerst rul bakken of gebruik je het gewoon rauw?
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Turkse Kok, hoeveel bolletjes moeten we van het deeg maken? Of te wel; hoeveel pizza's halen we eruit? Dank dank! Gr, Derya
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vervang zelf het gehakt voor kipgehakt, vind ik lekkerder van smaak.
En ik doe er wat tuinkruidenbouillon door ipv zout.
En ik doe altijd 1 zoete puntpaprika en 1 gewone paprika en ipv de rode peper in poedervorm doe ik er een stukje verse rode peper doorheen omdat we wel van pittig houden.
Verder ben ik echt verslaafd aan dit recept hahaha.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Het is erg goed uitgelegd. Het enige wat ik anders heb gedaan is , ik heb de 2 eetlepels rode peper verwisseld met 2 eetlepels zoete paprika.
1 jaar geleden reactie door Van Nyen Leo
waar vind ik een rechthoekige pizzapan??
2 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk heerlijk heerlijk!!! Ik heb het deeg met alleen water en bloem gedaan en dat ging super!
Verder maak ik er Turkse rode uiensalade bij, beetje shoarmavlees erbij voor de extra hongerigen en ijsbergsla!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Turkse Kok,

Bedankt voor je heerlijke recept, heb het net gemaakt en iedereen vond het super lekker! Precies zoals bij het turkse bakkertje! En 100 gram gehakt is toch inderdaad genoeg.

Groetjes Elisabeth
2 jaar geleden reactie door anoniem
100 gram gehakt is wel heel weinig...De slager lachte me zelfs uit
2 jaar geleden reactie door anoniem
t is een recept, geen boodschappenlijstje :)
2 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya, ik heb je in het verleden weleens bedankt voor al de lekkere recepten, hierbij nogmaals bedankt! Wat ben ik blij met jou website, zo kan ik altijd lekkere dingetjes maken. Vandaag lahmacun, vinden mijn dochter en zoon heerlijk. Ze heeft het er al sinds gisteren over. veel liefs vanuit istanbul, Karin Karagöz
2 jaar geleden reactie door anoniem
Geachte Turkse kok,
Kan ik de margarine vervangen door roomboter?
Ik maak het deeg (10 kg) aan.
Neem uw recept x 20 is dat goed?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Geachte Turkse kok,
Ik wil 10 kg deeg gaan bereiden voor mijn klanten en ook het lamsgehakt.
Wat zijn de juiste verhoudingen qua gewicht ingrediënten denkt u?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je die gehakt niet eerst bakken?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Nee,  als je nou doet wat de Turkse kok heeft geschreven dan komt er een hele lekkere iftar uit...  Super!  Veel succes!!
2 jaar geleden reactie door anoniem
gisteren voor iftar gemaakt met tortilla wraps ipv eigen deeg. In 30 min klaar en het was heerlijk. Super bedankt!
2 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de reacties allemaal! Ik zie inderdaad dat ik 50 ml heb geschreven i.p.v. 150 mL. Ik hoop dat de pizza bij iedereen toch nog gelukt is. Excuses voor het ongemak!

Ben jij trouwens lactose-intolerant of heb je een melkallergie? Dit recept is dan ook geschikt voor jou! Zie de beschrijving hierboven bij de ingrediënten wat je moet aanpassen om dit recept melkvrij te maken. :-)

Eet smakelijk iedereen!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Turkse kok,

Ik heb de pizza's gemaakt en superlekker. Alleen de hoeveelheid vocht in het recept is veel te weinig. Met totaal 300 ml (150 water, 150 melk) lukt het perfect.
Tip: gebruik het maling 00 pizzadeeg van Albert Heijn, dan krijg je een nog beter resultaat!

groet, Jan W.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldig, heerlijk. Wij zijn net terug van vakantie in Turkije, Marmaris. Mooi land, lieve mensen en heerlijk eten. Ik ga wat recepten maken van de Turkse Kok.

MVG, Maria
2 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk heb het meerdere keer gemaakt, word er steeds beter in en de kids blijven smullen zeker bedant voor het recept
2 jaar geleden reactie door anoniem
volgens mij moet er meer vocht bij het deeg....
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,

 Vandaag je recept uitgeprobeerd en het wa supper lekker. Ik heb wel meer eater erbij gedaan dan 55 ml. Anders kreeg ik de deeg niet soepel.heerlijk gerecht voor de ramadane.

Dankjewel
3 jaar geleden reactie door anoniem
hey dankje wel voor het recept. Ik ha het vandaag klaar maken maar ik heb 1 Kleine vraagje,  mag ik de deeg  kneden  in de robot mixer of moet het persee met de hand gekneden  worden ?
3 jaar geleden reactie door anoniem
VIES EN MOEILIJK
BAH!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Nou ja heb je het geprobeerd? Zeker geen keukenprinses he ?
2 jaar geleden reactie door anoniem
hou je kkrrr bek is kaulolekker krr hoer
1 jaar geleden reactie door anoniem
kan je ook normaal praten idioot!!!
1 jaar geleden reactie door anoniem
Zal vast komen omdat je het moeilijk vind..probeer eerst eens gekookte aardappelen
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik meng altijd lahmacun kruiden bij het gehakt en het smaakt perfect. Tevens doe ik groene pepers en peperpuree (acili biber salcasi) erbij voor een pittige smaak ..heerlijk..
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya vandaag gemaakt samen met mijn           dochter, super lekker net als bij de turkse bakker. Heel veel dank voor het delen van het recept.

 Fidan
3 jaar geleden reactie door anoniem
Prima en makkelijk te maken , het recept met een dubbele hoeveelheid lauwwarme melk gemaakt.
de Tomatenpuree vervangen door tomaten peperpasta , het leverde 8 prachtige turkse pizza`s op
Zal deze site blijven volgen
3 jaar geleden reactie door anoniem
De officiele verhouding bloem en vocht in een deegrecept is altijd bloem x 0,6 = hoeveelheid vocht. In dit geval dus 500 gram bloem x 0,6 = 300 ml vocht. Dan heb je altijd een soepel deeg.
3 jaar geleden reactie door anoniem
terminators en transavias ;) Studio54
3 jaar geleden reactie door anoniem
De vochtverhoudingen kloppen niet. Voor het deeg heb ik 150 gr water en 150 gr melk gebruikt, anders komt er gewoon geen deeg uit. Een goed deeg bevat namelijk 60% vocht. Ik heb zelf ook geen water meer toegevoegd aan het gehakt omdat er al meer dan genoeg vocht uit de groenten komen. Verder een heerlijk recept!
3 jaar geleden reactie door anoniem
ik wil dit heel graag proberen, maar ik heb een klein vraagje. waneer je het gehakt klaarmaakt met de groenten erin, moet je het eerst samen op het vuur zetten en wat laten bakken, of moet je het gewoon zo rauw op het deeg zetten?

xx shar
3 jaar geleden reactie door anoniem
is efe w8 ten nog even wachten pizzaaaaaaaaaaaaa
3 jaar geleden reactie door anoniem
Snik snik de hoeveelheid ml die aangegeve
Worden klopt niet. Dus had in plaats vsn deeg alleen korrels.
Ik ga het aanpassen hopen dat het lukt. Iemand enige idee
Hoeveel ml water en hoeveel ml melk erbij moet
Voor een mooie deeg.. Thank you
3 jaar geleden reactie door anoniem
Fucking kkr harde lekkere lahmacun asahbi


AMSTERDAM SUMATRAPLANTSOEN 1095 JC
3 jaar geleden reactie door anoniem
Wats dit voor n recept is echt slecht xx leuke turk
3 jaar geleden reactie door anoniem
Als je het zelf zo goed weet dan waarom maak je geen eigen pagina aan en zet je daar je zo goed genoemde eigen recepten op? Deze mevrouw die haar recepten deelt met ons, is heel wat meer waard dan jij met je stomme reactie dat nergens op slaat! Dus plaats in het vervolg niet meer dit soort reacties en laat deze mevrouw en wij mensen die haar recepten uit willen proberen met rust.

Mijn complimenten, ga zo door met je geweldige en heerlijke recepten Hulya! ☺
2 jaar geleden reactie door anoniem
Zo is dat! Jeetje wat een nare reacties kan men soms geven zeg. Jammer, terwijl deze persoon zijn/haar best heeft gedaan om een mooi recept op deze pagina aan te brengen. Mensen maken fouten en als het alleen de verhouding even niet klopt dat kan gebeuren, dan heb je mekaar om elkaar te helpen om het recept nog een beetje op te pimpen!
3 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb deze gemaakt met 2 th lepels droge gist en 150ml melk en 150 ml water heel mooi deeg geworden
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben bakker als beroep maar waarom zet u suiker in turkspizzadeeg wan je hoef geen suiker er uit doen me normal moeten gebruik is bloem gis zout boter

Groetjes denzel
2 jaar geleden reactie door anoniem
De suiker is om de droge gist te activeren.
Het is ook maar heel weinig.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt ook je gist mengen met warm water om het te activeren zo heb je geen suiker nodig ;)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya,
kun je het recept aub aanpassen
de hoeveelheid vocht klopt niet,ik gebruik 150 ml water en 150 ml melk ..
groetjes Danielle
3 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een onzin. Omdat jij iets anders gebruikt klopt dit recept opeens niet? Zij heeft dat vocht gebruikt, dus ze hoeft het recept helemaal niet aan te passen... Wijsneus.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Wijsneus of niet...
Maar ze heeft wel gelijk kijk eens bij andere reactie kneus.
Deeg is zo droog als de pest lijkt wel een knuppel.

Dus ff normaal reageren droeftoeter
3 jaar geleden reactie door anoniem
De verhouding met vocht klopt inderdaad niet, er komt een onwerkbaar droog deeg uit als je e verhoudingen niet aanpast. Ook de hoeveelheid zout in deeg en vleesmengsel is heel hoog. Ik gebruik voor het deeg de helft, en voor het mengsel proef ik het af (op smaak). Wil niet zeggen dat de recepten niet gewaardeerd worden maar in de beste kookboeken komen wel eens foutjes voor :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga ze zaterdag proberen te maken :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
turkije nummer 1 altijddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
3 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heerlijk, is mijn favoriete turkse eten geworden, elke dag eet ik het wel :))
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het nu 2 keer geprobeerd en iedere keer mislukt het deeg. Heb je misschien een ander recept voor het deeg want het is iedere keer echt veel te droog.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, dit is een fout in het recept, je moet in ieder geval 300ml vocht gebruiken, ik doe de helft melk en de helft water en ik gebruik een zakje gedroogde gist (7 gram), 3/4 uur laten rijzen. Wordt altijd een perfect deeg!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Als je het gemakkelijker wil kun je ook pizza deeg gebruiken, dit koop je in supermarkt.
Water toevoegen en klaar , lukt altijd.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt de hoeveelheid vocht  zelf iets aanpassen, en als je met de hand kneed moet  het na ongeveer vijf minuten aanvoelen als een vrouwenborst. Dan het deeg laten rijzen.
3 jaar geleden reactie door anoniem
hmmmmm k heb gemaakt makki en heeeeerlijk!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe maak je die lekkere opgeblazen deegballon die ze in Turkije serveren als bijgerecht ?
Graag het recept a.u.b.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak turkse pizza voor mijn klas !
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Ik had een vraagje.
Hoe maak je die knoflooksaus die op de turksepizza gaat? (recept)
Ik vind die knoflooksaus echt lekker die ze er altijd opzetten.

Meer stap-voor-stap recepten:

22,929x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties
162,862x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 124 reacties
22,707x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
9,929x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)