Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Bamya yemeği

bamya yemegi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingredïenten:

  • 100 gram lamsvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • halve theeglas zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theeglas gekookt water
  • 100 gram droge okra
  • 2 eetlepels appelazijn
     

Bereiding van de (niet verse) okra:
(Als het wél vers is, sla deze stappen dan over. Je kan de okra dan gelijk gebruiken.)

  • Laat de gedroogde okra voor 2 à 3 uur in water weken.
  • Na die 2 à 3 uur haal je het water eruit. Leg de orka weer in water maar voeg er dit keer appelazijn aan toe. Dit laat je 5 minuten zo staan.
  • Haal het water er weer uit en was de orka nogmaals.

Bereiding van de soep:

  • Neem een pan.  Giet de zonnebloemolie daarin en voeg het vlees toe aan de pan. Laat dit vlees braden.

  • Snijd de ui, knoflook en 1 tomaat in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.

  • Voeg hier ook de tomatenpuree aan toe.
  • Voeg nu de okra toe aan de pan. Laat dit 10 minuten in de pan.

  • Voeg hierna het water toe aan de pan.
  • Snijd nu de andere tomaat in dunne plakjes en leg deze bovenop het eten. Laat het eten nu een half uur koken op een laag vuurpitje.

  • Als alles klaar is, strooi je er nog zout en rode peper overheen. Roer het eten nu even goed door.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

bamya yemegi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Bamya yemeği
Beoordeling: 4/5
Reacties: 13
Auteur:
Publiceerdatum: 11-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingredïenten: 100 gram lamsvlees 1 ui 2 teentjes ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

13 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Leg de orka weer terug in het water en voeg er allemaal in bij.....heb nergens een orka kunnen vinden
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya abla, een halve theeglas, is dat een Turks theekopje? Of ...? Maak ik morgen hopelijk klaar
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmmm heerlijk. Dit herinner ik me nog toen ik met mijn (Turkse) exman getrouwd was. Ik kan alleen nergens appelazijn vinden. Maar staat ook niet in het recept wanneer je dat erbij moet doen, dus heb zonder gedaan hihi. Afiyet olsun!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Marmaris in Den Bosch bij de heftheuvel  kost het €0.60 per 100gr.

Lekker recept Bedankt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Stomme iPad maakt hele andere woorden. Ik wil dus weten wat okra is en hoe het smaakt
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik vind Okra qua 'beleving' een beetje op sperziebonen lijken, alhoewel Okra meer smaak heeft, een tikkeltje meer bitter. Je zou het echt eens moeten maken, zeer zeker het proberen waard (lekker gezond ook!). Hier zijn wat afbeeldingen:

http://www.google.com/search?hl=nl&q=okra&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat is Koran precies en hoe smaakt het?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Staat nu lekker te pruttelen maar dan in plaats van okra snijboontjes en in plaats van tomatenpuree saltja (paprika puree)..
ben benieuwd hoe het smaakt straks
groet maartje
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ben ik ook benieuwd naar Maartje! :-) Laat me weten hoe het is geworden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya

Kan ik plaats van gedroogde okra ook okra uit pot gebruiken.

Groeten Gerrie
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan, maar dan dien je het vlees (wat je vooraf aan de okra toevoegt) wel iets meer tijd te geven om te bakken/koken in de pan. Okra uit pot hoeft namelijk niet zolang te koken omdat deze doorgaans voorgekookt zijn.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

Super bedankt voor de tip!

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gegeten, was heerlijk! Verse bamya gekocht bij een Surinaams tentje op de markt. Wel een beetje prijzig €3,95 voor 500 gram ,maar wel erg lekker en gezond!
12 jaar geleden reactie door anoniem
bij de Turkse supermarkt in Den- Bosch op de helftheuvel hebben ze wel altijd verse okra´s.
Hulya je recepten zijn super!
12 jaar geleden reactie door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Verse okra kun je meestal in buitenlands toko's kopen, denk aan Surinaamse, Indonesische, et cetera. In Turkije zijn ze ook vers te verkrijgen. In Turkse winkeltjes in Nederland, of Nederlandse supermarkten ben ik ze vers echter nooit tegengekomen, meestal slechts in blik, of glas.
12 jaar geleden reactie door feevb1
Waar kan ik verse bamya kopen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Als hollander eten wij ook wel bamya , voeg nooit geen water toe , in de tomaten zit vocht genoeg . Wij eten het als soep ., heerlijk !

Meer stap-voor-stap recepten:

20,730x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
25,373x bekeken
  • groenten met yogurt
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties vegetarisch recept
10,223x bekeken
  • aubergine met ei
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie vegetarisch recept
148,306x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)