Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kars ketesi

kars ketesi

Deze broodjes komen uit het verre oosten

van Turkije, uit de provincie Kars.

De broodjes bestaan uit een vulling van meel en suiker.

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten van het deeg:

  • 1 kilo meel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 beker melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 ei
  • 1 beker water

Ingrediënten dressing:

  • 500 gram margarine
  • halve glas sesamzaad

Ingrediënten vulling:

  • 50 gram roomboter
  • 2 beker meel
  • 4 theelepels suiker

Berediing van het deeg:

  • Doe de gist in een apart bakje en vul deze een beetje aan met lauw water zodat de gist losjes wordt.
  • Doe de gist, meel, suiker, melk, zout, water en het eiwit van de twee eieren in de kom (bewaar het eigeel van beide eieren in een apart bakje voor later):

  • Kneed het geheel in de kom gedurende 5 minuten stevig tot een deeg:

  • Laat het deeg nu 15 minuten rusten, dek de kom wel af met een zak bijvoorbeeld zodat het deeg niet uitdroogt.

Bereiding dressing:

  • Doe in een steelpan 500 gram margarine en laat deze alvast smelten. Dit zal later over de broodjes, en ook tussen de deegvellen, worden gesmeerd:

Bereiding vulling:

  • Doe in een andere pan 50 gram roomboter, 2 bekers meel, en roer het geheel in de pan gedurende 15 minuten tot de meel lichtbruin is gebakken:

  • Na die 15 minuten, voeg nog 4 theelepels suiker toe, en roer het nog een beetje door, haal de pan wel van het vuur

Bereiding van de yufka (deegvellen):

  • Maak 12 bolletjes uit eerder gemaakte deeg.
  • Strooi wat meel over het aanrecht en rol hier met een deegroller de bolletjes uit tot grote ronde vellen:

  • Tip: je hoeft niet direct alle 12 bolletjes uit te rollen aangezien we even verderop in dit recept eerst aan de slag met 6 uitgerolde vellen aan de slag zullen gaan.

Bereiding van het uiteindelijke gerecht:

  • Begin met 6 deegvellen.
  • Besprenkel wat van de gesmolten margarine over een deegvel:

  • En plaats er een andere deegvel bovenop:

  • Doe daar weer wat margarine overheen en leg er weer een deegvel bovenop. Je krijgt dus een stapel met deegvellen.
  • Dit dit in totaal voor de 6 deegrollen.
  • Nu is het belangrijk om de stapel deegrollen een beetje uit te rekken, doe dit voorzichtig:

  • Nadat de stapel deegrollen zijn uitgerekt, dien je ze te rollen tot een lange rol:

  • Snijd nu de rol in meerdere stukjes van 15 à 20 centimer:

  • Pak nu zo een stukje en maak de ene uiteinde hol van binnen, en sluit de andere uiteinde:

  • Ze krijgen nu als het ware de vorm van een sok.
  • Vul nu ieder van deze vormpjes met 2 eetlepels van de meelvuling:

  • Sluit nu ook de open uiteinde.
  • En druk deze plat en leg ze in een bakplaat:

  • Smeer met een kwast wat van de gesmolten margarine over de broodjes:

  • Smeer ook met een kwast het eerder bewaarde eigeel over de broodjes:

  • Besprenkel vervolgens wat sesamzaad over de broodjes:

  • Doe de bakplaat in de oven voor 15 minuten op 220 graden.
  • Herhaal het bovenstaande proces ook voor de overige 6 bolletjes/deegvellen.
  • Zo zien ze er gebakken uit:

  • Zie de foto voor het eindresultaat.

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kars ketesi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 12
Auteur:
Publiceerdatum: 25-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Brood
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Deze broodjes komen uit het verre oosten van Turkije, uit de provincie Kars. De broodjes bestaan uit een vulling van meel en suiker. ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

12 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
Super, super, poslastica
ja radim i bez nadjeva, samo malo razvaljam tu carapicu i przim u ulju
idealno sa pastetom kao namazom
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel is 1 beker water en 1 beker meel ? 250gram/ml ?
9 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem! Ongeveer 220 mL van elk. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom is mijn deeg zo plakkerig en niet stevig. Ik heb alles gedaan wat er stond. Mja.
11 jaar geleden reactie door Martha Hendriks
Hoi Hulya,

Kan ik ook verse  gist gebruiken zoja hoeveel gram?
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hulya,
Bedankt voor de recepten, ziet er lekker uit allemaal. Is het mogelijk om ook de benaming in het Nederlands erbij te zetten.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, dank je wel! De Nederlandse benaming vind je op de voorpagina, vlak onder de naam van het recept zelf, in het groen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi huliya
wat bedoel je met 1 zakje gist? In mijn zakje zit 100 gram gist.
groetjes keltoum
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het zakje wat ik gebruik is 7 gram. Mag ook meer hoor. Het deeg zal dan wel iets sneller rijzen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
kan je er ook gehakt(kofte)  in doen

alvast bedankt het ziet er lekker uit turks eten is echt lekker
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben zelf ook karsli en dit is wel heeeeeel anders dan dat wij het maken, maar goed ziet er
 wel makkelijker uit !!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Tarifin yapilisi yöreden yöreye degisebilir elbet :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga dit morgen proberen denk ik, heb nu geen gist in huis. ben heel benieuwd naar wat die vulling nu voor smaakt toevoegt.
11 jaar geleden reactie door Hülya
En, hoe is het geworden? :-)

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het nog steeds niet gemaakt :p wel gist gehaald haha, maar nog niet in de gelegenheid geweest. Ik heb trouwens ook zitten googelen naar kars ketesi maar ik kreeg allemaal recepten die anders waren dan deze. Maar deze lijkt me echt lekker. Als ik het gemaakt heb post ik even of het lekker was.
12 jaar geleden reactie door Meltem
Noten zou kunnen maar kaneel absoluut niet. Je kan het proberen maar ik kan je garanderen dat dat niet lekker zal smaken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor je antwoord
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je deze ook vullen met wat anders bv noten, kaneel?
12 jaar geleden reactie door Meltem
Dit is echt heel lekker! En het is super goed uitgelegd.

Meer stap-voor-stap recepten:

840,311x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 485 reacties
248,760x bekeken
  • gehakt broodjes
  • 6 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 128 reacties
68,402x bekeken
  • laagjesbrood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
59,211x bekeken
  • turks brood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)