Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Lahmacun

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch het eerste gerecht wat men opnoemt wanneer meer denkt aan Turks eten. Turkse pizza, in het Turks: "Lahmacun", heeft vooral de afgelopen 10 jaar zeer aan populaireit gewonnen in Nederland, niet voor niets uiteraard want Turkse pizza is heerlijk maar vooral ook simpel te bereiden.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram (halve eetlepel) Tafelmargarine*
  • 20 gram (half blokje) verse gist*
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml warm water
  • 150 ml melk*
  • 1 theelepel suiker*

    *Lactose-intolerant of een melkallergie? Vervang de melk door 150 mL warm water. Laat de gist, tafelmargarine en suiker weg. Gebruik dus alleen bloem, zout en 300 mL water.

Ingrediënten voor het  gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.

  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.

  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet het water bij het gehakt in de kom.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.

  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.

Bereiding van de lahmacun:

  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.

  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.

  • Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

  • Zie de onderstaande foto (met wat groente in de lahmacun) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

lahmacun turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Printen
Naam recept: Lahmacun
Beoordeling: 4/5
Reacties: 237
Auteur:
Publiceerdatum: 09-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Turkse pizza maken was nooit zo gemakkelijk geweest. Turkse pizza is een topgerecht uit de Turkse keuken en praktisch ...

237 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

krijg je lamsgehakt in een Turks winkeltje.
wand onze slager heeft dat niet.
en wat bedoel je met rode peper waar krijg je die.
het is fijn om te zien.
dat u  moeite doet om ons jouw kook kunst te laten

en maar de mail.s bij houden

alvast bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Een slager die geen lamsgehakt heeft? Hmm. Ik zou nog even verder zoeken in dat geval. Soms hebben Turkse winkeltjes ook een vleesafdeling, wellicht dat je het daar kunt vinden.

De 'rode peper' waar ik het over zijn in feite paprika vlokken, zie hier:

http://www.forum.turksekok.nl/viewtopic.php?f=6&t=15
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook gewoon in een electrische of gas oven??

Mvg
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Hoeveel gist zit er in een blokje? Ik gebruik altijd losse gist.

Groetjes
Adinda
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Indien je een zakje wil gebruiken, gebruik dan een heel zakje.

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je ook gist uit een zakje gebruiken en zo ja hoeveel gram.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Tanja,

Turkse pizza kun je inderdaad ook met rundergehakt maken i.p.v. met lamsgehakt.

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Kan je dit gerecht ook maken met rundergehakt?

Groetjes Tanja
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het betreft een half blokje gist, geen zakje.

Gelukkig nieuwjaar.

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

De halve gist in dit recept, is dat een half blokje verse gist of een half zakje en hoeveel gram dan?

Alvast Bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik heb 'pul biberi' (het echte Turkse ingrediënt dat wordt gebruikt) vertaald met rode peper maar in werkelijkheid heet het dus paprikavlokken (kom ik ook pas zeer recent achter, excuus!).

In principe is de naamgeving niet een probleem bij Turkse pizza (of bij andere gerechten), als er maar iets heets in de vorm van poeder of vlokken wordt toegevoegd wanneer er in het recept wordt gesproken over 'rode peper', dat is eigenlijk het enige wat telt.

Succes! Laat me weten hoe het is geworden, op het forum kun je afbeeldingen plaatsen.

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dat opgezocht en volgens mij is rode peper toch wel goed (want het is pittig/heet toch?). Volgens mij heb ik dat staan en staat er bij mij chilivlokken op. Ik koop wel nieuw voor de zekerheid. Bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi robert,

Dat is inderdaad paprikapoeder, of ook wel paprika vlokken.

In het Turks heet het: kirmizi pul 'biber', vandaar dat ik het (per ongeluk) heb vertaald naar rode 'peper', terwijl het eigenlijk paprikavlokken zijn. In het Turks betekent biber zowel peper alsmede paprika.

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Wat bedoel je met de theelepels rode peper in dit recept? Is dat paprikapoeder of chilipoeder of zo?

Groet,
Robert
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

uit het deeg kun je tussen 10 à 15 bolletjes maken. Dus kortom, het bovenstaande recept is goed voor minimaal 10 Turkse pizza's.

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel turkse pizza's heb je dan
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi NLmoslima,

Een probleem is dat niet iedereen over hetzelfde formaat glazen en bekers beschikt die ik gebruik (ik gebruik overigens standaard glazen en bekers). Het kan dus zijn dat de door jou gebruikte beker kleiner is uitgevallen dan noodzakelijk. Mocht een kwart beker melk en water dus te weinig zijn, dan kun je logischerwijs er iets meer aan toevoegen.

Wat betreft de Turkse pizzapan, dat probleem heb ik ook altijd, ik heb daar geen oplossing voor kunnen vinden, daarom heb ik zo zijn tijd maar besloten om een Silex grill te kopen (zie foto's in het recept hierboven), hierin wordt zowel het deeg alsmede het gehakt gelijktijdig gaar. Aanrader dus. De prijs hiervan ligt rond de 150 euro, en het leent zich niet alleen geweldig voor Turkse pizza, maar eveneens voor vele andere Turkse gerechten. Overigens, in plaats van gebruik te maken van een pizzapan of Silex grill, kan de Turkse pizza ook in de oven worden gemaakt, dat gaat ook prima.

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door Leen
Hallo,ik heb onlangs op het internet een Bemilux Silex pizzapan besteld.Op een duitse site stond ie voor 89€.Mischien ook leuk voor anderen....op you tube staan leuke filmpjes wbt de pizzapan,en wat je er eigenlijk allemaal mee kan doen.Zelfs omelet met Sucuk(turkse worst)Hééé'rlijk hoor.Groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, die Silex zijn het geld dik waard! :-)

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door NLmoslima
ik ben het nu aan het maken...maar de ml water/melk wat er in zou moeten klopt voor geen kant hoor..daar met 100 ml in totaal krijg je dus echt geen deeg in elkaar.. Ik heb het in de broodmachine zitten nu en zelfs die krijgt het niet voor elkaar.. moet dus meer water en melk bij..
5 jaar geleden reactie door martine
Mij lukt het ook niet met die verhoudingen!!!!!
5 jaar geleden reactie door NLmoslima
Ik heb ook wel eens lahmacun gemaakt in de turkse pizza pan..maar het punt is dan dat het deeg gelijk gaar is..maar het gehakt nog rauw...heb jij hier een oplossing voor? Wat doe ik dan fout?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben echt blij met jouw site, zo  veel lekker en gemakkelijk uit leg van recepten.
heb de Turkse pizza gemaakt mijn kinderen vonden het heerlijk ze zeiden  dat het lekkerder was dan van de Turkse bakker. Dus ga zo door meid.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya,

In ' mijn' turkse winkel hebben ze veel soorten meel. Welke soort/merk meel kan ik het beste kopen?
5 jaar geleden reactie door Hülya
5 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Als je het invriest, gemakkelijk meerdere maanden, al zal de smaak er niet beter op worden. Buiten de diepvries, in ieder geval in een afgesloten ruimte, één of 2 dagen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoelang is lahmacun houdbaar?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
5 jaar geleden reactie door anoniem
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ga ik vandaag maken.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nour,

Een beker is 200 ml, dus 50 ml is een kwart. Het mag ook iets meer zijn.

Vergeet het deeg niet héél goed te kneden! (zeker wel 5 minuten)

Mocht tijdens het kneden blijken dat het deeg te droog is, dan moet je er piepklein beetje meer water bij doen, en mocht het te plakkerig zijn, dan moet je er iets meer meel aan toevoegen.

Na het kneden 30 minuten laten rijzen.

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door nour
Het ziet er heerlijk uit

Maar kunt u mij vertellen wat u bedoeld met een kwart koffiebeker? hoeveel ml bedoelt u?
ik hoop snel van u te horen. Wil het morgen namelijk uitproberen.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Gehakt zonder vet, anders wordt de pizza te slap.
6 jaar geleden reactie door anoniem
moet het gehakt vettig zijn of minder of juist zonder vet. heb nog geen antwoord ontvangen graag wil ik keen reactie ontvangen
??
6 jaar geleden reactie door anoniem
moet het gehakt vettig zijn of minder of juist zonder vet?
6 jaar geleden reactie door anoniem
lekker hoor
6 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk avondeten gehad dankzij deze website, ontzettend dank.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil graag de turkse pizza maken, maar heb thuis nu geen grill of pizzapan..
Kan het ook in een koekepan?

Alvast bedankt!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ja hoor, het kan zelfs in een theepot! Haha, nee hoor grapje. Een koekepan gaat helaas niet lukken.

Maar in een oven kan het natuurlijk wel... gewoon op 220 graden zetten, zal iets van 10 à 15 minuten duren. Mochten ze te hard zijn, stapel de pizza's na het bakken op elkaar, zodat de damp van de onderste pizza de bovenste pizza zachter maakt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
koekepan kan wel. Duurt alleen superlang, want je moet hem op laag vuur houden met deksel op depan
6 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ik wil graag weten waar je die apparaat(op foto )hebt gekocht die je altijd gebruikt heel handig om lahmacun ,gozleme en pizza mee te maken ,want je kan beide kanten gebruiken.bedankt alvast.anoniem
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze gezien in heel veel van die kleine turkse kado winkels,hier in rdam.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo bij d mediamarkt hebben ze ook niet duur 20 euro  kompackte hakmachine
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik denk niet dat een 'compacte hakmachine' van 20 euro helemaal hetzelde is als een Silex grill, anoniem.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya, ik vind jouw site geweldig! Je zou eens om donaties moeten vragen. Ik vroeg me af of groene paprika ook mag? Groetjes uit Almere.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja uiteraard, dat is zeker geen probleem. Ik gebruik echter rode paprika een beetje voor de sier, geeft een mooi kleurtje namelijk. Maar groene paprika kun je absoluut ook gebruiken.

Groetjes terug aan Almere!
6 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Dat ga ik binnenkort maken! Jammie! :)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik krijg die rode vlekjes aan de buitenkant van de lahmacun niet ? Moet er nog wat op gesmeerd worden ofso ?
6 jaar geleden reactie door anoniem
die rode vlekjes zijn het gevolg van vocht die door het deeg heen is gelekt tijdens het bakken, afkomstig van het gehakt... zorg er dus voor dat het gehakt voldoende vochtig is...
6 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm! Bedankt voor het recept, ben een super liefhebber van Turkse pizza.

Stefan
6 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn complimenten,het ziet er heerlijk uit!!!
6 jaar geleden reactie door anoniem
6 jaar geleden gewijzigd
Het ziet er idd heerlijk uit
5 jaar geleden reactie door anoniem
Zijn eenvoudiger bij de Turkse bakker verkrijgbaar
5 jaar geleden reactie door anoniem
Weet iemand waar er turkse bakkers in amsterdam te vinden zijn?
5 jaar geleden reactie door anoniem
ja in elke straat in west of oost zit het vol met turkse bakkers minstens 10 in een straat
5 jaar geleden reactie door Jersey
Zelf maken is toch veel leuker =)

Meer stap-voor-stap recepten:

22,854x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties
161,302x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 124 reacties
22,572x bekeken
  • broodjes met gehakt
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
9,894x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)