Kiymali Gözleme

Beschrijving:

Kiymali gözleme zijn dunne broodjes met een heerlijke gehaktvulling.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten van het deeg:

  • 675 gram Patisserie patentbloem
  • 240 mL yoghurt
  • 1 ei
  • 20 gram (half blokje) gist
  • 240 mL water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel roomboter

Ingrediënten van de vulling:

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • klein bosje peterselie
  • 2 theelepels paprika vlokken
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels zout

 

Bereiding van de vulling:

  • Snijd de uien en de peterselie in kleine stukjes.
  • Laat de boter smelten in een koekenpan, wacht totdat het klaar is tot gebruik.
  • Voeg eerst de uitjes toe en roer deze een paar keer rond. Wacht totdat de uitjes beetje zacht zijn geworden.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe. Roer het goed door en wacht totdat het gehakt gaar is.

  • Voeg de paprika vlokken, peper en het zout toe aan de pan. Roer goed door zodat de kruiden zich kunnen verspreiden.
  • Voeg tot slot de peterselie toe. Zet alvast het vuur uit en roer goed door zodat de peterselie zich kan verspreiden. Het bereiden van de vulling duurt hooguit 10 minuten. Laat vervolgens alles afkoelen.

Bereiding van het brood:

  • Neem een kom en voeg hier de bloem, yoghurt, ei, gist en zout aan toe.
  • Begin met kneden en voeg tijdens het kneden beetje bij beetje het water toe. Mocht het deeg heel erg plakkerig worden, voeg dan wat extra bloem toe. Zorg ervoor dat het deeg niet te droog wordt.
  • Laat het deeg 5 minuten rusten. Hierdoor zal het deeg ook beetje minder plakkerig aanvoelen.
  • Strooi wat bloem over het aanrechtplaat. Dit voorkomt dat het deeg aan het aanrecht gaat plakken.
  • Knijp balletjes uit het stuk deeg. Er zullen hieruit ongeveer 12 balletjes ontstaan.

  • Neem een balletje, strooi er een beetje bloem overheen en begin het uit te rollen. De diameter van het uitgerolde deeg is ongeveer 30 cm.

  • Leg op de helft van het lapje deeg wat van de gehaktvulling.

  • Vouw vervolgens het deeg dicht. Druk de zijkanten goed aan.

  • Plaats het brood op een (het liefst platte) contactgrill of in een voorverwarmde oven op 250 graden totdat het broodje oranje vlekken krijgt.
  • Smeer tot slot een dun laagje roomboter op beide kanten van het brood.

  • De broodjes zijn klaar wanneer de oranje vlekken bruin beginnen te kleuren.

Eindresultaat:

  • gehaktbroodjes
  • 6 personen
  • 60 minuten
Börek 4 jaar geleden geplaatst door Hülya
4 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Printen
Naam recept: Kiymali Gözleme
Beoordeling: 4/5
Reacties: 9
Auteur:
Publiceerdatum: 23-07-2013
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Kiymali gözleme zijn dunne broodjes met een heerlijke gehaktvulling. Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 60 ...

9 reacties

Heerlijk! Hartstikke bedankt voor het plaatsen, dit is echt goed zeg ben blij :)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk en eenvoudig te maken recept. Het is ook heel erg lekker om te vullen met gekookte aardappel in heel kleine blokjes, Turkse yoghurt en Ras el Hanout (of kerrie of garam massala) en pul biber en wat zout. Pas wel op, je eet je vingers hierbij op...
3 jaar geleden reactie door Jelle Berens
ziet er lekker uit,waar koopje die roller waar je mee die deeg rolt
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya,

Wat een leuke blog!!! Bedankt dat je je recepten met ons wilt delen.
Ik wilde weten wat voor soort yoghurt ik moet kopen voor de deeg. Ook wilde ik weten waarom je in dit recept yoghurt gebruikt en in de andere gozleme niet? En kan ik met de deze gozleme ook de andere gozlemes maken waar geen yoghurt in gaat?
De vraag is al een keer gesteld maar geen antwoord, dus ik dacht ik vraag het nog een keer.

Bedankt!

Groetjes lina
3 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom is het deeg van de kiymali gozleme anders dan die van de gozleme met spinazie en kaas?

Overigens, super! deze site van jou. Ben zelf Turkse en ken alle gerechten van mijn moeder maar die maakt ze veelal op gevoel. Dus ff een blik werpen op jouw beschrijvingen en foto's helpt enorm.
4 jaar geleden reactie door anoniem
4 jaar geleden gewijzigd
1 maand geleden reactie door Hülya
Spinazie/kaas laat minder vocht vrij dan gehakt, vandaar dat samenstelling van het deeg ook anders is.
ik heb het klaar gemaakt...nou echt lekker.
Zeker een aanrader !!!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het morgen klaarmaken. Super gerecht lijkt mij.

Jeannette
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk en wat een gemakkelijk recept. Herhaling zeker waard.
Bedankt voor alle recepten . Heb er heel wat klaargemaakt.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Zal met Lammas.dus 1augustus maken En meerdere Mis alleen een goede kleine pine broodjes
4 jaar geleden reactie door anoniem