Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Sıgara böreği

sigara böregi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Heerlijk gevulde vegetarische broodjes.

Één van de meest bekende recepten in Turkije.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

30 min

Ingrediënten:

  • 250 gram Turkse witte kaas (voor börek)
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 24 driehoekige yufka (filodeeg)
  • 1 ei
  • 1 liter zonnebloemolie

Bereiding:

  • Stamp de kaas in kleine brokjes.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kaas. Strooi ook de rode peper over het kaas heen.

  • Pak een bladerdeeg en doe wat kaas net boven een rand.
  • Smeer wat eigeel over de 3 randen van de bladerdeeg heen.

  • Vouw het deeg naar binnen toe. In de tussentijd maak je ook de hoeken vast door ze een keertje naar binnen te vouwen.

  • Als je aan het eind bent, maak je de sigara böregi vast door op de punt van het bladerdeeg eigeel te smeren.

  • Maak je sigara böregi helemaal vast door even goed op dat punt te strijken.

  • Laat de sigara böregi in 1 liter zonnebloemolie bakken. Ze zijn klaar als ze goud/bruin kleuren.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

sigara böregi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Printen
Naam recept: Sıgara böreği
Beoordeling: 4/5
Reacties: 48
Auteur:
Publiceerdatum: 11-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Heerlijk gevulde vegetarische broodjes. Één van de meest bekende recepten in Turkije. Aantal personen: 4 ...

48 reacties

1 jaar geleden reactie door Toon Budding
Vandaag gemaakt gewoon volgens recept  alles in de Turkse supermarkt gekocht ze zijn heerlijk  
groetjes Toon
2 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je het ook in de frituurpanmaken en in wat voor pan maak je het?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Zou dit ook kunnen met loempiavellen
2 jaar geleden reactie door anoniem
Zou ik de peterselie ook kunnen vervangen door spinazie?
Zo ja, hoeveel spinazie heb ik dan nodig?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het gemaakt en het is écht superlekker! Het duurt niet lang om te maken en het is lekker bij de thee
2 jaar geleden reactie door anoniem
Is het de bedoeling om het te frituren of te bakken in de olie?
3 jaar geleden reactie door anoniem
Voor mensen die geen peterselie lusten het kan ook zonder peterselie
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel sigaartjes kan je maken van deze hoeveelheid?
Mvg, Naomi
3 jaar geleden reactie door Hülya
Ligt aan de hoeveelheid filodeeg dat je hebt. Ik had er 24 dus ik kon er 24 maken. :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
hmmm heerlijk man nu kan ik uit eindelijk het thuis maken we hadden het ook op kerstdinee heeerlijk
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Huyla,

Ik heb een vraagje. Weet u de voedingswaarde per stuk van zo'n hapje?

Met vriendelijke groet
3 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er goed uit, ga ik vandaag even proberen
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya vraagje ik heb ze nu gemaakt
Maar het is om mee te nemen naar vrienden
Morgen, kan ik ze dan beter nu frituren?
Of morgen frituren? En nu in de vriezer leggen?
Gr Patricia akdeniz
3 jaar geleden reactie door Marie-Anne Slagter
Heerlijk..... mijn vrienden staan versteld....
4 jaar geleden reactie door anoniem
4 jaar geleden gewijzigd
Hoi, allereerst complimenten voor je mooie site! Heel leuk om al die lekkere dingen nou ook zelf te kunnen maken. Ik heb laatste geprobeerd dit gerecht te maken, en het was erg lekker. Ik had alleen grote moeite om de Yufka vellen van elkaar af te krijgen, en ze waren erg droog, er vielen gaten in enzo. Ik kon helaas de gebruiksaanwijzing op de verpakking niet lezen, die is in het Turks. Kan iemand me hier vertellen hoe ik de Yufka vellen moet verwerken? Er staat "Hastel ucgen yufka" op de verpakking.
Groetjes Sanne
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gemaakt
het was een hele ervaring om te maken
ik heb het in turkije gegeten en vondt ze toen al heerlijk
en nu ik het zelf heb gemaakt vindt het net zo lekker
als in turkije dank je wel voor dir over heerlijke gerecht
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik smeer de bladen in met een mengsel van yoghurt en ei ook heel erg lekker:)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Je recepten zijn geweldig! Ik heb er al veel geprobeerd en ze waren allemaal een succes. Bedankt!!!

Ik heb dit gerecht weleens  gegeten maar dan gevuld met aardappel. Heb je hier het recept van.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vroeg me af of je dit ook kan maken met gewone kaas. Is dat mogelijk? En kan ik er bijvoorbeeld ook groentes bij doen?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi daar,
ik heb het ook gemaakt, alleen sommige van de rolletjes gingen open toen ze bijna klaar waren en dan kwam er gesmolten feta uit, was vervelend wat dat werd zo vies in de olie.
Hoe kan dit? Heb ik ze misschien te los of te strak gerold dan?
Groetjes x
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Ik had ze vandaag de sigara boregi gemaakt.
Het was wel heel lekker! Alleen vroeg me af of het deeg hard en knapperig moet zijn netals loempia of dat het zacht hoort te zijn. Ze waren bij mij namelijk wat slapjes. Of heb ik wat verkeerds gedaan?

Groetjess
4 jaar geleden reactie door anoniem
SUPER LEKKER, hoe lang blijven ze knapperig?, ( ik moet ze meenemen naar 'n jarige vrindin), dankje wel** Jos*
4 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Hab het net met boursin gemaakt en dat is ook erg lekker!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Benieuwd naar de smaak. :-)
4 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Is echt heel lekker :-) natuurlijk wel anders maar sinds ik jouw website heb leren kennen
Heb ik al zoveel gemaakt en ik hou van koken dus ben super blij met jouw makkelijke recepten
En soms doe ik er net iets anders mee of breng je me op nieuwe ideeen;-)
Vanavond ook weer heerlijk gegeten dankzij jouw recepten.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik vertrouw op je woorden, Chantal. :-)

Ben blij om te lezen dat de recepten je zo bevallen!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Wouw.. pas geleden deze site ontdekt bij het zoeken naar turkse salades. Vandaag heb ik dit recept gemaakt .. wat heerlijk en ik wist niet dat het zo makkelijk was! Goed idee om het ongebakken in te vriezen.. zo heb je altijd wat lekkers in huis. Bedankt!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Nou, ben blij dat het je zo goed is bevallen. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,

Ik kon het niet weerstaan om naar de turkse winkel te gaan en de ingredienten te halen. Omdat ik deze een keer al eerder had gegeten en ze erg verukkelijk vond. Helaas heb ik gezoute kaas gehaald. Ze waren verder goed gelukt en is dit deeg lekkerder dan de loempiavellen vind ik persoonlijk.

Hoop nog meer van je recepten te mogen genieten.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat het toch gelukt is!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Vraagje:Sıgara böreği eet je die warm of koud? Als je ze al gebakken hebt hoe maak je ze dan weer warm? Kun je ze ook voor je ze bakt invriezen?

Kunnen jullie ook op de  - geweldige pagina  van de Turkse kok een soort van kookboekje maken zodat je daar de recepten die je graag zou maken in kunt opslaan?

Groetjes,
Assy
5 jaar geleden reactie door Assy
Heb mijzelf ingeschreven en zag dat je dan je favorieten op kan slaan :))
4 jaar geleden reactie door Hülya
Assy, je kunt het in de magnetron opwarmen. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kan dit ook met Feta kaas? Hmmmmm..
5 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij kan dat wel, ik geloof dat iemand hier deze börek (of een andere börek) ook met feta kaas had gemaakt en prima gelukt was.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heel lekker deze sigara boregi. Met veel kaas en peterselie vind ik hem lekkerder. Je kan ook gekruid gehakt met paprika erin stoppen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Even een reactie niet alle witte kazen zijn vegetarisch ook bepaalde turksekazen bevat Gelatine bijvoorbeeld die in Blik de bekende Lichtblauwe/Rode deksel te koop bij de grotere supermarkten met een tukse assortiment en turksewinkels. Zover ik weet bestaat er geen witte kazen zonder stremsel die vervangen is door vegetarische stremsel. Als je geen gelatine in de witte kaas wil koop dus geen Witte kaas in blik maar in plasticverpakking. Deze is wel wat duurder maar ook lekkerder.

Let er op dat de Kazen Halal zijn. Want ook niet alle Kazen zijn halal de witte kazen van Yorem zijn wel Halal hierbij staat er ook Halal Logo.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel voor deze nuttige informatie, dat zal vast gewaardeerd worden.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel procent vet moet er in die Turkse kaas zitten? 45% of 60%? Ik hoorde dat dat ook bepaald is.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik geloof dat ik %40 heb gebruikt bij dit gerecht.
5 jaar geleden reactie door Roelofsen
Dit ziet er lekker uit, is vegetarisch, en geen oven nodig - ga ik zeker een keer proberen!

Je bakt het in olie, is het de bedoeling dat de böregi helemaal onder de olie verdwijnt, of is een dun laagje olie voldoende?
5 jaar geleden reactie door Hülya
5 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Hoi Rolf,

Het is inderdaad de bedoeling dat de börek ondergedompeld raakt, je kunt het ook in een dun laagje doen, maar dan dien je na een tijdje de börek wel even om te draaien zodat alle kanten goed gaar worden.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dames,

Kan ik ook gewoon turkse kaas met zout?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat zou best kunnen. Maar ik weet niet of het dan even lekker wordt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
doe ik wel altijd. En ik vind mijn eigen boregi altijd erg lekker.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je mij aub je merk kaas laten weten? heb ik een keer gemaakt maar de kaas was ZOUT.. was ook witte kaas.. welke is lekker?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, dat klopt, ik gebruik daarom witte kaas zonder zout, ik gebruik verschillende merken, maar in ieder geval zonder zout.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak dit recept regelmatig. Ik voeg er dan nog een eetlepel roomkaas met kruiden(boursin o.i.d) aan toe. Dan wordt het kaasmengel lekker smeuiig. Ik koop een pak Yufka vellen en maak ze allemaal in 1x klaar. De ongebakken boregi kunnen prima ingevroren worden en zo heb je altijd iets voor onverwachte gasten.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heej ik vroeg me af of je dit ook in da oven kan bakken inplaats van in olie te bakken?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, nee helaas gaat dat niet lukken...
5 jaar geleden reactie door anoniem
heel goed en makkelijk en lekker echt goed
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit al meerdere keren gemaakt. Zowel met de Yufka driehoeken als met loempiavellen. Maar toch heb ik er regelmatig een aantal bij zitten wanneer ik ze aan het bakken ben dat de kaas er dan uit spuit. Wat kan ik hieraan doen en hoe komt dit.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Als de kaas uit de hoeken spuit, dan ligt het voor de hand dat je óf de hoeken niet goed hebt gedicht óf dat je te veel kaas hebt gebruikt. Als de kaas door de wand heen spuit, dan kan dit (ook) veroorzaakt zijn door te veel kaas, óf een te hoog vetpercentage van de kaas.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel vetpercentage mag de kaas max hebben om dit het beste te krijgen. Ondanks dit waren ze heerlijk en vondt mijn man (turks) ze lekkerder dan wanneer die ze zelf maakt. Dus verder super geslaagd.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Super om te horen! Ik gebruik trouwens (meestal) witte kaas met 40% vetpercentage.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Oke dankjewel. Meer vetpercentage is dan minder goed.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat klopt helemaal :-) Succes in het vervolg, anoniem.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya

Is het mogelijk om in plaats van filodeeg  loempiavellen te gebruiken voor de sigaren broodjes

Groet Gerrie
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan zonder probleem bij dit gerecht.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Fantastisch
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het recept? ;-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan filodeeg gewoon bij AH kopen
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya

Moet je dit gerecht warm of koud serveren.

Groeten Gerrie
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Gerrie,

Warm serveren verdient de voorkeur bij dit gerecht.

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
waar kan je dat deeg kopen behalve turkse winkels
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het is misschien verstandiger om inderdaad filodeeg (yufka) te gebruiken. Het door mij gebruikte deeg in het recept is namelijk een speciale soort. Ik zal het even aanpassen in het recept. En frituren kan trouwens ook.

Bedankt voor je reactie.

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit recept vorig weekend trachten te maken, maar het zag er lang niet zo uit als op de foto. Ik had bladerdeeg gebruikt zoals in het recept, maar mijn vriend zei dat ik misschien beter filodeeg kan gebruiken. Hij meende zich ook te herinneren dat ze het bij hem thuis frituurden, gaat dat ook?
Groetjes
6 jaar geleden reactie door anoniem
Çok güzel! Tessekkür ederim, Hülya, dat je een paar bekende Turkse gerechten op de site hebt gezet... zodat ook een niet-Turkse ;) die gek is van Turkije (ik dus) ook weet hoe ze het stap voor stap kan maken!
6 jaar geleden reactie door anoniem
1 kisilik mazemeleri anlata bilirseniz cok memmun
6 jaar geleden reactie door Hülya
Malzemeleri dörde böl...

Meer stap-voor-stap recepten:

21,819x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties nieuw recept
13,562x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties vegetarisch recept
44,168x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 39 reacties vegetarisch recept
236,382x bekeken
  • water börek
  • 4 personen
  • 45 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 168 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)