Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Irmik tatlisi

irmik tatlisi

 

Beschrijving: 

Dit dessert bestaande uit griesmeel en biscuits is waarschijnlijk

één van de meestbekende desserts die er bestaat in Turkije.

Aantal personen: 

6 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten voor het griesmeelmengsel:

  • 4 glazen melk
  • 12 eetlepels fijne griesmeel (Turks: irmik)
  • 12 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel margarine

Ingrediënten voor de vulling/dressing:

  • 1 fles kant-en-klare chocoladesaus
  • 2 eetlepels kokosnootschaafsel
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 pakje theebiscuitjes
  • half pakje chocoladebiscuitjes
  • half glas gebroken walnoten

Bereiding: 

  • Doe de suiker, griesmeel, melk en margarine in een pan:

  • Roer het geheel gedurende 10 minuten tot het mengsel stroperig is:

  • Zet het vuurpitje daarna op de allerlaagste stand zodat het mengsel nog wel enigszins warm blijft.
  • Besmeer vervolgens de bodem van een schaal met dit griesmeelmengsel.
  • Plaats hier vervolgens 2 lagen theebiscuitjes overheen:

  • Smeer vervolgens een laag griesmeelmengsel over de biscuitjes heen. Doe dit voorzichtig want de biscuitjes willen nog wel eens plakken aan het mengsel en daardoor verschuiven.

  • Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen:
  • Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen:

  • Smeer tot slot wederom een laag griesmeelmengsel over dit geheel. Gebruik een kwast om de boel egaal te strijken.
  • Laat dit nu minimaal 15 minuten rusten zodat de warmte van het griesmeelmengsel goed in de biscuitjes trekt (zodat deze zacht worden).
  • Giet wat kant-en-klare chocolademengsel over het geheel:

  • Besprenkel daarna het geheel met kokosnootschaafsel.
  • Bestrooi het geheel vervolgens met wat gebroken walnoten:

  • Besprenkel tot slot wat kaneel over het geheel:

  • Giet eventueel nog een beetje chocoladesaus bij het serveren.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

irmik tatlisi

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Irmik tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 30
Auteur:
Publiceerdatum: 23-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Dit dessert bestaande uit griesmeel en biscuits is waarschijnlijk één van de meestbekende desserts die er bestaat in ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

30 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Госсекретарь США Энтони Блинкен заявил, что США будут укреплять помощь Украине. Об этом пишет РИА Новости.
 
«Мы твердо поддерживаем Украину, мы намерены укреплять эту поддержку — идет ли речь о ее безопасности, экономике, собственных усилиях по укреплению ее демократии», — отметил он во время слушаний в Конгрессе.
 
Ранее пресс-секретарь Пентагона Джон Кирби заявил, что администрация президента США Джо Байдена выделит еще 125 миллионов долларов Украине в рамках нового пакета военной помощи. По его словам, предоставляемая помощь включает «усилия по подготовке, оснащению и инструктажу, чтобы помочь силам Украины сохранить территориальную целостность страны, обеспечить охрану ее границ, а также улучшить оперативную совместимость с НАТО».
 
Наш основной спонсор - https://zaimys.online/
7 jaar geleden reactie door anoniem
hallo! ik,vrees dat ik een te grote schotel had genomen en heb dus meer griesmeel bij moeten maken. mijn koekjes zijn wel niet allemaal zacht geraakt... het ziet er hetzelfde uit, maar koekjes nog hard. niets meer aan te doen zeker?? ;)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Het ziet er zalig uit, ik wil dit straks gaan maken heb alles in huis alleen hoe lang blijft het houdbaar in de koelkast. Heb het voor morgen nodig is dan wel verstandig om het vandaag klaar te maken?
10 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba Hulya,

een tip: je kunt het ook met chocolade pudding maken en daaroverheen kokosnootschaafsel ook heel erg lekker maar,
dit is ook heel erg lekker bedankt voor het recept.

gr.

Aysen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Erg lekker. Het was een groot succes!
Bedankt voor het recept.
Gr, Marcel
11 jaar geleden reactie door anoniem
k heb hem net gemaakt maar hij is mislukt..:( heb hem meteen in de prullenbak kunnen gooien:(( echt jammer..
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ik vroeg me af of het hele flesje saus erover heen moet.
Top website trouwens!
11 jaar geleden reactie door anoniem
''Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen:
• Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen:''
Dus in totaal 3 laagjes of bedoel je van die 2 laagjes?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dus 3 laagjes, 2 normale laagjes biscuit en 1 laagje biscuit met chocolade. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya kan er ook iets anders in dan griesmeel want dat vinden we niet zo lekker
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nou, dit recept heet Irmik tatlisi omdat er irmik, ofwel 'griesmeel', in zit. Dus ik denk niet dat je wat anders kunt gebruiken als je dezelfde smaak wilt nabootsen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gemaakt een groot succes
bedankt hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal super! Graag gedaan :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het lijkt me lastig om de chocoladesaus gelijkmatig over de schaal te verdelen.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Maar dat hoeft ook niet... :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk recept, dit weekend gemaakt. Het wordt naar mijn mening nog smeuïger en lekkerder als je het een dag laat staan.

Hans, Groningen
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wil dit wel maken maar zit eraan te denken de koekjes onder te dompelen in warme chocomelk.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi, dat zou zeer zeker kunnen, maar pas je wel op dat de koekjes niet afbreken? Als ik jou was zou ik niet alle koekjes onderdompelen, er moet ergens wel een laagje harde koekjes overblijven anders wordt alles veel te zacht.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Misschien kun je het griesmeel mengsel in een spuitzak doen (kun je gewoon snoepzakje voor gebruiken) en dan het mengsel erop spuiten.
Dat is makkelijker als met de lepel uit te smeren.
t ziet er in ieder geval heerlijk uit en ik ga t binnenkort zeker maken!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ah inderdaad, bedankt voor de tip! Laat me weten hoe het is geworden.
10 jaar geleden reactie door anoniem
is het ook mogelijk om de irmik tatlisi een dag van te voren te maken?
en moet je voor de irmik naar een toko of volstaat de normale pak voor griesmeelpudding maken ook?
ik ga namelijk a.s vrijdag turks eten (proberen) te bereiden. voor onze 3 jarig samenzijn van mij en mijn vriend
10 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker, dit gerecht leent zich daar uitstekend voor, gewoon in de koelkast bewaren. Voor de irmik zou ik voor de zekerheid wel even langs de Turkse toko gaan.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Sandy,

Ontzettend dank Sandy, er komen overigens binnenkort een hele boel nieuwe recepten aan, houd de website dus in de gaten.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,

Na je kip uit de oven dacht ik, ik ga lekker dit toetje maken. Wederom een heerlijk recept. Petje af hoor! Ik kijk uit naar de recepten die nog komen gaan van jou!

Groetjes,
Sandy
12 jaar geleden reactie door Hülya
Binnenkort komen er echt een hele boel recepten, nog een beetje meer geduld :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
mmmmmmmlekker deze heb ik gisteren gemaakt
en moet zeggen het was heerlijk.
heeft u misschien nog meer verrassingen

ik heb veel van u gerechten gemaakt en het valt goed in de smaak
u krijg een 10 echt
lekker dan lekker kan niet meer .
12 jaar geleden reactie door Hülya
Laat me weten hoe het was! :-D
12 jaar geleden reactie door anoniem
mmmmm lekker
deze ga ik zeer zeker uit  proberen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem

1 eetlepel griesmeel is ongeveer gelijk aan 9 gram. Dus 12 eetlepels zijn ongeveer gelijk aan 108 gram (gelijk aan een 1,5 kopje).

Heb je het griesmeel vanaf het moment dat je het van het fornuis haalt (dus zonder het laten af te koelen) in je schaaltje gesmeerd, de koekjes eroverheen gedaan etc. ? Want door de warmte van het griesmeel, zullen de koekjes slapper worden.

Je hoeft het op zich niet in de koelkast te doen, trouwens. Het gaat er gewoon om dat het griesmeel afgekoeld is voordat je de chocoladesaus eroverheen giet (anders wordt het sausje te vloeibaar).

Hopelijk heb je hier wat aan. :-)

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door Maria Cilia
Hey, ik vraag me af hoeveel ml inhoud een glas moet zijn. Gr. Maria
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo anoniem , ik heb deze irmik tatlisi verleden week gemaakt en was echt lekkerrr geworden, ik heb wel iets langer dan 10 minuten moet roeren want bij 10 minuten vond ik het mengseltje nog te hard... daarna heb ik de pan ook de hele tijd op het vuur gehouden (wel lage stand) zodat het mengseltje nog warm bleef.. zolang het warm blyft kun je het goed uitsmeren over de koekjes en worde de koekjes ook lekker zacht door de warmte, ik heb het zelf nie meer in de koeling gedaan dat is volgens my ook niet echt nodig , succes !!
12 jaar geleden reactie door anoniem
kan je aub precieus de maataanduiding geven voor de griesmeelmengsel (in grm). Wanneer moet je het in de koeling doen? Ik heb het vandaag gemaakt, maar de koekjes waren/bleven  te hard, mijn Irmik is helaas mislukt.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Voor dit recept wordt fijne griesmeel gebruikt. Ik zal het even aanpassen :)
Overigens kun je in het forum informatie vinden over de ingrediënten die ik gebruik voor de recepten:
http://www.forum.turksekok.nl/viewforum.php?f=6

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi welke griesmeel gebruik je voor dit recept? Fijn, grof of medium?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anoniem,

De biscuitjes worden niet door de koelkast zacht, maar door het griesmeelmengsel wat natuurlijk nog enigszins warm is wanneer je het over de biscuitjes uitsmeert.

Dat mengsel moet sowieso warm blijven want als het te veel afkoelt is het uitsmeren bijna niet meer te doen, houd de pan waar het griesmeelmengsel tijdens het proces dus op het vuur (weliswaar de allerlaagste stand) zodat het niet afkoelt.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er inderdaad lekker uit, vraag me wel af of die biscuitjes na dat ze in de koelkast hebben gestaan zacht zijn geworden?
12 jaar geleden reactie door OumAdam
jammie, ziet er heerlijk uit
12 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er erg lekker uit,en makkelijk te maken

Meer stap-voor-stap recepten:

17,769x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties feestdagen recept
26,586x bekeken
  • chocolade bolletjes
  • 6 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 31 reacties feestdagen recept
60,737x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties feestdagen recept
45,080x bekeken
  • slierten toetje
  • 4 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)