Güllaç
Beschrijving
Volgt binnenkort.
Aantal personen
10
Bereidingstijd
120 min
Ingrediënten:
1 liter melk
1 theeglas suiker
1 theeglas gestampte walnoten
4 eetlepels gestampte pistache nootjes
2 eetlepels rozenwater
een kwart granaatappel
10 güllaç bladeren (kant-en-klaar te koop)
2 eetlepels slagroom
Bereiding:
Neem de güllaç bladeren en leg deze alvast klaar.
Neem een pan en giet daar de melk in en voeg daar suiker aan toe.
Laat dit zo staan totdat de melk gaat koken.
Haal de melk uit de pan en giet het in een kom. Laat de melk afkoelen.
Voeg hier de slagroom en het rozenwater aan toe.
Neem een diepe ovenplaat of schaal waar je de güllaç in wil maken.
Neem een beetje van de afgekoelde melk en bedek de bodem van je ovenplaat of schaal met een klein beetje melk. Je moet de bodem bijna niet kunnen zien.
Dompel de 10 güllaç bladeren in de melk. Leg 5 bladeren in de ovenplaat of schaal. Zorg ervoor dat de onderkant geheel bedekt wordt met de bladeren. Stapel alles op.
Als je klaar bent met de onderste laag, strooi je de walnoten over de bladeren heen.
Doe hier bovenop nogmaals 5 in melk gedomelde güllac bladeren en bedek het zo dat je de walnoten niet meer ziet.
De resterende melk giet je over je güllaç heen. Als het meer is dan verwacht, giet je er gewoon de helft overheen.
Nu kun je de pistachenootjes over de güllaç heen strooien en daar bovenop de binnenkant van een granaatappel.
Leg de güllaç nu in de koelkast voor anderhalf uur zodat het afkoelt.
Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!
rozen bladerdeeg
10 personen
120 min
Turkse recepten
Güllaç
nasil yapilir
tarifi
oktay usta
turkse pizza
Toetjes
12 jaar
geleden
geplaatst
door
Hülya
11 jaar
geleden
recategorized
door
Hülya
Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
Naam recept:
Güllaç
Beoordeling:
4
/5
Reacties:
11
Auteur:
Hülya (TurkseKok)
Publiceerdatum:
11-08-2011
Keuken:
Turks
Categorie:
Toetjes
Aantal personen:
10
Bereidingstijd:
2 uur en 0 minuten
Beschrijving:
Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 10 Bereidingstijd 120 min Ingrediënten: 1 liter melk 1 theeglas suiker 1 ...
11 reacties
Wat bedoel je met laat de melk afkoelen? Moet het lauw worden of helemaal koud
7 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Ziet er lekker uit! Moeten de vellen niet eerst in de oven?
Busra
8 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Gullac yufkasini burdan mi aldin? Burda var mi acaba?
9 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Hoi Hulya,
Het recept heb ik gisteren gemaakt voor iftar, de hele familie was er erg blij mee..
Dank je..
Groetjes
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Waar kan je rozenwater vinden?
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Geen dank, anoniem :-)
12 jaar
geleden
reactie
door
Hülya
heel heel erg bedankt voor jou recepten.
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Lastigheid valt wel mee, in de randstad kun je ze bij iedere turkse toko krijgen... ga anders langs een turks restaurant en vraag of ze gullac bladeren in voorraad hebben...
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Die zijn best lastig te vinden, probeer eens een Turks mini-market, als ze het daar niet hebben, informeer dan bij de eigenaar of ie weet waar ze wel te verkrijgen zijn en eventueel besteld kunnen worden...
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Waar zijn die gullac bladeren te koop ???
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
8 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
de gullac bladeren zijn enkel te koop tijdens de vastenperiode in de Turkse winkels dus vanaf 18/6
Ziet er lekker uit, dank je wel! Maakt de soort melk overigens uit? Halfvol, volle melk?
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Uhmm nee maakt niet echt uit. Waarschijnlijk zul je met volle melk een iets lekkerder smaak hebben dan met half vol. Maar als je bijvoorbeeld bij een glas melk drinken(vol of halfvol) niet echt een verschil proeft, zul je dat hierbij ook niet echt doen.