Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Peynirli bohca

Deze peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling. Lekker luchtig en goed om de maag snel en eenvoudig mee te vullen!

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Benodigdheden:

  • 200 gram Turkse witte kaas (40% vet)
  • 1 bosje peterselie
  • 1000 gram Patisserie Patentbloem
  • 1 blokje verse gist (42 gram)
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500ml melk
  • 250ml water

Bereiding Peynirli Bohca:

  • Vul een pan met de melk en plaats de pan op het vuur.
  • Wanneer de inhoud lauw is geworden (dit duurt ongeveer 1 minuut) haal je de pan van het vuur.
  • Voeg de meel, gist, zout, water en melk toe aan een kom, en kneed dit tot een deeg.

  • Laat het deeg nu 15 minuten rijzen.
  • Voeg in een aparte kom de kaas (eerste prakken), peterselie en alleen het eiwit van de eieren toe. Bewaar het eigeel in een apart kommetje voor later.

  • Maak uit het deeg 12 bolletjes.
  • Rol ieder bolletje uit totdat dit 20 cm is.

  • Smeer nu wat boter op een uitgerolde lap deeg.

  • Plaats nu zes van deze uitgerolde lapjes op elkaar (op de laatste, dus zesde, hoeft geen boter op gesmeerd te worden).

  • Rol nu met een deegroller de stapel van deeglapjes uit tot één grote lap.

  • Verspreid nu de kaasvulling over het deeg.

  • Rol nu het deeg van de ene zijde naar de andere zijde.
  • Snijd nu deze rol in stukjes.

  • Knijp de open uiteinden van de deegbolletjes dicht, en leg deze op een bakplaat.

  • Voeg nu de zonnebloemolie toe aan het eigeel, en smeer dit mengsel met een kwast op de bolletjes.

  • Laat deze bolletjes nu nog eens 15 minuten rusten (zodat ze kunnen rijzen) en doe de bakplaat dan in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.
  • Herhaal het bovenstaande voor de overige 6 bolletjes.

Eindresultaat Peynirli Bohca:

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Peynirli bohca
Beoordeling: 4/5
Reacties: 25
Auteur:
Publiceerdatum: 16-06-2013
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Deze peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling. Lekker luchtig en goed om de maag snel en eenvoudig mee te vullen! Aantal ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

25 reacties

9 jaar geleden reactie door Daisy Caverneels
hallo iedereen ik antwoord hier voor het eerst maar ik wil deze broodjes graag maken welke kaas gebruik ik daar het beste voor , heb wel een turkse winkel niet ver uit de buurt
9 jaar geleden reactie door Hülya
9 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Hoi Daisy! Ik gebruik kaas van het merk "Gülcan". Zeker een aanrader!
9 jaar geleden reactie door Daisy Caverneels
hallo hulya dank je wel voor je antwoord ik heb ze vorige week dus gemaakt maar met feta vandaag ga ik ze proberen met dus de turkse kaas maar hier meld je merk gulcan en in mijn mail kreeg ik jouw antwoord sutdiyari maar van het tweede merk zijn er echt verschillende soorten is het die soort die het meeste op feta lijkt die je bedoeld, alvast bedankt want ze zijn echt lekker
9 jaar geleden reactie door anoniem
Is een half uur intotaal genoeg om te laten rijzen? Vind het zo kort.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Welke kaas gebruik je altijd, kan je misschien een plaatje zetten van je ingredienten, er zijn zoveel witte kazen out there. Ik had een turkse kaas gekocht maar die was best wel droog van textuur. Let me know plz. Groetjes een stille fan!
PS: Voor de rest, TOP recept!
9 jaar geleden reactie door Serap Roording-Tatli
hoi, wij hadden vandaag lekkere trek en ik had alle ingrediënten thuis.. dus dacht laat ik eens lekker kokerellen.. het was Super lekker geworden en zeker voor herhaling vatbaar!!
zoon en manlief hebben gesmuld!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Sorry nog een vraagje waar
Dient het eiwit bij de vulling voor?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Lieve hülya bedankt
Dat je je geweldige recepten
Met ons wil delen!
Mij vragen zijn zou ik normale
meel kunnen gebruiken voor dit recept
In plaats van patisserie bloem
woon namelijk in het buitenland en weet
Het hier niet te vinden,
En zou ik een yoghurt ei mengsel mogen gebruiken voor
Boven op de brood dat vindt ik zo lekker bij Börek!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt gelukt en mijn kinderen vonden het echt heel lekket ,dank u wel
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je ook spinazie gebruiken voor de vulling moet dat vers of gekookt?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Je spinazie koken, uitlekken en dan pas gebruiken. Anders worden je broodjes nat!
10 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt me heerlijk. Ik ga het straks proberen. Mijn dochter wil wel proefkonijn zijn.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het recept nog niet zelf gemaakt maar dat ga ik zeker doen.
Ik ben benieuwd naar de Turkse kaas. Dat ken ik niet. Ik zal dus op zoek moeten naar een winkel bij mij in de buurt. Heeft iemand een tip waar ik in Nijmegen terecht kan?

Het recept lezende vind ik dat er veel vocht wordt gebruikt.
1000gr. bloem
500ml melk
250ml water
Dat komt neer op een hydratatie van 75%, wat ik veel vind.

Nu weet ik dat bloem/meel ook verschillend is, de ene soort neemt beter vocht op dan de andere.
Als tip wil ik meegeven niet al het vocht in 1 keer toe te voegen. Gewoon gaan kneden en als je een fijn soepel deeg hebt heel rustig iedere keer weer een beetje vocht toevoegen. In het begin is het dan een gladde kliederboel maar je zult versteld staan hoeveel vocht bloem/meel nog op kunnen nemen ook al lijkt het in eerste instantie te nat.
En water hoort tot de beste brood verbeteraars, meer vocht geeft meestal een luchtiger resultaat.

De opmerking over droge en verse gist is juist beantwoord.
Als je geen verse gist hebt neem dan 1/3 van het gewicht als je droge gist gebruikt.


Groeten van een hobbybakkertje.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi. Ik heb deze puaca's vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk. Mijn gasten vonden het ook erg lekker. Dit recept ga ik zeker nog weer eens maken.

Groeten.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Blij om dat te horen! Vond het zelf ook erg lekker. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ziet er echt lekker uit, dit ga ik binnenkort uitproberen, groetjes marjke
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zijn ze zeker! Succes en veel plezier alvast!
10 jaar geleden reactie door anoniem
ze  zijn heerlijk  en de uitleg om temaken is erg goed
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmmm Hulya, ziet er weer heerlijk uit.
Optum Bianca
10 jaar geleden reactie door klomp4
10 jaar geleden gewijzigd door klomp4
Ik heb na hier gelezen te hebben dat het deeg zo nat was, 350 ml melk en 200 ml water gebruikt.  Deeg was plakkerig maar niet nat en na het rijzen goed uit te rollen.
Smaak was lekker maar had iets meer pit gemogen. Is het een idee om met de kaas en peterselie een heel fijn gesnipperd uitje te gebruiken?

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1045139_3182682101287_1280808008_n.jpg
10 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt de broodjes geheel aan je eigen smaak aanpassen. :-)
10 jaar geleden reactie door me.verwijk
lijkt mij erg veel melk en water  het deeg is veel te nat
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi! Hoe kan het dat mijn deeg haast niet kneedbaar is, omdat het alleen maar plakt? Ik heb het precies zo gedaan zoals omschreven (toch)? Ben erg benieuwd... Alvast hartelijk bedankt!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Als het plakt, ligt het aan het feit dat je het deeg waarschijnlijk niet lang genoeg hebt laten rijzen. Ook hoor je  deeg wel af te dekken met een doekje of zakje wanneer je dit wilt laten rijzen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er erg lekker uit. Is het peterselie dat je gebruikt? Op de foto ziet het eruit als turkse peterselie, wat ook wel selderij of platte peterselie wordt genoemd.
10 jaar geleden reactie door me.verwijk
hoy hulya heb ze gemaakt maar klopt het water en melk wel ?het deeg was erg nat ik heb er net zo veelmeel bijgedaan tot het goed was ze vonden ze wel lekker     groetjes me verwijk
10 jaar geleden reactie door me.verwijk
deze ga ik zeker maken alleen alles dubbel want mijn zoon eet de helft op
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ooh dit lijkt me echt heeeerlijk! Ben dol op Turkse witte kaas. Deze gaat op mn lijst!

Je foto's zijn trouwens echt zo mooi en scherp. Mag ik vragen welke camera je gebruikt Hülya?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe maak je die met gehakt want mijn man lust geen kaas
10 jaar geleden reactie door anoniem
het zelfde dan vul je het met gehakt  ook erg lekker
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel gedroogde gist. Want verse gist heb ik niet en ik kan hier moeilijk aankomen.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hiervoor kun je gewoon één zakje gedroogde gist gebruiken. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
het zijn 2 zakjes gedroogde gist die je moet gebruiken, niet 1.
14 gram gedroogde gist is ongeveer hetzelfde als 1 blokje verse gist.
10 jaar geleden reactie door anoniem
25 gram verse gist komt overeen met een zakje droge gist van 7 gram!
Voor 500 gr meel gebruik je dus  één zakje..
 groetjes broodbak oma
10 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveelheid verse gist x 0,33 = hoeveelheid gedroogde gist (ongeveer).
Vandaar dat je ook 7 gram zakjes hebt, omdat dat overeenkomt met een half blokje.
In het recept van Hulya staat dat je een heel blokje moet gebruiken dus dat zijn 2 zakjes ofwel 14 gram.
10 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt me gigantisch lekker
ik ga het wel proberen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
selam hoeveel meel moet er gebruikt worden
10 jaar geleden reactie door Hülya
Selam, 1000 gram bloem. Ik heb het er even bijgezet!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Leuk dat je weer terug bent we hebben je gemist :)

Meer stap-voor-stap recepten:

31,511x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 90 minuten
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
32,677x bekeken
  • rozen koekje
  • 6 personen
  • 45 minuten
Koekjes 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 16 reacties
48,813x bekeken
  • meel koekjes
  • 6 personen
  • 45 minuten
Koekjes 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 36 reacties
74,085x bekeken
  • bloemenbroodjes met kaas
  • 6 personen
  • 120 minuten
Börek 9 jaar geleden geplaatst door Hülya 44 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)