Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Tiramisu

tiramisu recept

Beschrijving:

Tiramisu, ook dit van oorsprong Italiaanse nagerecht heeft zijn intrede gemaakt in de Turkse keuken. Steeds vaker komt Tiramisu op tafel bij zowel dagelijkse alsmede bijzondere gelegenheden.

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

Bereiding van de koffie dip:

  • Zet een beker koffie:

tiramisu maken

  • Laat de koffie afkoelen tot het koud is (kan minimaal een half uur duren).

Bereiding van de tiramisu:

  • Scheid het eigeel en het eiwit in twee aparte kommen:
  • In de kom met het eigeel voeg je de suiker aan toe. Mix dit even goed door.
  • Voeg de mascarpone toe, mix alles goed door. Het moet een soort crème worden:

tiramisu bereiding

  • In de andere kom, waar het eiwit in zit, mix je net zo lang totdat het eiwit luchtig genoeg is (duurt ongeveer 2 minuten):

tiramisu tarifi

  • Pak een derde kom, hier doe je de slagroom in. Klop de slagroom stijf (duurt ongeveer een minuut):

  • Nadat je alles gemixt en geklopt hebt, voeg je het eiwit toe aan de ei/suiker/mascarpone mix:

  • Roer dit een beetje door, en voeg tot slot ook het slagroom toe:

  • Roer ook dit goed door, tot zo een beetje alle belletjes eruit zijn.
  • Giet de (koude!) koffie in een breed kommetje.
  • Neem een grote diepe vierkante glazen schaal.
  • Dompel heel kort (1 seconde) de lange vingers horizontaal één voor één aan één kant in de koffie:

  • En leg deze vervolgens in de schaal:

  • Zorg ervoor dat de gehele bodem van de schaal bedekt is.
  • Giet de helft van de mascarponemix (die je zojuist hebt gemaakt)  in de schaal. Zorg ervoor dat alles compleet bedekt is:

  • Nu herhaal je de vorige stappen: leg er weer een laagje van lange vingers op (wederom voor de helft in koffie gedompeld):

  • en daaroverheen de andere helft van de mascarponemix:

  • Strooi nu wat cacaopoeder over de Tiramisu:

tiramisu

  • Leg de schaal in de koelkast voor een paar uur totdat alles goed afgekoeld is.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat van dit Tiramisu recept:

tiramisu

  • Eet smakelijk! Ofwel buon appetito!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Tiramisu
Beoordeling: 4/5
Reacties: 31
Auteur:
Publiceerdatum: 04-03-2012
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Tiramisu, ook dit van oorsprong Italiaanse nagerecht heeft zijn intrede gemaakt in de Turkse keuken. Steeds vaker komt ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

31 reacties

10 maanden geleden reactie door anoniem
Dit blijft het beste recept, het is echt een succesnummer!

Mvg Selvi
7 jaar geleden reactie door anoniem
In Turkije maak ik dit ook. Maar net iets anders. En ooo zo lekker

Kant en klare cake (verkoopt elke supermarkt). En dan neem ik 1 bovenkant sade en 1 onderkant chocolade cake. Die bestrijk je met koffie zodat de cake goed nat is.
Vervolgens meng je bloem,suiker en melk en kook je dit tot het een dik mengsel wordt. Je zet het vuur uit en voegt de labne (roomkaas) toe. Vervolgens wrijf je dit uit over de onderste cake laag. Dan doe je de 2de cakelaag er op en ook die bestrijk je met het mengsel. Ook rondom. Uur in de koelkast. Je kan het serveren met cacao naar wens. Heeerlijk
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Ik woon in Turkije en wil zo graag eens tiramisu maken maar je kan hier nergens mascarpone vinden... wat kan ik in de plaats ervan gebruiken??
7 jaar geleden reactie door anoniem
Wij maken het met labne. Erggg lekker
8 jaar geleden reactie door anoniem
hij is heerlijk. maak het steeds weer en weer
ik voeg wat koffiesiroop toe bij de de koffie
en elke keer, zo lekker
8 jaar geleden reactie door anoniem
WAT DENKEN JIJ DIT IS ITALIAANS IK DENK DAT IK ALS ITALIAAN JULLIE MOET AANGEVEN BIJ DE POLITIE

GEGROET ROB VAN DILDO
8 jaar geleden reactie door anoniem
dat klopt wel maar ook niet helemaal want tiramisu is eigenlijk met alcohol en aangezien turken dat niet mogen van hun geloof i het niet helemaal waar wat je zegt want hier zit koffie in
9 jaar geleden reactie door anoniem
Waar haal ik in Turkije mascarpone vandaan????
9 jaar geleden reactie door anoniem
overheerlijk en zeer duidelijk en compleet
liefs antonio
9 jaar geleden reactie door anoniem
Nog lekkerder is met een scheutje Amaretto er door.
9 jaar geleden reactie door Bep
Hallo Hulya , lijkt mij een heerlijk recept,  ga het zeker maken, maar wij verblijven vaak in Turkije, zou jij me ook kunnen vertellen hoe mascarpone in het Turks genoemd wordt en crème fraich,  of is er soms een alternatief voor.Ik heb het nog niet kunnen achterhalen, er wordt daar veel gebruik gemaakt van zakjes klopklop, maar is toch niet zo lekker . Alvast bedankt
9 jaar geleden reactie door anoniem
Mascorpone wordt in Turkije ook wel labne genoemd.
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik denk dat kaymak erg in de buurt komt met mascarpone
9 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is het recept dat ik altijd gebruik en het lukt iedere keer ! :)
Ik gebruik nu in plaat van lange vingers, speculaas koeken
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya. wat voor koffie gebruik je? gewone oplos? alvast bedankt en ook voor de toffe recepten
10 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Ik heb dit toetje geprobeerd maar het is niet zo goed gelukt. De mascarponemix was na uren in de koelkast nog steeds waterig. Maar ook voordat ik het in de koelkast had gezet was het te waterig vergeleken met de foto's. Ik heb wel exact de hoeveelheden gebruikt in het recept. Hoe zou dit kunnen komen?

Bedankt!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Zelfde probleem hier? Ik denk aan om het even in de vriezer te zetten? Het is overigens erg lekker! En wij genieten elke keer van jou heerlijke recepten!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk recept net gemaakt nu paar uurtjes wachten als dat tenminste lukt. Afiyet Olsen!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk. Heb het net gemakt, nu wachten totdat het tijd is om te mogen eten.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,

Allereerst wat een goede site! Inspiratie voor veel weken hmmm
Anders dan de Italianen doe ik ook de lange vingers zeer kort in de koffie zodat ze niet zo doorweekt zijn.
Ik zal de tiramisu ook een keer met de slagroom maken,
lijkt me lekker.
groetjes Sjoukje
10 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel is 250 mililiter mascarpone?? moet ik uitgaan van 2/3 eetlepels? spoeddd
10 jaar geleden reactie door anoniem
250 ML gewoon, 2/3 lepels is toch geen 250 ml....
9 jaar geleden reactie door anoniem
mascarpone wordt verkocht in potjes van 250ml of 500ml :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je het ook maken zonder mascarpone?
11 jaar geleden reactie door anoniem
mooi ziet er leekker uit
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
heeej  hulya ik ben op dit moment mijn toetje aan het maken maar het eiwit wordt maar niet luchtig genoeg xx Guller
11 jaar geleden reactie door Hülya
Langer mixen! Bij mij duurde het ook best een tijdje.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya abla,

Bedankt voor je recepten ik heb deze gemaakt maar dan zonder eiwit en het was heerlijk.
Ik wou je vragen of je hashas tatlisi kon maken en zetten op je site.

Alvast bedankt

Groetjes Fidan
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zal m'n best doen, Fidan!
11 jaar geleden reactie door anoniem
çok guzel ve tatli kilo aldirmaya bire bir
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik had een vraagje,kan je het ook invriezen.lijkt me lekker als koud gerecht.kan het denk je.ik hoop snel wat te horen.  het is trouwens heerlijk,heb hem vaak gemaakt,als ik ergens op bezoek ga neem ik hem mee.en iedereen vindt hem heerlijk. thanks



gr marijam
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik wil er nog steeds antwoord op als je tijd hebt.hoor snel van je.

gr marijam
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marijam,

Invriezen zou ik persoonlijk niet doen, Tiramisu hoor je toch echt gelijk te serveren, of in ieder geval op korte termijn.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoe lang kan je het bewaren,en blijft het na 2dagen nog goed.
hoop snel op een bericht.ik wil het vandaag makken.

gr marijam
11 jaar geleden reactie door Hülya
Tiramisu kun je makkelijk een paar dagen in in de koelkast bewaren.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey hulya ik ben van plan deze morgen te maken! :)) Ik ben benieuwd hoe het gaat worden...

en ik ga de ispanakli kek maken!Die ziet er ook heel erg lekker uit!!Alleen het ide ispanak erin lijkt me minder maar je schijnt dat niet zo te proeven??... :)

Cumartesi kaynanamin gunu varda, dus als het goed lukt, maak ik voor die moment wel weer ...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey hulya, ik vind echt alles geweldig op jou website,. Van gerechten tot aan je reacties!! Nog heel erg veel success ermee, en ik zal deze website blijven bezoeken want er zitten heel veel nuttige en heerlijke recepter bij! Ik wil jou nog even snel bedanken voor je arbeid! Emege saygi ;) Groetjes Ceylan
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Ceylan!
Erg lief van je en ik waardeer je reactie enorm. Ik maak alle gerechten met plezier! Jij bedankt voor je bezoek!

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi

hoeveel zit er in en pakje langen vingers.
taze kaymakta olurmu in plaats van mascarpone

spoedd
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je hebt ongeveer 30 lange vingers nodig en zeker geen kaymak... mascarpone heb je echt nodig, dat is een kern-ingrediënt van Tiramisu.
11 jaar geleden reactie door anoniem
je hebt ook van yayla taze kaymak? is dat goed
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dat weet ik niet, ik heb het altijd met mascarpone gemaakt... nooit met kaymak, misschien kan Hulya abla je er meer over vertellen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
het is precies het zelf de verpakking ook al ik ga het proberen dan laat ik het wel horen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
van yayla taze kaymak is het zelfde als mascarpone geen verschil dames uitgeprobeerd succes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, ook naar mijn weten is Yayla taze kaymak = mascarpone.

Succes meiden!

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Welke koffie gebruik jij? via espresso?
12 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er lekker lekker uit , misschien iets voor morgen, dank je Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg bedankt voor de tips meiden, kritiek is altijd welkom. Bovendien hebben andere bezoekers ook wat aan de tips, dat is minstens zo belangrijk voor mij. Nogmaals dank! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Het is niet als kritiek bedoeld maar als eventueel aanvullende info wil je wel zeggen dat ik je site helemaal leuk vindt en mijn zoons moest beloven eindelijk eens wat recepten te gaan proberen.

Groetjes Esther
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Hier nog een reactie, omdat je al mascarpone in je recept gebruikt is de slagroom overbodig en eiwit heb je nodig om het luchtig te houden en wil je het echt goed doen dan voeg je nog een flinke scheut amandellikeur aan de afgekoelde koffie toe.

Greotje Esther
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ook al is dit de turkse versie, dit is niet een goed recept voor Tiramisu. Ik heb vele Italiaanse vrienden en heb de beste Tiramisu mogen proeven. Laat de eiwit en de slagroom weg, hierdoor wordt de creme veel te dun en het smaakt gewoon niet zoals Tiramisu zou moeten smaken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het gedaan hoe Hulya abla het doet en het was hel lekker !!?
9 jaar geleden reactie door anoniem
zonder slagroom enz wordt het toch een droge tiramisu ..?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Daar ben ik het niet mee eens, ik heb dit onlangs nog gemaakt precies zoals hier beschreven..
En het was in een keer op, heel mijn familie heeft er van gegeten! Iedereen vond het heerlijk.

Ik geloof dat de eiwit het lekker luchtig maakt, als je het goed opklopt tenminste.
Als de pieken van het eiwit blijven staan na het kloppen is het goed, zo niet moet je nog ff door.

Mascarpone en eidoor met suiker mengsel ook goed vermengen, en daarna pas de eiwit & slagroom erin vouwen ipv van helemaal door kloppen, hierdoor blijven de luchtbelletjes intact.

Meer stap-voor-stap recepten:

26,502x bekeken
  • chocolade bolletjes
  • 6 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 31 reacties feestdagen recept
9,581x bekeken
  • compote
  • 6 personen
  • 60 min
Compote 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 3 reacties
60,601x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties feestdagen recept
44,991x bekeken
  • slierten toetje
  • 4 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)