Voor mensen die heel erg van kruidig eten houden: Ik doe bij de köfte nog een goede lepel komijn (kimyon) , een lepel paprikapoeder (tatli toz biber) wat fijngesneden peterselie, een ei , en wat brood in melk of water geweekt , gewoon op gevoel , als je een fan bent van veel kruiden is dat ook zeer lekker, naast de geroosterde pepers ( die maak ik in de oven want heb zo geen pan ,gewoon de oven op maximum zetten en pepers spoelen , kijken wanneer ze zacht worden , je kan er ook aubergines bij doen , dan gewoon met een vork overal in prikken steeltje eraf en opnieuw wachten tot ze zacht worden en de schil veranderd van kleur, bij die aubergines kan je dan een yoghurtsaus maken gewoon met wat geperste look en eventueel gedroogde of verse munt, die warme aubergines doorheen de yoghurt is heerlijk) bij de köfte maak ik dan nog frietjes en fijngesnede ui gemengd met fijngesneden peterselie, olijfolie en veel sumak mijn vriend is er dol op
Veel groetjes en doe zo voort Hülya! Een belgse in Turkije :)
(Deze site is super, net zoals iemand anders al zij opeens bestellen wij veel minder eten en moet ik constant koken, er komen vrienden over de vloer en ze zeggen leer dat maar eens aan mijn turkse vriendin, je recepten zijn dus duidelijk super, ben ineens niet enkel een belg meer maar toch een beetje een belgse die weet hoe ze turks moet koken ! Heel erg bedankt daarvoor! want mannen in turkije zijn toch nie zo heel makkelijk met eten en hier geldt precies wel nog de liefde van de man gaat door de maag, dit helpt toch eventjes om hier ook een beetje meer te integreren!, )