Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Güllaç

güllaç turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten:

  • 1 liter melk
  • 1 theeglas suiker
  • 1 theeglas gestampte walnoten
  • 4 eetlepels gestampte pistache nootjes
  • 2 eetlepels rozenwater
  • een kwart granaatappel
  • 10 güllaç bladeren (kant-en-klaar te koop)
  • 2 eetlepels slagroom

Bereiding:

  • Neem de güllaç bladeren en leg deze alvast klaar.

  • Neem een pan en giet daar de melk in en voeg daar suiker aan toe.
  • Laat dit zo staan totdat de melk gaat koken.
  • Haal de melk uit de pan en giet het in een kom. Laat de melk afkoelen.
  • Voeg hier de slagroom en het rozenwater aan toe.

  • Neem een diepe ovenplaat of schaal waar je de güllaç in wil maken.
  • Neem een beetje van de afgekoelde melk en bedek de bodem van je ovenplaat of schaal met een klein beetje melk.  Je moet de bodem bijna niet kunnen zien.
  • Dompel de 10 güllaç bladeren in de melk. Leg 5 bladeren in de ovenplaat of schaal. Zorg ervoor dat de onderkant geheel bedekt wordt met de bladeren. Stapel alles op.

  • Als je klaar bent met de onderste laag, strooi je de walnoten over de bladeren heen.

  • Doe hier bovenop nogmaals 5 in melk gedomelde güllac bladeren en bedek het zo dat je de walnoten niet meer ziet.

  • De resterende melk giet je over je güllaç heen. Als het meer is dan verwacht, giet je er gewoon de helft overheen.

  • Nu kun je de pistachenootjes over de güllaç heen strooien en daar bovenop de binnenkant van een granaatappel.

  • Leg de güllaç nu in de koelkast voor anderhalf uur zodat het afkoelt.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

güllaç turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Güllaç
Beoordeling: 4/5
Reacties: 11
Auteur:
Publiceerdatum: 11-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 10 Bereidingstijd 120 min Ingrediënten: 1 liter melk 1 theeglas suiker 1 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

11 reacties

7 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoel je met laat de melk afkoelen? Moet het lauw worden of helemaal koud
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit! Moeten de vellen niet eerst in de oven?

Busra
9 jaar geleden reactie door anoniem
Gullac yufkasini burdan mi aldin? Burda var mi acaba?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Het recept heb ik gisteren gemaakt voor iftar, de hele familie was er erg blij mee..
Dank je..

 Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Waar kan je rozenwater vinden?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Geen dank, anoniem :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
heel heel erg bedankt voor jou recepten.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Lastigheid valt wel mee, in de randstad kun je ze bij iedere turkse toko krijgen... ga anders langs een turks restaurant en vraag of ze gullac bladeren in voorraad hebben...
12 jaar geleden reactie door anoniem
Die zijn best lastig te vinden, probeer eens een Turks mini-market, als ze het daar niet hebben, informeer dan bij de eigenaar of ie weet waar ze wel te verkrijgen zijn en eventueel besteld kunnen worden...
12 jaar geleden reactie door anoniem
Waar zijn die gullac bladeren te koop ???
8 jaar geleden reactie door anoniem
de gullac bladeren zijn enkel te koop tijdens de vastenperiode in de Turkse winkels dus vanaf 18/6
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er lekker uit, dank je wel! Maakt de soort melk overigens uit? Halfvol, volle melk?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Uhmm nee maakt niet echt uit. Waarschijnlijk zul je met volle melk een iets lekkerder smaak hebben dan met half vol. Maar als je bijvoorbeeld bij een glas melk drinken(vol of halfvol) niet echt een verschil proeft, zul je dat hierbij ook niet echt doen.

Meer stap-voor-stap recepten:

101,147x bekeken
  • basbousa
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 57 reacties
20,218x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties feestdagen recept
17,766x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties feestdagen recept
17,783x bekeken
  • rozen toetje
  • 10 personen
  • 90 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)