Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Içli köfte

icli kofte

 

Beschrijving:

Deze köfte soort heeft een korst en is gevuld van

binnen met een gehaktmengsel. Lekker knapperig.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd: 

90 minuten

Ingrediënten voor deeg:

  • 1 beker dunne bulgur
  • 3 aardappelen
  • 2 theelepel rode peper
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepel zout
  • halve beker water
  • halve beker meel

Ingrediënten voor vulling:

  • halve beker (gebroken) walnoot
  • 150 gram gehakt
  • half bosje peterselie
  • 2 theelepel rode peper
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepel zout

Extra ingrediënt:

  • Halve liter zonnebloemolie (om de köftes te bakken)

Bereiding van het deeg:

  • Laat de aardappelen alvast koken in een pan:

  • Voeg ondertussen de bulgur en de halve beker water in een kom.
  • Kneed het geheel gedurende 5 minuten.
  • Voeg daarna de rode en zwarte peper toe, eveneens het zout.
  • Haal de aardappelen uit de pan, schil ze en voeg ze in brokjes toe aan de kom:

  • Kneed het geheel wederom gedurende 5 minuten.
  • Voeg ditmaal het meel toe.
  • Kneed het geheel wederom enkele minuten, in ieder geval tot de boel niet meer aan je handen plakt, mocht dat wel gebeuren doen, voeg dan nog wat meel toe.

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een steelpan, laat het gehakt gedurende 5 minuten koken in een steelpan, in ieder geval tot de vocht uit het gehakt is gekookt.
  • Voeg daarna de walnoten, gesneden peterslie, rode en groene peper en zout toe aan de steelpan:

  • Roer het geheel en zet het vuurpitje op een lage stand.

Bereiding van de köfte:

  • Neem een stuk van het deeg in de hand en vorm deze met je vingers tot een koker vorm.
  • Doe dit voorzichtig want het deeg brokkelt gauw uit elkaar.
  • Vul het vervolgens met gehakt, sluit de kop vervolgens met wat deeg:

  • Wat je ook kunt doen (dit is eenvoudiger), is een stuk deeg enigszins tot een ronde vorm platdrukken en dit vullen met gehakt:

  • Sluit ook dit vormpje met deeg.
  • Maak deze vormpjes tot het deeg en gehakt op is:

  • Zet ondertussen een pan met zonnebloemolie op het vuur, wacht tot de zonnebloemolie heet is.
  • Leg de köftes hierin en laat de köftes ongeveer 5 tot 10 minuten bakken, in ieder geval tot ze goudbruin gekleurd zijn:

  • Let wel op dat de je köftes minstens één keer omkeert in de pan!
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

  • Eet smakelijk!
  • Printen
Naam recept: Içli köfte
Beoordeling: 4/5
Reacties: 555
Auteur:
Publiceerdatum: 23-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Köfte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Deze köfte soort heeft een korst en is gevuld van binnen met een gehaktmengsel. Lekker knapperig. Aantal personen: 4 ...

555 reacties

10 maanden geleden reactie door anoniem
Waarom valt bij mij het deeg uit elkaar als ik ze wil kneden?
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hülya welke rode peper gebruik je * pul biber of een andere*???
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ja heel lekr
Ik Ben geen keuken prinses maar dit is gemakkelijk in uitleg
Zelfs mijn Mam was verbaasd
1 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is een verfijnt recept het is lekker en het is goed gelukt! Bedankt!
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi

Als ik er teveel van maak kam dit ook in de vriezer? En hoe bak ik ze dan

Groetjes
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
In sommige recepten staat dikke bulgur en andere dunne bulgur. Ik heb zelf dit nog nooit gebruikt en bulgur in een pak van Lassie gekocht. Hoe pas ik dit aan?

Groetjes Jolanda
2 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya,

Het is weer een heerlijk recept. mijn dank hiervoor.

Andreas
2 jaar geleden reactie door anoniem
Selam Hulya.bedoel je met groene peper,zwarte peper?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,
iedere keer maak ik deze icli kofte en vind hem heerlijk, ik maak nu soms ook het gehakt een beetje indisch gekruid (ik ben indisch, getrouwd met een turk en woon in istanbul) Ik vroeg me alleen af hoeveel koftes je maakt van deze hoeveelheid? Ik heb deze keer 14 koftes, ik denk dat ik de volgende keer een dubbele hoeveelheid maak, want mijn kinderen en man vinden ze ook erg lekker. Bedankt! Groetjes van Karin
2 jaar geleden reactie door anoniem
Salammmm. Hoeveel stuks kun je van deze hoeveelheid maken?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Kan iemand mij alsjeblieft helpen aan een écht authentiek Turks recept?
Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, maakt echt niet uit wat,
als het maar maximaal 30 minuten bereiding heeft...
Ik moet voor mijn opleiding een authentiek Turks recept maken.

Hoor graag van jullie
3 jaar geleden reactie door anoniem
Deze heb ik al gemaakt, nou mijn familie heeft gesmuld.... zeker een aanrader...
3 jaar geleden reactie door anoniem
Jaaa nasibal yapmasini bilen varmi? Aradim ama bu sayfada yok oyle tarif. Misafirlikte yedim acayip hosuma gitti.. Ik weet alleen dat het met rijst nasimix gehakt ei panneermeel word gemaakt maar weet niet hoe :(((

Weet iemand dat en kun je t recept delen aub?

Groetjesss!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Nasibal is toch geen turks gerecht. Bu sayfada olmaz tabi!!!
Zoek op google naar recept nasibal en je zult heel ver komen.

succes!
3 jaar geleden reactie door anoniem
vandaag voor de eerste keer icli kofte gemaakt en wat denk je? meteen gelukt. Leuk om te doen en lekker om te eten. Vanavond een lekkere salade erbij van ijsbergsla, tomaat, komkommer, zwarte olijf en feta kaas en smullen maar.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoort er ook niet magere gehakt in het deeg mengsel?? als je google op icliikofte dan staat er altijd ook magere gehakt bij.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb een vraagje, wat is eigenlijk dunne bulgur, waar kan ik die kopen?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dunne bulgur kun je in alle Turkse en Marokkaanse supermarkten vinden.
Wij Turken gebruiken de naam dunne bulgur en de Marokkanen couscous.
2 jaar geleden reactie door anoniem
bulgar is geen couscous.....
couscous is grof gemalen gries
bulgur is harde tarwe dat word getoomd vervolgens gedroogd en daarna gemalen.

en om niet te vergeten jou recepten zijn echt suppppper!

groetjes,'
Fatima
4 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya,

Ik gebruik je recepten al een tijdje en ben dan ook ontzettend blij met de duidelijke uitleg en afbeeldingen. Ik heb tot nu toe een aantal recepten gemaakt (su boregi, kisir, patates salatasi en deze icli kofte) en mijn vriend en schoonouders (die turks zijn) zijn erg onder de indruk :)

Heb gister de icli kofte gemaakt, het is helemaal gelukt met het deeg! Enige verbeter/aandachtspuntje voor mij is dat mijn theelepels veel groter zijn dan wat jij bedoeld denk ik. Het was ontzettend kruidig (pepperig/zout), maar mijn vriend vond het alsnog heerlijk.

Ga vooral zo door, ik heb echt enorm veel aan je recepten (mijn schoonmoeder kan niet goed genoeg Nederlands om mij recepten te leren).

Groetjes,

Veronique.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heeeyyyyy wat leukk om je reactie te zien hierzo meid !! Wij willen ook wel een keer proeven van je lekkernijen Veronique :D Ik ben Tugba de vrouw van Osman :D
4 jaar geleden reactie door anoniem
Welke meel moet ik gebruiken
4 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren gemaakt, was veel werk maar waren heerlijk.
Bedankt voor de mooie recepten
4 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo

Dit is echt mijn lievelingsrecept nou moet ik het nog zelf maken maar dat gaat vast goed komen met jou recepten... Alleen had ik 1 vraag moet het per se in zonnenbloem olie mijn schoonmoeder deed in water koken was ook erg lekker
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik deed het zodat ze knapperig kunnen worden. Om eerlijk te zijn lijkt het me niet dat je het in water kan koken? Je kunt het natuurlijk proberen, heb het zelf nooit gedaan.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Klopt sommige streken in turkije worden ze even kort in kokend water gekookt...dan met een sausje van salca.... Ook lekket
4 jaar geleden reactie door anoniem
wat is bulgur precies ik heb het wel gebruikt.Maar ik weet niet precies wat het nou is.Met de gr.van Ank.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.
4 jaar geleden reactie door anoniem
lekker recept jo. Alleen veel werk maar dat hebben we er voor over.Ik ga het vast vaker maken.Met de groetjes van Ank Krab.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Moet je doen. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
mmm lekker, ga ik zeker maken!

Tecekular!!!!

Groetjes van Sandra
4 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, Sandra!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag deze overheerlijke broodjes gemaakt. MMMMM heerlijk. Recept iets aangepas maar echt super lekker!! Ik had alleen broodjes over, kun je deze de volgende dag in de oven even opwarmen?

groetjes,
Wendy
4 jaar geleden reactie door Hülya
Super dat het gelukt is, Wendy! Deze broodjes kun je zeker nog opwarmen in de oven! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Het was ee leuke ervaring om te maken..en het is ook nog gelukt. Mijn man is blij, heerlijk Turks eten. becankt voor je recept.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Super! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
kan je de bulhur vervangen door iets anders? (bijv. meel of smida)

groetjes!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, helaas, dat is niet mogelijk, bulgur is echt vereist bij dit recept.
4 jaar geleden reactie door anoniem
lekker
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya nog een van Meryem,

Ik heb een vraagje en misschien kun jij me helpen. Vroeger maakte mijn Turkse oma iets en ik kan maar niet erachter komen wat het nou was. Het lijkt in mijn beleving op een kruising tussen een gebakken geklopt ei en een pannenkoek. De geur die ervan kwam was zo vreselijk lekker. Ik wil het zo graag nog eens eten en ik kan er maar niet achter komen wat het was. Meestal aten we bij thee.

Ik hoop dat jij misschien weet wat het geweest kan zijn.

Groetjes Meryem O ps de gevulde kofte was heeeeerlijk en man vond ze ook erg lekker. Dank voor het recept
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Meryem,

Bedoel je misschien ciritta?

http://eldivenlerim.blogspot.nl/2011/05/ciritta.html
4 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hulya

Ik heb pilav bulgur gekocht is dat de goeie want het lijkt mij dat die eerst gekookt moet worden? Dus het komt erop neer dat ik daar te laat achter kom ik heb alles gemengt.

Groetjes
Meryem
4 jaar geleden reactie door anoniem
Nee die moet je niet koken.of je nu de grove of
de fijne bulgur hebt die moet je laten quelen.

Groetjes germaine.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gemaakt en ik moet eerlijk zeggen; het resultaat was zoals op het plaatje maar het smaakt gewoon muah muah. Niet bijzonder. En vooral niet bruiner laten bakken dan op de foto want dat is het niet te eten! Succes!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Smaken verschillen: de één vind het super en de ander weer niet, haha. :-) Maar, ben blij dat het je gelukt is om te maken!
4 jaar geleden reactie door Riwo
Bij de vulling staat ineens voeg de groene peper toe. Terwijl bij de ingrediënten over rode peper wordt gesproken? Wie kan mij dit uitleggen.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Klein foutje van mij, Riwo, dank dat je me er even op wijst. Voor de duidelijkheid: de pepers maken niet zo veel uit, of je nou groene, rode of beide gebruikt :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya,

Mijn lievelingseten! Altijd als ik in Turkye ben, maakt mijn tante dit.  Ik wil het graag leren,maar tot nu toe mislukt. Daarbij heb ik het geleerd  de kofte te koken met citroen. Mijn vraag is of ik dit recept kan aanhouden of moet ik hem anders maken.

Iyi aksamlar,
Hamide
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Hamide,

Probeer dit recept aan te houden, hopelijk zal het je lukken. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Het smaakt heerlijk lekker knapperig. Tijdens het instoppen van het gehakt in de deeg had ik een beetje moeite mee, maar het is me gelukt.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Goed dat het je gelukt is! Eet smakelijk! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

ik heb een recept voor t deeg dat ik
met jullie delen wil.
500 gr bulgur dat in warm water quellen
1ei
200gr bloem
biber salca

groetjes germaine.

ps t is echt supper wat je hier doet.
ik ben gehuwd met n turkse man en vind t supper dat
ik door jouw nieuwe recepten leer.
dank je.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel dat je dit met iedereen deelt, Germain, stel ik heel erg op prijs! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
As salamu aleykoem wa rahmatu Allah wa barakatuh abla


heb het gerecht vandaag gemaakt en was heel lekker
maar er zijn een paar verbrand mits het ramadan is
en ik vergeetachtig ben geworden
maar bovenal was het  goed gelukt


wa salam aleykoem wa rahmatu Allah wa barakatuh
4 jaar geleden reactie door Hülya
Alleykümselam,

Ben blij dat ze lekker hebben gesmaakt! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
heel erg bedankt ik ben gek op dit gerecht
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya

Vraag me soms af wat je bedoeld met "beker" ik heb ook bekers maar die zijn kleiner dan me glazen, weetje ook ongv hoeveel Ml je bedoeld met 1 beker?
5 jaar geleden reactie door Hülya
200 à 220 ml en consequent hetzelfde glas gebruiken moet geen problemen opleveren.
5 jaar geleden reactie door SylviaTunc
Ik heb dit gerecht eerder geprobeerd te maken via een ander recept, dat mislukte. Geweldige recepten hier, heel duidelijk met alle foto's, petje af. Heb dit recept gemaakt en was goed gelukt. Kan bijna niet mislukken als je de aanwijzingen volgt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya!

Vraagje, je zegt het gehakt koken.. Bedoel je hiermee het gehakt rullen?
5 jaar geleden reactie door anoniem
er zit toch ook ui er in of niet?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, bij dit recept gebruik ik geen ui :-)

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik zie wel ui in zitten ?
5 jaar geleden reactie door Hülya
5 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Indien je ui wil gebruiken, doe tijdens het toevoegen van de peterselie ook gelijk (gesneden) uien erbij. Dank voor je oplettendheid.
5 jaar geleden reactie door anoniem
As salamoe alaikoem Hulya..

Ik heb ook je icli kofte recept geprobeerd.. de vulling heb ik wel van eigen recept gedaan omdat ik hou van wat meer kruiden en pit.. dus heb ik het gehakt gebakken met  chilli, biber salca, sambal, ui en peterselie en peper en zout..  het was echt super lekker, en ga ze deze week weer maken insha Allah.. nogmaals super bedankt.. deze site heeft mijn intresse in de turkse keuken nog groter gemaakt..

hieronder een foto van mijn eindresultaat :

[URL=http://picturepush.com/public/7869508][IMG]http://www5.picturepush.com/photo/a/7869508/640/7869508.jpg[/IMG][/URL]
5 jaar geleden reactie door Hülya
Alleykumselam,

Ik heb je foto verleden week gezien, zag er erg lekker uit! :-)

Welk recept gebruik jij voor de vulling?

Groetjes Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Gewoon een zelfverzonnen recept, ik bak de kefta aan met een geraspt uitje, wat biber salca en sambal erbij, evt nog wat chillivlokken of poeder als je van extra pittig houd en dan gehakte peterselie ..en natuurlijk zout..  t is een hele lekkere pittige vuling.. wat je kan aanpassen naar je smaak natuurlijk
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hmm, klinkt niet slecht! Ik ben dol op pittig eten :-) Dank voor je bijdrage.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb eens een vraagje ,

 nu ik woon in Turkije mijn vriend is turks en dus geobsedeerd door lekker eten
, deze site is fantastisch! zeer erg bedankt dat je er zoveel tijd in steekt!
Telkens nieuwe en lekkere recepten :)
Hier eten we altijd aubergine bij het ontbijt nu meestal koop ik een bokaal in de bim
het zijn ik denk geroosterde en gepelde aubergines met look opgelegd ,
zeer lekker maar hoe kan je dit zelf maten?


Vele groetjes van een belg in Turkije
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

Welke beker moet het zijn voor de bulgur??

groetjes

Nazli
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nazli,

Je kunt uitgaan van 200 ml wat betreft 'een beker'.
5 jaar geleden reactie door anoniem
.zıet er lekker uıt ne keer proberem he x
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou zeggen, doen! :-) Succes. Laat me weten hoe het is geworden, zou ook wel leuk zijn als je een foto van het eindresultaat op het forum zou plaatsen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ga het vanavond maken!!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Inderdaad, bij deze soort bulgur hoef je het niet eerst te wassen. Bij dikke bulgur daartegen moet je het wel doen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
bij dunne bulger hoeft het volgens mij niet eerst gekookt worden in water toch?
5 jaar geleden reactie door OumAdam
hoe zit het met bulgur, moet dat niet eerst gekookt worden in water...

ben benieuwd ..
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker eruit, ben benieuwd naar het recept

Meer stap-voor-stap recepten:

58,299x bekeken
  • köfte met aardappelen
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 200 reacties
6,906x bekeken
  • erwtennoedels met kaas
  • 4 personen
  • 90 min
Pasta 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties video recept
35,588x bekeken
  • groente allegaartje
  • 4 personen
  • 90 min
Groente gerechten 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 35 reacties
15,743x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)