Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kiymali pide

kiymali pide

Beschrijving:

Kiymali pide, of ook wel in het Nederlands: broodjes met gehakt,

deze broodjes bevatten een topping bestaande uit gehakt,

versterkt met wat paprika aan de randen.

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 waterglas lauwe melk (± 200 ml)
  • 4 eetlepels tafelmargarine (± 100 gram)
  • 1 kilogram patent bloem
  • 1 blokje verse bakkersgist ( ± 42 gram)
  • 1.5 (anderhalf) waterglas lauw water (± 300 ml)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 1 grote ui
  • 1 bosje peterselie
  • 250 gram rundergehakt (kan ook lamsgehakt)
  • 2 theelepels paprika vlokken
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree (salça)
  • 2 eetlepels water

Ingrediënten van de saus voor de bodem:

  • 2 eetlepels gezeefde tomaten saus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree (salça)

Let op: deze bovenstaande saus kun je in plaats van zelf te maken ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Bereiding van het deeg:

  • Meng alle ingrediënten van het deeg in een kom:

  • Kneed alles gedurende 5 minuten.
  • Houd je handen af en toe onder de kraan (maak ze nat) zodat het deeg niet aan je handen komt te plakken tijdens het kneden. Indien tijdens het kneden het deeg te hard blijkt te zijn, voeg dan een beetje meer water toe, indien het deeg te zacht blijkt, voeg dan iets meer meel toe.
  • Als je klaar bent met kneden, bedek je de kom met een plastic zakje bijvoorbeeld, en leg je de kom even aan de kant.
  • Na ongeveer 45 minuten zal het deeg klaar zijn met rijzen.

Bereiding van het gehakt:

  • Doe alle ingrediënten van het gehakt in een kom, vergeet daarbij niet om eerst de peterselie en  ui in stukjes te snijden.

  • Kneed het geheel vervolgens:

Bereiding van de paprika:

  • Probeer de paprika in meerdere lange sliert te snijden:

  • Deze slierten zullen we later als dressing op de broodjes gebruiken.

Bereiding van de saus van de bodem:

  • Meng alle ingrediënten in een kleine kom en mix deze:

  • Op de foto is de 1 eetlepel tomatenpuree niet goed te zien, maar deze hoort er uiteraard ook bij.

Bereiding van de pide:

  • Na 45 minuten zal het deeg gerezen zijn, verdeel het deeg in ongeveer 15 kleine bolletjes (ongeveer ter grootte van een vuist), strooi wat meel op tafel (of aanrecht) om ervoor te zorgen dat de deegbolletjes niet plakken.
  • Rol de bolletjes deeg uit ter grootte van een vlakke hand:

  • Smeer wat van de saus over het deeg heen:

  • Verdeel de grote paprika sliert in kleine stukken, ze moeten even lang zijn als de omtrek van het uitgerolde deeg:

  • Leg het gehakt erop. Zorg dat de bovenkant van het deeg nu helemaal bedekt is met het gehakt en de paprika sliert.
  • Druk een beetje op het gehakt zodat het platter wordt en daardoor aan het deeg gaat plakken:

  • Leg de broodjes op een bakplaat, doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goud/bruin kleuren (duurt ongeveer 15 minuten).
  • Zie de onderstaande foto voor de Kiymali pide:

  • Eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kiymali pide
Beoordeling: 4/5
Reacties: 17
Auteur:
Publiceerdatum: 03-03-2012
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Kiymali pide, of ook wel in het Nederlands: broodjes met gehakt, deze broodjes bevatten een topping bestaande uit ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

17 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
wow wat een lekkere recept, dit recept ga ik ook vandaag proberen te maken.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Mooie broodjes, om te combineren met BBQ of  gewoon ander feestje ziet er mooi uit en ik weet al bijna hoe deze mooie broodjes smaken zonder dat ik ze gemaakt heb mooi recept....kan ook bijna niet mislukken denk ik.
Ik ga ze morgen als bij gerecht bij de BBQ serveren.

Bedankt gr Rob
9 jaar geleden reactie door anoniem
Mmmm,
Het ziet er zeer lekker Uit.
Fijn dat u laat zien hoe je het moet maken.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd. Het is heel erg lekker. Prima recept voor een warme zomeravond!
9 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen, eet smakelijk! :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Vanmiddag dit recept gemaakt,echt superlekker.Ik heb nog deeg en gehakt over,hoe lang kan ik dit bewaren?
Dank je wel voor je recepten.
Kees.
9 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Kees, ongebakken deeg en gehakt kun je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya    ik heb zaterdag  deze broodjes  was wel leker hoor  alleen  beetje hard die  deeg   maar ik heb ook  droge gist gebruikt   en lang laten  rijzen  wel 3 uurtjes     of te lang in oven  groetjes   hulya ik heb dat voor  eeste  gemaakt     dank je wel voor  alles  hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Probeer anders verse gist. :-) Mooi dat het toch heeft gesmaakt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya   mijn  vraag ik wil graag  vandag broodjes  bakken maar  zij hebb geen gist  meer  maar kan ook zelfrijzmeel  of kan dan wel of kan dat niet    en nog  een  vraag  moet ik  deegroler  hebben    groetjes  hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
bij mij zijn ze te hard. maar als ik ze korter in de oven doe of lagere stand dan zijn ze niet bruin genoeg; waar kan het aan liggen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat ligt zeer waarschijnlijk aan dat het deeg, wat niet voldoende tijd heeft gehad om te rijzen. Volgende keer of iets meer gist toevoegen of iets langer laten rijzen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
klopt het dat het recept hierboven bijna dezelfde is als deze : http://www.turksekok.nl/934/peynirli-pide

dan ga ik deze ook proberen vandaag

Vriendelijke groeten, Jolijn
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya abla.....bedankt voor het plaatsen van de recepten...super.....nu dank zij u kan ik gewoon zonder enige moeite alles maken en koken...cok tsk ederim.....ik wil u nog iets vragen...ik ben al een tijdje aan het wachten op de sulu kofte...insallah als u tijd heeft..dat u deze ook op de site kan of wilt plaatsen....bijvoorbaad dank...
ellerine sagolsun.....
slm
Dragana
12 jaar geleden reactie door anoniem
Even een vraagje, ik heb deze broodjes gister gemaakt alleen het lukte mij niet om die paprika's zo mooi in lange slierten te snijden, heb je misschien een tip?
12 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er goed uit hulya :) dank
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Je kunt inderdaad droge gist gebruiken, je moet dan wel langer wachten zodat het deeg goed kan rijzen, dus in plaats van 45 minuten zou ik je aanraden om anderhalf uur te wachten voordat het deeg klaar is met rijzen, indien je dus droge gist gebruikt.

Wat betreft margarine, die kun je inderdaad vervangen door bijvoorbeeld zonnebloemolie, dat zal ongeveer een half waterglas zijn, dus 100 ml zonnebloemolie.

Succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
oja vergeten te vragen mag ik ook olie gebruiken i.p.v margarine?
thank you
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya

Hoeveel droge gist kan ik hiervoor gebruiken. ik heb namelijk alleen van die zakjes met droge gist korreltjes.
Alvast bedankt voor je reactie
Ik wil je graag complimenteren voor je duidelijke en lekkere recepten.
Ga zo door a.u.b

Groet uit the UK
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt anoniem, je kunt er ook voor kiezen om ze allebei in één keer te maken omdat ze toch op elkaar lijken :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er goed uit hulya, ik had vandaag de peynirli pide gemaakt maar volgens mij lijken deze beide heel erg op elkaar dus ik denk dat ik morgen deze kiymali pide ook maar eens ga proberen, bedankt!

Meer stap-voor-stap recepten:

14,197x bekeken
  • broodjes met kaas
  • 6 personen
  • 90 minuten
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 5 reacties nieuw recept
31,470x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties nieuw recept
63,860x bekeken
  • gehaktbroodjes
  • 6 personen
  • 60 minuten
Börek 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
840,317x bekeken
  • turkse pizza
  • 6 personen
  • 90 min
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 485 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)