Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 485
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

485 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga dit maken met mijn kooklessen op school. We hebben veel turkse leerlingen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Dank voor het recept, het was echt heerlijk! Ik wil het nu voor de 2de keer maken maar ik heb geen verse gist in huis maar wel gist in zakjes (in poedervorm) net zoals de zakjes bakpoeder en vanillesuiker. Kan ik deze gist ook gebruiken?

Alvast bedankt,

groetjes Hayat
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hier in Duitsland verkopen ze in iedere supermarkt blokjes gist. Kost maar 9 cent per blokje van 42 gram.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het deegrecept mislukt vaak doordat er niet bijstaat dat de gist in 100 ml water moet worden opgelost gedurende 10 minuten.

Daarbij het recept aanhouden van 55 ml water en 55 ml melk en het deeg wordt mooi en elastisch.

Chris
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dankjewel!

Ik ga het proberen!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dit is het geval wanneer je droge gist gebruikt. Ik heb verse gist gebruikt, daarvoor hoef je het niet eerst in het water te weken. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
het deeg lukt steeds niet, heb het al heel vaak gemaakt, maar krijg iedere keer weer iets met het deeg, vooral hard en terugtrekken bij uitrollen, hele kleine pizzas.

jammer want tis wel heel lekker
11 jaar geleden reactie door Hülya
Heb je het lang genoeg laten rijzen?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb net deze site ontdekt omdat ik op zoek was naar een recept voor Kofta.
Wat een verrassing.......boordevol met de heerlijkste recepten, ik wil meteen gaan koken !
Ik ben weliswaar zo Hollands als het gras, maar de Turkse keuken...........verrukkelijk.
Hier ga ik nog heel vaak inspiratie op doen.
Bedankt !

HappyGranny
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen! Veel plezier op de site. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Is het lekker als je shoarma en groenten er in doet?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zie veel mensen shoarma tussen hun lahmacun doen, zij vinden het heerlijk. zelf heb ik het nooit geproefd. Groente tussen je lahmacun is sowieso een must! :-)
10 jaar geleden reactie door Leen
wij hebben dat ook weleens gedaan,maar dan met kebab of lamsshoarma.....je gaat toch niet in een turkse pizza,de shoarma doen die we bij de Jumbo of zo halen.......ZONDE!!!!!Het is een Turks gerecht.....dat moet je niet gaan verknallen met uit de fabriek gemaakte shoarma.....is mijn mening hoor
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag even proberen met de kinderen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Succes!
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
MMmmmhh.. dit recept was echt heel lekker!
duurde even,maar t resultaat was net zo als in  die Turkse eethuisjes.
Ik ga het zeker vaker maken want zelfs na de 1e keer ben ik al zo blij..
 lijkt het me ook leuk (dit kunnende)eens een keer donner kebab thuis te maken...
nu lijkt me dit vrij lastig, gezien we daar thuis wellicht niet de juiste apparatuur voor hebben..
of weet jij hoe we dat maken?In ieder geval bedankt!

gr van Arno
11 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat het gesmaakt heeft!

Döner kebab, je zegt het al, we hebben er niet de juiste apparatuur voor. ;-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldige site, groetjes maria
11 jaar geleden reactie door anoniem
wij heben ales maar geen gril wij  heben geluk dat wij een oven hebt .
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, ik heb een probleem met lactose. Kan ik de melk vervangen met iets anders?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

In principe mag de melk ook eruit gelaten worden, dit verzacht het deeg slechts.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vervang koemelk vaak door havermelk in recepten. Werkt prima!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya, ik heb je recept geprobeerd... Het is een groot succes... M'n vriend vond het
heerlijk.. Mag ik nu vaker maken.. En ga ik ook je andere recepten proberen.. De volgende keer mag ik het voor m'n turkse collega's maken. En ben benieuwd wat ze er van vinden. Hou je zeker op de hoogte.

Ik wens je een hele fijne jaar wisseling en een gezond 2013...

Groetjes Tina Paliama
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gelukt is, Tina!

Jou wens ik ook alvast gezond nieuw jaar toe!
11 jaar geleden reactie door anoniem
het word echt een heerlijke gerecht !!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat wordt het vast!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya, vandaag voor 't eerst turkse pizza gemaakt. Het was erg lekker. Dank je voor het recept, ik ga het nog vaak maken  :-)

Groetjes Erik
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Erik!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt Hulya voor het recept! Het smaakte heerlijk maar mn deeg was erg krokant. Heb ik het deeg te veel uitgerold? Dus het pizzaatje? Of was mijn deeg in eerste instantie te 'droog'? Ik heb het trouwens klaar gemaakt in de oven.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Oorzaak hiervan is zeer waarschijnlijk omdat je het in de oven hebt klaargemaakt. Ik zou de turkse pizza dus minder lang in de oven houden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ook net gemaakt heerlijk!

alleen het water en melk moet echt allebei 100 zijn.

thnx!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Yes ik ga deze vandag maken, zo enorm lekker, goed idee voor het kerst diner op school, hallal dus ze eten het allemaal.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lukt voor geen meter! Blijft veel te droog we blijven er water bij doen...
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is jammer. Weet je zeker dat je de juiste hoeveelheden hebt gebruikt? Anders weet ik ook niet waar het aan kan liggen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij ook hetzelfde probleem, ik heb er bijna 2-3x zoveel ingedaan van het water en melk, toen wou het wel, ik krijg trouwens ook niet hele grote pizza's, best wel kleintjes :) maar wel lekker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het is goed maar oven voor verwarmen  of hoeveel graden moet verwarmt worden niet bekent.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oh, ik doe het altijd op een Silex, vandaar. Maar voor elektrische ovens: 220 graden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk deze pizza Hulay,
Maar ik mis die lekker knoflook saus, heb je daar ook een recept van ?
 Gr.,leila
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
De juf op school had aan mij gevraagt om turkse hapjes te maken.
Ik heb turkse mini pizzaatjes gemaakt met dit recept.
Alle 65 kinderen hebben er van genoten en erwaren er nog 10 over en die was ik ook zo kwijt.
Bedankt voor je recept!!!
Ik heb alleen moeite met het deeg te kneden, deze is verschrikkelijk taai en hard en dit ook met het uitrollen, wat moet ik anders doen?
Groet Moniek.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dat kan door minder bloem te gebruiken, en een beetje meer olie erin te doen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het is lekkerder met knoflook in het gehakt!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ook ik heb de lahmacun net gemaakt en voor een eerste keer mag ik niet klagen! ze smaken goed en zien er ook wel redelijk uit. Dank voor je recept~!

Toen ik het deeg 30 minuten had laten rijzen en er bolletjes van had gemaakt, ging ik ze gelijk uitrollen. maar dat was niet zo een succes. het deeg veerde steeds terug. Ik had het idee dat ik de bolletjes ook even moest laten rusten voordat ik ze uitrolde, want m'n laatste 3 pizza's waren lekker dun en krokant, zoals een lahmacun moet zijn en de eerste waren nog vrij dik, hoe hard ik ze ook heb uitgerold. herkent iemand dit?

verder alleen maar complimenten voor de heerlijke recepten!
11 jaar geleden reactie door anoniem
haha ja ik herken het wel ik laat de bolletjes ook altijd even onder een theedoek liggen voordat ik ze ga uitrollen :) dan gaat het veel  beter
11 jaar geleden reactie door Hülya
Inderdaad, laat ze dan nog even onder een theedoek rusten. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
kan het ook met tortillas
11 jaar geleden reactie door anoniem
je kan turkse pizza ook in een tefal pan doen, gewoon erop leggen paar min totdat onderkant van deeg beetje gaar begint te worden en dan deksel van de pan erop zodat gehakt gaar word, kwestie van paar min. werk, binnen een handomdraai is het al gaar dus wel goed kijken en er bij blijven.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Als ik een kilo gehakt wil gebruiken moet ik dan al het andere middelen ook vermeerderen of is dit ook genoeg voor een kilo.

X
11 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren dit recept gemaakt,en het was heerlijk.
Ook ik heb 100 ml. melk en 100 ml. water gebruikt om een soepel deeg te krijgen.
Ik ga dit zeker vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijke recept !!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

kan dit ook in de oven gemaakt worden ,want ik heb geen pizzapan en geen grill
11 jaar geleden reactie door anoniem
Super super super heerlijk was het ! Voortaan zal ik het altijd zelf maken ;)) bedankt dat je de recepten met ons deelt! Gister ook al bulgurlu biber dolmasi gemaakt en m'n man vond het overheerlijk zei hij.
Alleen de verhoudingen met het water en de melk kloppen niet helemaal.
Voor 500 gram gewone bloem had ik toch 100ml Water nodig en hetzelfde geldt voor de melk.
Ik kreeg hiermee een perfect deeg en hij rees echt heel goed. Ik ga zekers nog meer recepten uitproberen.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, anoniem! Goed dat je deeg toch gelukt is. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Assalamu Alaykum,

Hoe lang is de lahmacun houdbaar? En mag hij in de diepvires bewaard worden?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt het gewoon in de diepvries bewaren, dus het kan nog wel een tijdje mee. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
rauw in de diepvries of al gebakken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt mij heerlijk ga het zeker uitproberen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Deze pizza zijn heerlijk
Alleen wat stoeien met het deeg.

En ik mis alleen nog de lekkere knoflook saus die je bij de turkse bakkers vaak erop krijgt.
Kun je daar ook een goed recepts van maken?

afz jan
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Jan,

Mayo peterselie peper uit de molen, knoflook uiteraard ;) en dan mengen, klein beetje verdunnen met water en je hebt een super lekker knoflooksausje
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor je receptje!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je het gehakt er zonder te bakken erop doen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja inderdaad, zonder bakken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hmm... Dat woord smullen
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya
ik van de week de turkse pizzas gemaakt met mijn vriendin echt lekker en snel klaar super recepten heb je er op staan

goetjes w
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik het deeg ook laten rijzen in de broodbakmachine?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Heb zelf nooit een broodbakmachine gebruikt, geen idee of het zou kunnen. Sorry.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ja hoor, dat kan heel goed. Doe ik n.l. zelf ook altijd...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel calorieën zituren eet in zo'n pizza van25cm doorsnede?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Huyla,

ik ben op dit moment de turkse piza aan het bakken alleen word het deeg veelste hard....bij de bereiding van het deeg heb ik extra melk en water toegevoegd omdat het anders veelste droog was....heb je misschien nog een tip voor me?

Groetjes Samira

P.s. mijn moeder is turkse en ik ben een aantal jaar geleden naar Curacao geemigreerd..dit is dus mijn eerste keer in jaren dat ik weer een turkse piza ga eten....dus heeeeeeeeeeel erg bedankt alvast!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
Ten eerste wil ik je even zeggen dat ik je site super vind en dat je alles perfect uitlegt!
Ik heb net de Lahmacun gemaakt maar het duurt erg lang voordat de pizza klaar is. Jij zegt 5 min in de pizzapan maar bij mij is het na 5 nog niet gaar. Wat doe ik verkeerd? En doe jij de deksel erop? En op welke stand zet jij de pizzapan? De mijne heeft stand 1 t/m 5. Alvast bedankt voor je reactie. De saus was verder goed gelukt!

Groetjes C
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag C,

Ik zet het op stand 5 en doe de 'deksel' eroverheen. Elke pan is weer anders, probeer een goede tijd te vinden wat voor jouw pan werkt. Als de pizza's bij mij langer dan 5 minuten in de pan blijven, branden ze al gelijk aan. Hopelijk lukt het je!
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
Hoi Hulya,

Ten eerste wat een super leuke site!!
Heb zelf een turkse vader maar die kan je toch niet alles zo goed uitleggen:-)

Ik heb de lahmacun gemaakt maar had wat problemen met t deeg.
Het bleef bij mij te droog, heb uiteindelijk melk en water toegevoegd maar dan zijn ze redelijk hard geworden na het bakken (in een pizzapan)

Heb je nog tips!?

groetjes Suzan
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Suzan,

Werd je pizza te knapperig of echt 'droog'? Bij mij waren ze knapperig, maar als je de pizza's eerst op elkaar stapelt, kunnen ze vanzelf zacht worden door de damp van de andere pizza's. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ik heb deze gemaakt.
ze waren erg lekker.
ik zou graag nog meer recepten via mail willen ontvangen.
met vr groet joke.
11 jaar geleden reactie door anoniem
moet het gehakt niet gebakken worden, zo wordt het rauw op het deeg gesmeerd.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb een heteluchtoven, hoe hoog moet ik deze dan zetten en hoe lang duurt het ongeveer eer de pizza klaar is?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya!

Ik heb vandaag je recept geprobeerd, maar dan met vegetarisch gehakt. Was super lekker, en zelfs mijn vader, die normaal niks moet hebben van vegetarische dingen, vond het erg geslaagd. Heel erg bedankt voor het recept dus!

Groetjes Sanne
11 jaar geleden reactie door anoniem
hai Hülya,

heb net de turkse pizza's gemaakt, en ze zijn heerlijk!!!
bedankt, erg leuke site.

groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Super site, ben aan het proberen Lahmacun te maken, maar moeten de pitjes uit de tomaat gehaald worden, want ik heb nu echt puree ipv een pasta achtige substantie, het zal er niet minder om smaken denk ik!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anoniem,

Nee, de pitjes mogen er best in blijven. Uiteindelijk zul je inderdaad een soort van gehaktpuree krijgen.
11 jaar geleden reactie door Ineke Vooijs
hallo Hülya,

het begin is er en oefening baart kunst. viel niet tegen de eerste keer. een paar vraagjes, ik doe het in de oven, moet er ook boven warmte zijn? de  piza is snel droog temp. dan lager en langzamer laten garen . ik ga het in ieder geval nog een keer maken hoor je tips graag. bedankt alvast!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Ineke, er moet zeer zeker bovenverwarming zijn, anders droogt het deeg terwijl het gehakt nog niet gaar is. Het gebruik van een oven of dubbelzijdig pizzapan is dus zeer aangeraden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Turbo oven is beste warmte moet ook van boven kome en baktijd belangrijk
11 jaar geleden reactie door Naomi Elena
hihi valt nog niet mee hoor om een mooie goeie deeg te maken....oefening baart kunst en hulya bedankt dat je ons helpt!!!! de enige site waar je goed uitleg en feedback krijgt!!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg bedankt Naomi! Ik doe mijn best :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya

Allereerst complimenten voor je site, je hebt er heerlijke recepten opstaan.

De lamahcun wil ik gaan proberen maar hoe verplaatst je die van de aanrecht naar de oven of pan? Ik ben bang dat alles er afglijd of uitzakt als je begrijpt wat ik bedoel :)

Bedankt voor je inzet en hulp!

Groetjes Anisa
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anisa,

Gewoon voorzichtig optillen bij de randen, het gehakt glijdt er niet zo snel vanaf gelukkig :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Deeg laten dansen als vliegend ufo als de rok van flamengo danseres als een oud 45 plaatje draaien met je vingers en dan richting bakplaat leg erop vuur aan juiste temp. En baktijd eet smalijk
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb even de verhoudingen van de ingrediënten aangepast (dus naar milliliters omgerekend etc.) en ook de namen van bepaalde ingrediënten duidelijker geschreven. Misschien vinden jullie het zo beter? Laat het me weten! :-)
11 jaar geleden reactie door martine
Hoi Hulya,

Ik had ook gewone margarine gebruikt ( voor bakken en braden) maar je bedoelt dus margarine die je op brood smeert? Toch snap ik niet dat je met zo weinig water en melk een goede deegbal krijgt!?! Mijn deeg was wel gelukt op zich maar de bodem was wel vrij hard na het bakken dus toch gaat er iets mis bij mijn deeg. Moet ik als het deeg dus nog zo droog is alleen maar water erbij doen of water EN melk??

Groetjes Martine
11 jaar geleden reactie door Naomi Elena
Helemaal superrr, ik heb alleen steeds problemen met het gisten van de deeg...ben er inmiddels achter dat je het beste gist+lauw water+suiker kan mengen en dan bij het meel voegen en kneden....pfffff door het zout wilde het niet gisten...en mag ik als het deeg te droog is iets meer vocht toevoegen??? voor de rest toppie!!!!

Meer stap-voor-stap recepten:

29,840x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
248,752x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 128 reacties
32,887x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties nieuw recept
14,196x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 5 reacties nieuw recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)