Hoşaf

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 1 glas gedroogde rozijnen
  • 1 glas gedroogd fruit (abrikoos, appel etc.)
  • 1 glas suiker
  • 4 glazen water

Bereiding:

  • Neem 2 kommetjes. Doe in beide kommetjes water in (dus niet die 4 glazen water). In de ene kom doe je de gedroogde rozijnen en in het andere het gedroogde fruit (het fruit moet wel een beetje gesneden worden).

  • Beide laat je een uur in in de kommetjes wachten zodat het fruit en de rozijnen vochtig zijn geworden.
  • Haal de rozijnen uit het water en zet ze in een pan.

  • Doe de 4 glazen water bij de rozijnen in de pan. Laat dit “koken” voor een half uur.
  • Na dat half uur haal je het  gedroogde fruit uit het kommetje en spoel deze af met schoon water.
  • Daarna voeg je dit gedroogde fruit toe aan de pan met de gedroogde rozijnen. 

  • Voeg hierbij ook het suiker bij.

  • Laat dit samen ook koken voor een half uur (nu zit je dus op één uur totaal).
  • Daarna doe je het vuur uit en laat je de hosaf afkoelen.
  • Nadat het een beetje afgekoeld is, doe je de hosaf in de koelkast zodat het echt koud wordt.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet/drink smakelijk!

 


 

  • compote
  • 6 personen
  • 60 min
Compote 8 jaar geleden geplaatst door Hülya
7 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Hoşaf
Beoordeling: 4/5
Reacties: 3
Auteur:
Publiceerdatum: 07-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Compote
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten: 1 glas gedroogde rozijnen 1 glas gedroogd ...

3 reacties

je bedoelt hingel
8 jaar geleden reactie door anoniem
ik weet niet hoe je het spelt maar het klinkt als gingal of zo iets
als het helpt het was volgens mij een streek gerecht uit Zarra
8 jaar geleden reactie door anoniem
Echt een geweldig recept!!

Mijn ex is ook turks en ik kon nooit zo goed koken als zijn ma dat kan
maar je helpt ons echt op weg.

Ze maakte altijd een streekgerecht was met deegwaren en gekookte aardappelen
ui en gehakt pull biber en dat kookte ze in water met een beetje gesmolten roomboter
er over..

Heb heel lang naar dit recept gezocht maar nooit gevonden.. wel jammer misschien
een idee om eens op het internet te zetten zou geweldig zijn

Groetjes Zoe.
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Zoe,

Heb je misschien ook enig idee hoe dit gerecht (ongeveer) heette?

Hulya
7 jaar geleden reactie door anoniem
Bedoel je manti, alleen dan met aardappelen ipv gehakt?