Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kofte

inegöl köftesi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Kofte, ook wel kofta, is een wijdverbreid vleesgerecht.
Varianten worden op de Balkan, in Turkije, Noord-Afrika
het Midden-Oosten en in India gegeten

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ui
  • 500 gram lamsgehakt

Bereiding:

  • Rasp de ui. Zorg dat de stukjes heel klein zijn.
  • Neem een kom en voeg daar het gehakt aan toe.
  • Voeg hier de geraspte ui aan toe.

  • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen.
  • Voeg nog bakpoeder toe aan het gehakt.

  • Daarna kneed je het gehakt.
  • Maak daarna kleine balletjes gehakt. Daarna druk je ze helemaal plat.

  • Laat dit gehakt voor ongeveer 3 uur in de koelkast wachten.
  • Smeer een klein beetje zonnebloemolie (1 eetlepel ongeveer)  in de pizzapan. Braad daarna de köfte in de pizza pan. Het braden zal ongeveer een half uur duren.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

inegöl köftesi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kofte
Beoordeling: 4/5
Reacties: 39
Auteur:
Publiceerdatum: 11-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Köfte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Kofte, ook wel kofta, is een wijdverbreid vleesgerecht. Varianten worden op de Balkan, in Turkije, Noord-Afrika het ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

39 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom moet er eigelijk bakpoeder ?
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya, even een vraagje. Ik heb een keer köfte gegeten waar nog andere kruiden inzaten, kan het komijn zijn geweest? Ik proefde in elk geval een kruid dat het een hele specifieke smaak gaf.  Kun je me helpen? Ik wil heel graag echt die smaak erin.

Dank je wel en wat een fantastische site!

Groetjes,
Stella
7 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan ook kant klaar korte baharat gebruiken, een ei, wat uie en peterselie toevoegen en goed mengen. Je kan het ook rund ribbenlappen gebruiken.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Zeker! Maar je kunt ook kant-en-klare köfte kopen uiteraard ;-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het recept van de TurkseKok en maak dit gerecht regelmatig. Heerlijk!
8 jaar geleden reactie door anoniem
ga hem vanavond even uitproberen lekker in een pita broodje met geroosterde paprika en rauwkorst en knoflooksaus
8 jaar geleden reactie door anoniem
Prima recept, zeker in combi met knoflooksaus, gegrilde paprika en courgette en bulgur
8 jaar geleden reactie door anoniem
Het Hulya, welk bakpoeder gebruik je? En waar is het te koop?
9 jaar geleden reactie door anoniem
T is heerlijk heb t net gemaakt wel de pittige variant aangehouden,bedankt voor dit lekkere recept.!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Even een vraagje , kan ik ook gewoon bloem erin doen ipv bakpoeder?
groetjes maria
10 jaar geleden reactie door anoniem
Deze ga ik proberen. De bekendste en de lekkerste kofte van Turkije is de "Akcaabat" kofte.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept. Mijn man zit te smullen.
Groeten Marianne
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik heb de kofte in de oven gedaan op 200 graden. Het vocht en olie is helaas uit de kofte gelopen waardoor deze droog is geworden. Wat kan ik een volgende keer anders doen zodat het niet te droog wordt?

Alvast bedankt!

Groet Laura
7 jaar geleden reactie door anoniem
Aluminium folie om doen en wat olie toevoegen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heb in Turkije Köftekruiden  Baharati gekocht dit is een mengsel van het merk Tufan
Hoeveel moet ik aan 500 gr. gehakt daarvan toevoegen?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb kofte in vele Oost-Europese, Noord-Afrikaanse en Oost-Aziatische landen gegeten. 1 ding die ik kan garanderen, en dat is dat ze in Turkije het lekkerst zijn! Gelukkig verkoopt onze lokale Turkse supermarkt ook de kofte kruiden. Bovenal is deze versie ook zeker een aanrader. Drie keer raden wat ik morgen weer ga eten. ....
11 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, Turkse köfte gaat boven alles! :-)

Geniet alvast van je köfte!
11 jaar geleden reactie door anoniem
lekkkkkkekr man je moet het echt proeve
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey hulya

kan je ze ook frituren?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Vast wel, zelf nooit geprobeerd. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker eens maken!
Ik zie dat je zo'n electrische oven/grill/pan gebruikt. Hoe heet zo'n ding eigenlijk en waar kan je die kopen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo, het is een Silex, maar je hebt ook één die Bemilex heet, zelfde concept. :-) Je kunt ze vinden in sommige Turkse winkeltjes. Probeer het eens op de Bazaar in Beverwijk. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vraagje: waarom gebruik je bakpoeder in vlees???
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De bakpoeder zorgt ervoor dat het gehakt niet uit elkaar valt of afbrokkelt.

Groet,

Hülya
7 jaar geleden reactie door anoniem
Daar zou je toch ook een ei voor kunnen gebruiken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Deze kofte is lekker niet pittig ook niet te veel gekruid.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit Hülya..
Mijn versie van kofte is:
-Magere gehakt
-ui
- witte peper
- Paprika poeder
- komijn
- verse Peterselie/koreander fijn gehakt
- 1 ei
- beschuit
- zout
11 jaar geleden reactie door Hülya
Eens even uitproberen, anoniem! Bedankt voor het delen van je recept!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Weet er iemand hoe dat je Emirdag koftesi maakt? ,juist de recept wat er in zit enal?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik mis de smaakmakers eerlijk gezegd in dit recept. Het is gewoon gehakt met peper en zout.
11 jaar geleden reactie door Hülya
TJa, zo is het recept nou eenmaal. Je bent vrij om er andere ingrediënten aan toe te voegen uiteraard.
11 jaar geleden reactie door anoniem
een half uur in de pan? worden ze dan niet droog?is dit soort van sudderen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,
Het hangt uiteraard enigszins af van de vochtigheid van het gehakt, maar het zal doorgaans tussen de 20 en 30 minuten duren inderdaad. En nee, het vlees dien je te braden, niet te sudderen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Als je rundergehakt gebruikt, is de baktijd dan hetzelfde? En als je ze in de koekenpan bakt, zet je het vuur dan heel laag?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Gehakt zal niet veel invloed hebben op de baktijd, wat betreft koekenpan, dat weet ik niet zeker, heb dat nooit eerder gedaan, maar ik zou het vuur gewone op een hoge stand zetten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Als ik ze in de pan doe, dan doe ik op lage vuur of midden lage vuur met zonnebloemolie. Dan zijn ze van binnen ook gaar. Op hoge vuur branden ze sneller aan en wordt best wel droog.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wij houden nog wel van gekruid eten en ik heb peterselie,komijn,een rood pepertje en wat verse marokkaanse munt toegevoegd maakte de kofte lekker fris. Ze gasten vonden het erg lekker Hulyia.
jeanine
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Jeanine,

Erg leuk om te horen! Ben blij dat het gesmaakt heeft :-)

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
dit is echt een lekker gerecht, erg goed met een salade van komkommer en tomaat.

vr.gr.
Fred
11 jaar geleden reactie door anoniem
Voor mensen die heel erg van kruidig eten houden:    Ik doe bij de köfte nog een goede lepel komijn (kimyon) , een lepel paprikapoeder (tatli toz biber) wat fijngesneden peterselie, een ei , en wat brood in melk of water geweekt , gewoon op gevoel , als je een fan bent van veel kruiden is dat ook zeer lekker,  naast de geroosterde pepers ( die maak ik in de oven want heb zo geen pan ,gewoon de oven op maximum zetten en pepers spoelen , kijken wanneer ze zacht worden , je kan er ook aubergines bij doen , dan gewoon met een vork overal in prikken steeltje eraf en opnieuw wachten tot ze zacht worden en de schil veranderd van kleur, bij die aubergines kan je dan een yoghurtsaus maken gewoon met wat geperste look en eventueel gedroogde of verse munt, die warme aubergines doorheen de yoghurt is heerlijk)  bij de köfte maak ik dan nog frietjes en fijngesnede ui gemengd met fijngesneden peterselie, olijfolie en veel sumak  mijn vriend is er dol op

Veel groetjes en doe zo voort Hülya! Een belgse in Turkije :)
(Deze site is super, net zoals iemand anders al zij opeens bestellen wij veel minder eten en moet ik constant koken, er komen vrienden over de vloer en ze zeggen leer dat maar eens aan mijn turkse vriendin, je recepten zijn dus duidelijk super, ben ineens niet enkel een belg meer maar toch een beetje een belgse die weet hoe ze turks moet koken ! Heel erg bedankt daarvoor! want mannen in turkije zijn toch nie zo heel makkelijk met eten en hier geldt precies wel nog de liefde van de man gaat door de maag, dit helpt toch eventjes om hier ook een beetje meer te integreren!, )
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor je reactie, anoniem. Heel handig om te weten!

(tevens ook dank voor je complimenten, ben blij dat ik je heb kunnen helpen)

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vanavond voor het eerst op deze site,zo te lezen moet ik maar eens gauw naar Beverwijk,al wonen wij in Duitsland,net over de grens,het zal de moeite waard zijn,om deze apparaten in huis te hebben.

Aankomend weekend maak ik er een Turks weekend van,heb al vele lekkere recepten gezien,en die ga ik proberen.Mijn man houdt net als ik van lekker eten,vooral ook buitenlands,dus die is al helemaal blij! hahaha

Een grote pluim voor jou,Hülya........héérlijke recepten,geweldige site,met hele mooie duidelijke foto's.

Ik heb je onder mijn favorieten gezet.

Lieve groet,Leen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Leen,

Goed om te horen! Is je weekend nog een beetje bevallen?

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ooh, dat valt nog reuze mee! Bedankt voor de informatie :-)
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Daar heb je gelijk in. De pizzapan was overigens 25euro en de tepsi 3 euro. Van de tepsi hadden ze ook nog een maat kleiner en groter, dat verschilde in prijs nog minder dan een euro.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Goede tip! Ik zal er eens goed over nadenken, producten verkopen via internet is lang niet makkelijk als het lijkt, denk ik. Een prijslijst opvragen zou heel vriendelijk van je zijn, heel lief van je, dank je wel! Ik denk echter dat áls ik producten zou inkopen, dat het verstandiger zou zijn dat ik ze inkoop via de groothandel omdat je dan natuurlijk een nóg lagere prijs kunt afdingen dan bij verkopers op de zwarte markt (die natuurlijk ook een winstmarge op de producten zetten, waar de boel weer duurder uitvalt..). Dank voor het meedenken! :-)
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Misschien kan je op Facebook een poll openen met die vraag? Ze hebben echt een hele hoop handige dingen, het is dat wij met een duo kinderwagen en mijn dochter van 6 liepen anders had ik nog een hele hoop meer bij elkaar geshopt daar ;-) Ze hadden ook van die kleine turkse oventjes. Als je zelf niet in de buurt woont kan ik een volgende keer wel eens van verschillende dingen de prijzen opvragen en aan jou doorgeven, wellicht kan je dan ook nog wanneer je er meer koopt korting bedingen.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Al is het jaren geleden dat ik er ben geweest, ik kan me er wel iets vaags van herinneren, Alkaya. Moet maar eens binnenkort weer een bezoekje brengen :-) Ik zit te overwegen om een boel van die handige Turkse apparaten in te kopen en via de site voor een voordelige prijs te verkopen, was daarom benieuwd naar de prijs, weet echter niet in hoeverre men daar belangstelling voor heeft.
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Ik zal straks even aan mijn man vragen wat het heeft gekost. In ieder geval zijn ze in overvloed te vinden in de hallen waar ze ook fruit en groente verkopen, weet je welke ik bedoel?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hahahaha je hebt me wel goed laten lachen met die laatste zin! Ik ben blij dat ik iets voor je heb kunnen betekenen. Vraagje tussendoor, hoeveel kost die pizzapan en tepsi in Beverwijk precies? En in welk deel op de zwarte markt zijn ze te vinden?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Net in Beverwijk een pizzapan en tepsi gekocht, van de week is deze kofte aan de beurt. Als de kinderen vanavond slapen ga ik de su böregi en gözleme maken. De Icli kofte en patates salatasi voor het avondeten staat al klaar in de koelkast (heb ik vanochtend al gemaakt) Ik ben zo ondertussen verslaafd aan turksekok.nl! En Hülya, sinds ik jouw website heb ontdekt vraagt mijn man opeens opvallend veel meer mensen te eten, geloof dat ik hiervoor dus echt een ramp in de keuken was :-).
12 jaar geleden reactie door Hülya
Die zal binnenkort vast en zeker op de website verschijnen, wellicht kun je ook een verzoekje plaatsen op het forum? Mogelijk heeft iemand anders het recept voor je klaarliggen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heeft iemand ook het recept van Izmir kofte voor mij?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De bakpoeder zorgt ervoor dat het gehakt niet uit elkaar valt of afbrokkelt.

Groet,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
wat doet de bak poeder met het gehakt?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Morgen maar even proberen, ziet er goed uit! Meer kofte recepten please :D

Asli
12 jaar geleden reactie door Cynthia Elhorst
Krijg er zelfs honger van!

Meer stap-voor-stap recepten:

107,900x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 49 reacties vegetarisch recept
148,310x bekeken
  • gevulde paprika met bulgur
  • 4 personen
  • 60 min
Dolma 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
22,586x bekeken
  • gevulde maan broodjes
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
20,730x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)