Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 501
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

501 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
Snik snik de hoeveelheid ml die aangegeve
Worden klopt niet. Dus had in plaats vsn deeg alleen korrels.
Ik ga het aanpassen hopen dat het lukt. Iemand enige idee
Hoeveel ml water en hoeveel ml melk erbij moet
Voor een mooie deeg.. Thank you
9 jaar geleden reactie door anoniem
Fucking kkr harde lekkere lahmacun asahbi


AMSTERDAM SUMATRAPLANTSOEN 1095 JC
9 jaar geleden reactie door anoniem
Wats dit voor n recept is echt slecht xx leuke turk
9 jaar geleden reactie door anoniem
Als je het zelf zo goed weet dan waarom maak je geen eigen pagina aan en zet je daar je zo goed genoemde eigen recepten op? Deze mevrouw die haar recepten deelt met ons, is heel wat meer waard dan jij met je stomme reactie dat nergens op slaat! Dus plaats in het vervolg niet meer dit soort reacties en laat deze mevrouw en wij mensen die haar recepten uit willen proberen met rust.

Mijn complimenten, ga zo door met je geweldige en heerlijke recepten Hulya! ☺
9 jaar geleden reactie door anoniem
Zo is dat! Jeetje wat een nare reacties kan men soms geven zeg. Jammer, terwijl deze persoon zijn/haar best heeft gedaan om een mooi recept op deze pagina aan te brengen. Mensen maken fouten en als het alleen de verhouding even niet klopt dat kan gebeuren, dan heb je mekaar om elkaar te helpen om het recept nog een beetje op te pimpen!
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb deze gemaakt met 2 th lepels droge gist en 150ml melk en 150 ml water heel mooi deeg geworden
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben bakker als beroep maar waarom zet u suiker in turkspizzadeeg wan je hoef geen suiker er uit doen me normal moeten gebruik is bloem gis zout boter

Groetjes denzel
8 jaar geleden reactie door anoniem
De suiker is om de droge gist te activeren.
Het is ook maar heel weinig.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt ook je gist mengen met warm water om het te activeren zo heb je geen suiker nodig ;)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya,
kun je het recept aub aanpassen
de hoeveelheid vocht klopt niet,ik gebruik 150 ml water en 150 ml melk ..
groetjes Danielle
9 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een onzin. Omdat jij iets anders gebruikt klopt dit recept opeens niet? Zij heeft dat vocht gebruikt, dus ze hoeft het recept helemaal niet aan te passen... Wijsneus.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Wijsneus of niet...
Maar ze heeft wel gelijk kijk eens bij andere reactie kneus.
Deeg is zo droog als de pest lijkt wel een knuppel.

Dus ff normaal reageren droeftoeter
9 jaar geleden reactie door anoniem
De verhouding met vocht klopt inderdaad niet, er komt een onwerkbaar droog deeg uit als je e verhoudingen niet aanpast. Ook de hoeveelheid zout in deeg en vleesmengsel is heel hoog. Ik gebruik voor het deeg de helft, en voor het mengsel proef ik het af (op smaak). Wil niet zeggen dat de recepten niet gewaardeerd worden maar in de beste kookboeken komen wel eens foutjes voor :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga ze zaterdag proberen te maken :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
turkije nummer 1 altijddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
10 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heerlijk, is mijn favoriete turkse eten geworden, elke dag eet ik het wel :))
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het nu 2 keer geprobeerd en iedere keer mislukt het deeg. Heb je misschien een ander recept voor het deeg want het is iedere keer echt veel te droog.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, dit is een fout in het recept, je moet in ieder geval 300ml vocht gebruiken, ik doe de helft melk en de helft water en ik gebruik een zakje gedroogde gist (7 gram), 3/4 uur laten rijzen. Wordt altijd een perfect deeg!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Als je het gemakkelijker wil kun je ook pizza deeg gebruiken, dit koop je in supermarkt.
Water toevoegen en klaar , lukt altijd.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt de hoeveelheid vocht  zelf iets aanpassen, en als je met de hand kneed moet  het na ongeveer vijf minuten aanvoelen als een vrouwenborst. Dan het deeg laten rijzen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
hmmmmm k heb gemaakt makki en heeeeerlijk!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe maak je die lekkere opgeblazen deegballon die ze in Turkije serveren als bijgerecht ?
Graag het recept a.u.b.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak turkse pizza voor mijn klas !
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Ik had een vraagje.
Hoe maak je die knoflooksaus die op de turksepizza gaat? (recept)
Ik vind die knoflooksaus echt lekker die ze er altijd opzetten.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Helaas is het recept niet helemaal goed. Vooral het deeg niet, vocht waar je mee kneed klopt zo in zo niet, daarnaast vind ik het gehakt mengsel ook niet smaakvol. Jammer, heb het eerder beter gemaakt met een ander recept.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit vele malen gemaakt en ik vind het nog lekkerder dan bij de turkse bakker.maar ik vervang de rode peper voor 2 thee lepeltje cayenepeper en 2 thee lepeltjes knoflookpoeder!
Misschien een tip ! ?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat je misschien ook even zou kunnen doen is voordat je het bij het gehakt doet even aanfruiten in de koekenpan met eventueel een knoflookje erbij. Door het aanfruiten komen er meer smaken vrij.
10 jaar geleden reactie door anoniem
hahahahaahahahahahahahaahhaahahahahahahahahahahah
10 jaar geleden reactie door anoniem
Superrecept! Makkelijk, snel en héél lekker. Ik gebruik grote burritos van de Action als bodem. En halfomhalf gehakt. Heerlijk
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hartsikke mooi en goed verhaal, bij de Lidl liggen deze apparaten voor weinig in de vriezer.
En weet je, zéer goed te eten. Even in de combi magnetron, slaatje bla, sausje, vreten met je platte bek.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heel erg lekker ziet het eruit en zeer duidelijk weergegeven om te maken!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bizde selex' ile yapiyoruz, ama agzini kapatinca lahmacunun hamuru bazen yukariya ciktigi icin( sistigi icin) udt tarafi delex'in kapagina deydigi icin,  ustu yaniyor. Siz selex'in agzini kapatiyormusunuz?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is de lekkerste eten. Ik vind dat u de beste kok ooit bent. en u kookt als de beste.
10 jaar geleden reactie door anoniem
echt leuk ik zit met vriendin te kijken en we worden gewoon blij hoe kan dat
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik wordt echt heet hiervan,komt dat door die saus,of ben ik het,ik weet het niet ,benecht echt heet hoor
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, mijn vraag is hoeveel bolletjes ik er uit kan halen van die 500 gram meel, want ik ben  bang dat ik te veel bolletjes eruit haal en dan wordt de bodem heel dun. Ik maak het soms en dan komen ze er heel hard uit (krokantig) en dat wil ik niet. Ik wil ze lekker zacht hebben, en dat ze makkelijk te rollen zijn als ze gaar zijn. Ik doe ze wel altijd in de oven, kan dat ook? op hoeveel graden moet het dan, ik namelijk niet zo een gril of pizzapan.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Voor dunne bodem 16, anders 12 bolletjes eruit halen. Gewoon zelf een beetje experimenteren mag ook, is heel leuk zelfs.
10 jaar geleden reactie door anoniem
wij gaan koken op school en we gaan Lahmacun maken.
dus wens ons sterkte
we zijn jongens van 8 en 7 jaar
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben van plan dit morgen te maken maar heb even een vraagje voor als je het deeg niet zelf gaat maken, wat is een goed alternatief? Kunnen gewone tortillawraps ook of wat moet ik hiervoor gebruiken Hulya? Alvast bedankt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je die deegpannenkoek niet beter gewoon bij de Turkse winkel kopen? Verkopen ze die los? Dat maakt het gerecht al een heel stuk minder bewerkelijk.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wraps kunnen ook..hb ik uitgeprobeerd
10 jaar geleden reactie door anoniem
Tas firinda daha lezzetli oluyor tam de echte lahmacun
maarja heb je helaas niet in nederland maar wel in turkiye
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ongeveer 250 ml vocht toegevoegd. (melk en water)
Moet de bodem krokant zijn of zacht? Bij mij waren ze bijna niet te rollen zo krokant. Hoe krijg ik ze iets zachter? Wat voor bloem moet ik gebruiken?
De smaak is heel erg lekker. In de pizzapan mooi bruine bodem, soms twijfelde ik wel of het gehakt gaar genoeg was. Zeker voor herhaling vatbaar.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren teruggekomen van een heerlijke vakantie in Turkije en nog niet toe aan 'de Hollandse pot'. Ik heb vandaag de Turkse pizza gemaakt en dat recept is helemaal verrukkelijk! Bedankt, ik ga vast nog meer recepten uitproberen. Marian
10 jaar geleden reactie door anoniem
Alle deeg recepten vragen om wat gezond verstand. Bloem is een veranderlijk ingrediënt, dus als de temperatuur veranderd, of de luchtvochtigheid, dan is de hoeveelheid water of vocht die je nodig hebt al gauw iets anders. Ook is het soort meel of zelfs de plek waar het vandaan komt een invloed, dus....bij alle deeg recepten, water of vocht in kleine beetjes toevoegen. Zoveel vocht erbij doen tot al je bloem aan elkaar plakt en een deegje vormt, dan kan je tijdens het kneden wel voelen of er meer water bij moet ( dan voelt het stug en hard) of wat meer bloem, ( dan blijft het teveel plakken). Alle ongeknede deeg plakt een beetje, tijdens het kneden komen de gluten vrij en gaan elastisch worden, dus ook niet te snel bloem toevoegen, je hebt kans dat als je goed kneedt je een prachtig soepel deeg overhoudt, pas bloem toevoegen als je zeker weet dat er te veel vocht in zit. Als je te snel bloem toevoegt heb je kans dat je deeg te stug is om mooi te rijzen. Veel succes met het deeg! Verder een geweldig recept, duidelijk en lekker!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Witte bloem Max. 52% water toevoegen. Volkoren bloem 56
10 jaar geleden reactie door Karin van Woerkom
2 eetlepels rode peper, kan ik
ook pul biber gebruiken?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Goed recept, net als anderen kloppen alleen de verhoudingen meel vocht niet. Verder een heerlijk eenvoudig recept.
10 jaar geleden reactie door anoniem
het is zo makkelijk om alles te maken ik ben zo blij elke dag in de keuken staan en dan bedenken wat ik moet maken o een gedoe maar nu ik deze website heb gevonden is het triljoen keer makkelijk geworden om te koken.

ga zo door met je recepten
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya!
Ik ben helemaal blij met je recepten, ik ben helemaal aan het kokkerellen geslagen.
Patates Dolmasi gemaakt en gisteren Kiymali Ekmek en vandaag Lahmacun!
De verhouding van de Kiymali Ekmel (geloof dat ik van ieders 150ml heb gedaan) en de Lahmacun kloppen helaas niet.
Zou je dit willen veranderen op je site?
Zou zonde zijn dat het de volgende keer mis gaat (als je voor een stel vrienden wat wilt maken)

Ik ga nu maar eens kijken wat ik de volgende keer ga maken!

Ga zo door met je leuke recepten!

Groetjes Natascha.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Het ziet er zo makkelijk uit om te maken. Maar dat is het niet. En hier op internet is het zo mooi gemaakt maar als je het zelf maakt komt het best scheef uit enzo xd
10 jaar geleden reactie door anoniem
Jij bent scheef geboren daarom als je scheef bent geboren dan komt een turkse pizza ook scheef bij jou.

Good luck
10 jaar geleden reactie door anoniem
wat ben jij een kutkind zeg, de groeten :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

volgens mij kloppen de ingrediënten voor het deeg niet.
Ik heb meer bloem moeten gebruiken dan 500 gram. Ik heb ongeveer 1500 gram gebruikt.
En mijn deeg is nog steeds plakkerig en niet fijn. heb ik iets dan fout gedaan?

groetjes feyza
10 jaar geleden reactie door anoniem
je deeg is waarschijnlijk gewoon goed, gebruik wat bloem om de bol deeg bewerkbaar te maken strooi dit erover en kneed het niet door..
10 jaar geleden reactie door anoniem
als de Lahmacun klaar is om te bakken zeg maar kun je dit ook in de steelpan doen met een doorsnee van 28 cm zonder boter.En hierop een deksel met gaten erin die verkrijgbaar zijn .
Dit versneld het bakken maar je moet wel goed in de gaten houden en dit kan dus gewoon op gas.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Nog nooit geprobeerd, om eerlijk te zijn. Maar bedankt voor de tip. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ik heb het geprobeerd maar de pizza komt er bij mij hard uit, ik doe hem gewoon in de pizzapan maar hij komt er hard uit, weet je misschien waar het aan ligt?

Gr
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

Heb je het deeg lang genoeg laten rijzen? Dit zorgt er namelijk voor dat het deeg ook lekker luchtig wordt, waardoor je pizza ook zachter zal zijn. Zorg er ook voor dat je de pizza niet te lang in de pizza pan houdt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat voor groenten zitten er op de laatste foto nog in de lahmacun?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij had ik sla, tomaat en augurk gebruikt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, Ik heb het 1x gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog lekkerder vind dan in de winkel, Ik ga het morgen weer maken, Bedankt voor het recept heel makkelijk te maken met al die foto's en uitgebreide uitleg, toppie
10 jaar geleden reactie door Hülya
Blij om dat te horen! Veel succes verder. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
in lahmacun hoor je ook carliston peper en sivri te doen ( zoete groene peper en hete groene peper). dit word altijd gedaan (behalve in standaard bakkers en geen idee waarom niet) maar ik dacht ik geef het maar even door :)
10 jaar geleden reactie door Hülya
Heb het nog nooit op die manier gedaan, maar bedankt voor de tip! :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Niet iedereen is een liefhebber van peper, misschien daardoor.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ik heb 3 kleine vraagjes..

Moet je als je verse gist vervangt door droge gist (1/3 verhouding) extra vocht toevoegen?

Hoeveel balletjes haal ik uit dit recept? En hoe dun moeten de pizzas uitgerold worden?
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, als je verse gist vervangt door droge gist moet je inderdaad extra vocht toevoegen.

Wat betreft het aantal balletjes: de exacte hoeveelheid weet ik niet meer, maar ga er maar vanuit dat je minimaal 12 pizza's kunt maken. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Top recept! Dankuwel vanuit Hongarije,
Ferenc
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo met Mohammed

Ik vind echt  lekker.

Bedankt voor recept.

Groetjes Mo
10 jaar geleden reactie door anoniem
lekker, wat een super recept.
Heb idd de hoeveelheid vocht verdubbeld en de verse (natte) gist opgelost in die 110 ml lauw warme melk, alvorens het toe te voegen aan de rest.
Het is echt een enorme aanrader, ik heb een favoriete site erbij :-)

Thanks
Wendy
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dag, even een vraag: is 100 gram gehakt voor 6 personen? Vind t zo weinig klinken. En van dit 500 gram deeg maak je ongeveer 6 pizza's?
11 jaar geleden reactie door anoniem
HOeveel pizzas krijg je uit die 500 gr bloem?

Zoals iemand hieronder beschreef dat je ook een koekenpan met deksel kan gebruiken ik heb het dus geprobeerd en kreeg meer een soort van pannenkoeken, ze waren zacht en dik, helemaal niet zo lkkr als in de oven, dan zijn ze tenminste beetje krokant.

Dus je hebt bij dit recept 350ml vocht nodig?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi allen,

Heb het recept van Hulya iets aangevuld:
Deeg
350 ml water en melk ( ipv 110 ml) en had geen verse gist thuis dus gebruikte ik een zakje droge gist.

Vulling
2 kleine teentjes knoflook

We hebben net heerlijke lahmacun gegeten! Thanks Hulya!!!!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Die verhoudingen bloem met water/melk  (500gr bloem, 110ml vocht kloppen niet.
Vandaag heb ik de Turkse pizza gemaakt met het +- dubbel vocht

Turkse pizza is inderdaad een  lekker  gerecht .
11 jaar geleden reactie door anoniem
De paprika's moeten gemixt worden met het gehakt-mengsel, staat in de beschrijving. Over die vocht/bloem verhouding ben ik het met je eens, ik deed beide keren dat ik het maakte water erbij anders wilde het echt niet lukken..

Aan de reageerder verderop: als je je handen wast met warm water en zeep en je droogt ze af met een schone keukendoek dan is het hygiënisch genoeg om met je handen te werken, het is geen operatie ofzo.. anders stond er bovenaan: "Operatie Lahmacun" haha!. Sorry mensen, was een beetje flauw.

Groetjes hayat
10 jaar geleden reactie door Habiba Tallagui
haha, echt he!!! heerlijk en zo veel makkelijker dan met handschoenen te werk gaan.

Meer stap-voor-stap recepten:

29,993x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
250,473x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 129 reacties
33,079x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
14,276x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 5 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)