Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Bulgurlu biber dolmasi

bulgurlu biber dolmasi

Beschrijving:

Gevulde paprika met bulgur, dit gerecht is

een variant op de bekende dolma met

normale rijst.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten.

Ingredienten:

  • 8 groene paprika's
  • 1 beker dikke bulgur
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 150 gram gehakt
  • 3 eetlepel tomatenpurree
  • 2 theelepel rode peper
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1.5 (anderhalf) beker gekookt water

Bereiding:

  • Doe de bulgur in een zeef en houd het onder de kraan zodat de bulgur schoon wordt gewassen.
  • Snijd alvast de tomaten, peterselie en uien in stukjes. Snijd ook de kopjes van de paprika's eraf:

  • Vermeng daarna in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpurree, gehakt, zwarte en rode peper en zout:

  • Voeg aan de kom de eerder gesneden peterselie, uien en tomaat.
  • Voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de kom:

  • Kneed het mengsel goed.
  • Vul de paprika's met het zojuist gemaakte mengsel:

  • Zet de paprika's vervolgens rechtop in een pan.
  • Je kunt er eventueel voor kiezen om de kopjes weer op de paprika's te plaatsen.
  • Zet een andere pan op het vuur, en voeg hier aan toe: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpurree en 1.5 (anderhalf) beker gekookt water:

  • Laat dit koken, tot het de vorm van een saus krijgt
  • Giet deze saus vervolgens over de paprika's in de andere pan:

  • Leg een bord omgekeerd op de dolma's in de pan. Dit voorkomt dat de vulling van de paprika's eruit komt:

  • Doe de deksel op de pan en laat de boel koken.
  • Als het eenmaal is begonnen met koken, zet het vuurpitje lager en laat het nakoken voor een half uur.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

  • Eet smakelijk!

.

 

  • Printen
Naam recept: Bulgurlu biber dolmasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 26
Auteur:
Publiceerdatum: 23-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Dolma
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Gevulde paprika met bulgur, dit gerecht is een variant op de bekende dolma met normale rijst. Aantal personen: 4 personen ...

26 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Overheerlijk!!! heb het vaak bij turkse mensen gegeten...
Had het recept niet meer, wist dus niet meer heel precies welke ingredienten er in moesten...
Dus heerlijk eten straks....
3 jaar geleden reactie door anoniem
Heel lekker, heb t met n donker groene, gele en rode paprika gemaakt bij gebrek aan lichtgroene, en ik moest het gehakt eruit laten wegens vegetarisch. Heb ipv daarvan klein boullonblokje in t water gedaan.Prima te doen!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Verrukkelijk! Dit is een heel goed recept. Als je het voor vier pers. wilt gebruiken moet je er misschien voor grote eters nog wel iets bij serveren. Anders is het een beetje weinig.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb van mijn Turkse vriendin geleerd hier Turkse (of Griekse) yoghurt bij te serveren. Maar ook ik kan er wel 3 op, met mijn vingers erbij ;-) (zo lekker!)
3 jaar geleden reactie door anoniem
ya cok lesetli olum hic bisi da begenmiyor ama alhamdulilah bu yemek cok istiyor
afiyet olsun herkese
3 jaar geleden reactie door anoniem
I Love dolma haha
Maar even nog een vraag , behalve die saus hoeveel water moet er nog bij de pan met dolma in als je normale rijst gebruikt ??
Groetjes Gülpembe
3 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk,

al 2x gemaakt.
vanwege mn kinderen doe ik voortaan minder zwarte peper, en ik doe er gedroogde munt bij.

bedankt voor het delen van je heerlijke recepten
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk recept! Wij hebben het net gegeten. Ik heb ook verse koriander erdoor gedaan en in het sausje een klein beetje knoflook.
Bedankt voor het lekkere recept, Hülya

Groetjes, Janneke
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heb de paprika´s inmiddels op het vuur staan. Ruikt goed en ziet er al goed uit,maar ik heb nog van het rauwe gehakt-bulgur mengsel over,wat zou ik hier nog mee kunnen doen? heb geen paprikas/aubergine of andere groenten om te vullen over.

Verder mijn complimenten voor je site,ik maak er regelmatig iets van als ik eens "iets anders"wil eten. ;-)
2 jaar geleden reactie door anoniem
Dat had ik ook,heb dit in een hapjes pan gedaan met een laagje boter en dan zachtjes gaar laten stomen alsof je rijst maakt,
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het gerecht bereid met tarwe en blokje kruidenbouillon en zonder een eetlepel zout. Zeer lekker.
4 jaar geleden reactie door anoniem
geweldig ben zelf student en ga dit maken  op school maak het ook wel eens thuis is erg lekker je kan het ook zonder buldur doen en dan verdubbel je het gehakt mmmmm lekker dankje voor ane
4 jaar geleden reactie door anoniem
mijn eigen oom is turks   ......................................................................
4 jaar geleden reactie door anoniem
Weer een super recept,
Alle verhoudingen perfect !
Dit staat snel weer op het menu :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik zie dat je in veel gerechten rode peper gebruikt (de poeder)
Nu vraag ik mij af of dat de gerechten pikant maakt?
Mijn man is ook van balkan maar houd niet van pikant.
En welke rode peper gebruik je dan (merk)

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Allereerst wat een geweldige site!
Er gaat veel werk in zitten, maar je maakt veel mensen gelukkig
Ik hoop dat er nog vele mooie recepten op de site komen.

Wat zou ik bij de dolma's kunnen serveren?
Alvast bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt de dolma's met yoghurt eten. Als voorgerecht kun je soep maken. :-)

Nog bedankt voor je compliment!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya

heb de dolma deze week gemaakt.t was echt lekker
dus die gaan we vaker maken.

Groetjes germaine
5 jaar geleden reactie door anoniem
ık  heb dıt ook maak  was lekker  en goed gelukt
5 jaar geleden reactie door anoniem
zo'n fijne site, met foto's en in het nederlands. Echt super. Dankzij jou ben ik een geweldige kok :)))
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het zeker proberen, de rijst dolmasi waren ook heeerlijk! mijn vraag is: kook je de bulgur niet van te voren? ik heb dat met de rijst wel gedaan omdat het de eerste keer niet helemaal gaar was.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, ik kook de bulgur niet van te voren. Als het niet te gaar wordt, dien je de dolma's gewoon even langer door te koken of de pan met iets meer water te vullen.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag iedereen,

ik doe er geen water bij, dat is de saus waar al water in zit :-).

Misschien dat dit je kan helpen? :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bulgur

Wij gebruiken het als vulling voor gerechten. Soms eten we het met kruiden en groenten er doorheen.
Bedoel je trouwens Lavas of Pide?

Hier is het recept voor Lavas:

http://www.turksekok.nl/74/lavas

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

fijn dat jij met ons de keuken deeld
 kun je mij zeggen wat bulgur is
  ik ben niet zo goed thuis met koken
   want dat ga ik nu leren van jouw  
     en weet je mischien ook hoe je turks brood maakt     
   alvast bedank
5 jaar geleden reactie door anoniem
doe je water in de pan als je de paprikas daar op het laatst in moet koken, en zo ja, hoeveel?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hi, heb het een paar dagen geleden gemaakt. Het was heerlijk en goed gelukt dank zij de goede uitleg en de foto's.

Gr Hayet
5 jaar geleden reactie door anoniem
prima recept heeerlijk  ik zal dit adviseren aan koninging

Meer stap-voor-stap recepten:

38,011x bekeken
  • gedroogde aubergine dolma
  • 6 personen
  • 60 min
Dolma 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties nieuw recept
78,832x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 659 reacties nieuw recept
18,389x bekeken
  • gevulde maan broodjes
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
14,153x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)