Beschrijving:
Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.
Aantal personen:
6
Bereidingstijd:
90 min
Ingrediënten voor het deeg:
-
500 gram bloem
-
25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
-
20 gram (half blokje) verse gist*
-
2 theelepels zout
-
150 ml warm water
-
150 ml melk*
-
1 theelepel suiker*
*Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.
Ingrediënten voor het gehakt:
-
100 gram lamsgehakt
-
1 tomaat
-
1 ui
-
half bosje peterselie
-
2 paprika’s
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
110 ml water
-
2 theelepels zout
-
2 theelepels rode peper
Bereiding van het gehakt:
-
Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
-
Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
-
Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
-
Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
-
Giet het water bij het gehakt in de kom.
-
Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
Bereiding van het deeg:
-
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
-
Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
-
Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de lahmacun:
-
Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
-
Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
-
Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.
-
Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!