Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kebab

adana kebabi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

De bekende kebab, dit is de Adana kebap versie.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 1 kilogram lamsgehakt
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels rode peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • half bosje peterselie
  • 1 ui
  • 3 sneetjes Nederlands wit brood
  • halve glas melk (half volle)
  • 1 ei

Bereiding:

  • Neem een kommetje. Scheur hierin het brood in kleine stukjes.
  • Giet de melk in het kommetje met brood en kneed dit geheel.

  • Neem een ander kommetje. Doe hier het gehakt in.
  • Snijd de peterselie en ui in kleine stukjes. Doe dit samen met de zwarte peper, rode peper, zout en tomatenpuree in het kommetje met het gehakt.

  • Voeg de melk, ei en het broodmengsel toe aan het gehakt.

  • Alles heel goed kneden:

  • Neem een stuk gehakt. Maak dit een beetje lang en dik door goed te kneden in je handen. Steek er dan een stokje door heen.

  • Leg dit (eventueel met andere groenten zoals peper en paprika) in je pizzapan voor ongeveer 15 minuten totdat ze gebraden zijn.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

LET OP

Adana kebap kun je het beste met ovenbrood (Sac Ekmegi) serveren.

Benieuwd naar hoe je ovenbrood kunt maken? Klik hier voor het recept.

Dan zou het resultaat (ovenbrood met ingelegde kebap en groente) er als volgt kunnen uitzien:

adana kebabi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Heerlijk hé? :-)

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kebab
Beoordeling: 4/5
Reacties: 28
Auteur:
Publiceerdatum: 11-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Kebab
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving De bekende kebab, dit is de Adana kebap versie. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten: 1 kilogram lamsgehakt...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

28 reacties

7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya!

Wat leuk dat je jouw recepten deelt!

Ik zag in de beschrijving 'rode peper'. Ik zag op de
Foto dat het vlokken zijn?
Welke bedoel je hier precies mee? En waar kan ik het kopen?

Groetjes!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik doe het anders.
Adana kebabs v/d grill 150 gram.
pilav rijst 100 gram.
Roerbak groeten naar keuze.
Avijet olsun=Eet smakelijk.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is toch geen adana, maar zelf verzonnen recept. Adana maak je van  (man) lamsvlees 1 jr. oud, ribben 1/2 en been 1/2 en staartvet. Dit moet je met een mes zeer fijn in kleine vstukjes gaan snijden. Dus geen gehakt, dan is het een kofte en geen kebab!  Helemaal geen brood en melk, hoe kom je überhaupt daarop? Je doet er verstandig aan om je beter te verdiepen in Turkse recepten. Genoeg info in het Turks te vinden. Je hoeft het alleen nog te vertalen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Super duidelijk! Ik ga dit woensdag maken met bqq haha :)
Vind het ook zo fijn dat er zulke duidelijke foto's zijn en makkelijke uitleg.

Heel lief van je dat je al die moeite doet!

Sommige reageren erg dom -__-' big deal als dit gerecht zo anders is dan je gewend bent
Om het te maken! Ga toch ergens anders zeuren, ze maakt in ieder geval heerlijke gerechten

En ik vind het super lief dat je het met ons wilt delen!

Ga zo door

Liefs Dunia
9 jaar geleden reactie door anoniem
dit is niet ees Adana kebab man brood en melk om het knapperig te maken dat doe je door op de bbq te doen
9 jaar geleden reactie door anoniem
Gerechten die ik vandaag heb gemaakt waren overheerlijk.
De adana kebap, acili ezme, tiramisu en de rus salatasi.
Tijdens de iftar heeft iedereen genoten van de lekkernijen. Bedankt Hülya! Haha nu denken ze stiekem dat ik heerlijk kan koken met dank aan jou.
Ben heel erg blij met deze site. Ga zo door!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Sinds wanneer zit er brood en ei in Adana kebab?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is wel een lekkere kofta op spies, maar dit is zeekr geen adana kebap. Melk, brood en peterselie in adana?? Nog nooit gezien.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag heb ik ook de Kebap gemaakt, en deze was super lekker.
Jouw recepten zijn SUPER , je maakt er mensen zoals ik er erg blij mee.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je bij het brood ook komkommer en tomaat serveren i.p.v. paprika? Zo aten wij het op Cyprus ook.
10 jaar geleden reactie door Richdekok
Wat een feest, al die mooie Turkse gerechten bij elkaar. Vandaag met de Adana Kebab begonnen, net vast voor geproefd, heerlijk....!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Super dat de smaak je is bevallen! :-) Veel plezier met koken verder!
10 jaar geleden reactie door anoniem
adana kebab maak je niet zo. wil je weeten kijn naar oktay usta. wat je maakt is een gewoon kofte.
10 jaar geleden reactie door anoniem
ahahah hulya moet echt bijlessen volgen voor koken :)))) kardesim dogru dedin oktay usta varken ve bi cok ascilar varken hulya onlarin yaninda cok acemi duruyor..bu siteye 1 haftadn beri takip ediym ama daha 1 tanesini bile yapmadim cunku lezzetli gorunmuyr yani bu site belki turk olmayanlar icin biraz iyi olabilir ama asil turkler burdan LEZZETLI yemek yapacagini sanmiyorum..hulya bacim allah kocana yardimci olsun :)))
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

kan ik ok bruin brood gebruiken in plaats van witte brood?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag voor het eerst Adana kebap gemaakt samen met mijn turkse man tisss echt superrrrr lekker geworden morgen weer een ander recept proberen want ik als russische vrouw wil ik graag turks leren koken voor mij man
11 jaar geleden reactie door Hülya
Strazdje anoniem!

Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, misschien vind je dit recept wel lekker:

http://www.turksekok.nl/1867/rus-salatasi

(Russische salade)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ik wil graag dit recept proberen, mar i.v.m. een ei-allergie, kan ik iets anders gebruiken? En kan ik i.p.v. lamsgehakt rundgehalt gebruiken? Alvast bedankt :)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

Je kunt het ei vervangen door 2 theelepels bakpoeder. En rundgehakt mag je ook i.p.v. lamsgehakt gebruiken :).
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Erg bedankt voor deze site, heb dit gisteren gemaakt voor mijn (turkse) man
en hij vond het super!!

Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben blij om dat te horen, anoniem!
12 jaar geleden reactie door anoniem
@Angelique,
Hier wordt bladpeterselie gebruikt, smaakt sterker dan krulpeterselie.

groet,
Robert
12 jaar geleden reactie door anoniem
dank je robert voor je reactie zal is bij d turkse winkl blad peterselie kopen groet angelique
12 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba hulya ik heb een vraag of opmerking bij de resepten staat elke keer peterselie maar volgens mij is het seldrij zo te zien of ik heb het mis!!egt geweldige recepten lekker angelique
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Angelique,

Het is toch echt peterselie (Turks: maydanoz)...

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Yasmin,

jouw grill zal ook wel werken. Volgens mij is het enige verschil de patronen die op het vlees verschijnen en dat het vlees ook eerder gaar wordt. Ik heb een platte gril omdat ik het graag ook voor het bereiden van andere gerechten gebruik :-)

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

ik heb een vraag!!
ik heb een goede grill met ribbels wat is het verschil met een gladde grill beide kunnen gewoon toch?

aleen is t op mijn gril veel sneller klaar dan een half uur want een half uur stond in een ander gerecht..
ik hoop op antwoord!

groet, yasmin
12 jaar geleden reactie door anoniem
ziet lekker uit erg duidelijk uitleg en duidelijke foto"s
je verdient echt een 10 voor alle heerlijke recepten
bedankt
groetjes
12 jaar geleden reactie door Hülya
Excuus, daar moet inderdaad nog 1 ei bij. Ik zal het even aanpassen, bedankt!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hülya,

Op foto 3 zie ik iets geels op het vlees, is dat een ei ?
Dat is niet genoemd in: ingredienten.
gr. Hank
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja, het kan ook in de oven.

Op 200 graden, ongeveer 20 minuten (kan ook meer of minder zijn, oordeel op het oog wanneer ze gebraden zijn, en haal ze er dan uit).

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
waar kan ik de adana kebabi nog meer in braden,want heb geen grill?

kan het ook in een oven??
12 jaar geleden reactie door Hülya
Zelfgemaakt knoflooksaus, dat zou kunnen! Maar kebab gerechten kom het beste tot hun recht wanneer je rode saus gebruikt, daar zal ik binnenkort ook wat recepten voor plaatsen. De grill heet Silex Grill, erg populair onder de Turkse bevolking, ik dacht dat ze te verkrijgen waren op de Zwarte Markt in Beverijk.
12 jaar geleden reactie door anoniem
hmmm heb deze kebapi gemaakt, heb alleen niet zon mooie grill. Maar daar smaakte het niet minder om!
Met zelfgemaakte knoflooksaus!!
12 jaar geleden reactie door anoniem
ben is istanbul geweest en het eten is in akseray ronduit slecht.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Wat heeft Adana kebapi te maken met dat het eten in Aksaray slecht is... :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
In istanbul heb je een wijk die aksaray heet ,daar heb je veel resteraunten die ook adana kebab serveert.

Meer stap-voor-stap recepten:

148,742x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
108,060x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 49 reacties vegetarisch recept
22,606x bekeken
  • gevulde maan broodjes
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
20,769x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)