Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Tursu

tursu ingemaakte groente

 

Bereiding:

Tursu, of ook wel ingemaakte groente,

wordt altijd als bijgerecht bij het avondeten

geserveerd. Zeer bekend gerecht.

Aantal personen:

8 personen

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 augurken
  • 4 tomaten
  • 2 rode lange paprika
  • 2 groene lange paprika
  • 10 wortels
  • 10 groene peper
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 bloemkool
  • 1 witte kool
  • 2 eetlepels zeezout
  • 1 glas naturel azijn

Bereiding:

  • Was allereerst alle groenten:

  • Doe de groenten in een kom, doe het zout en azijn erin en meng het geheel:

  • Stop de groenten vervolgens in een grote pot. Giet de vloeistof uit de kom (zout/azijn) vervolgens over de groenten in de pot.
  • Leg de pot een dag opzij.
  • Giet de volgende dag water in de pot, totdat de pot tot aan de rand is gevuld:

  • Bewaar de pot (het liefst dicht, met deksel) op kampertemperatuur gedurende 2 dagen.
  • Na 2 dagen dient de pot op een koude plek (zoals in de schuur, of als er voldoende plek is, in de koelkast) bewaard te worden.
  • Na een week kan de tursu als bijgerecht geserveerd worden. Bewaar de tursu wel altijd op een koude plek wanneer het niet genuttigd wordt! (je krijgt immers niet alles in één keer op)
  • Zie de foto voor het eindresultaat:

tursu

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Tursu
Beoordeling: 4/5
Reacties: 309
Auteur:
Publiceerdatum: 27-11-2011
Keuken: Turks
Categorie: Ingemaakte groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Bereiding: Tursu, of ook wel ingemaakte groente, wordt altijd als bijgerecht bij het avondeten geserveerd. Zeer bekend gerecht. ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

309 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey
Ik heb dit ook tijdje geleden gemaakt iets anders khad het gevraagt aan mn schoonmoeder ma kwist ni dat je ze na twee dagen koel moet zetten ze staan bij mij al tijdje in de garage in de zon en nu zag ik net dat enkele komkommers helemaal wit geworden zijn nie allemaal enkele bovenaan de pot het lijken net op een banaan wilt da zeggen da ze slecht is, kan ik da heel die pot wegdoen?
Vele groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou het eigenlijk niet durven te zeggen, anoniem. Misschien dat je het beter weg kunt doen, je weet maar nooit.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ja cok tatli bu tursu
ben herzaman zaten aliyordu ama suanda sadece kendim ellimden yaparim
daha lesetli oldu
ve cocuklar herzaman istiyorlar simdi
ellerinize saglik hulya tese

ps yohgurt nasil yapilir
kendim yapmak daha guzel oluyormuz
rahametli annem herzaman yapardim
ama ben hic yapmadimki
11 jaar geleden reactie door Hülya
Sağol canim, senin icin özel yoğurt tarifini de ekliyecem siteye bu hafta :-) Ismin?
12 jaar geleden reactie door Leen
Heb het net gemaakt,ben erg benieuwd over een aantal dagen,het ziet er sowieso heel erg fleurig uit in mijn keukenvensterbank.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Leen,

Ik ben benieuwd hoe je het zal vinden smaken :-)

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ja inderdaad, anoniem. Ik heb het even verbeterd.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Wat ben ik gelukkig met je mooie recepten!
een vraagje.. met 1 blas azijn bedoel je glas toch?
Dank je wel!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, dit zijn gewoon simpele plastic potten die ik toevallig nog ergens had liggen, waarschijnlijk hebben er ooit olijven/kaas in gezeten (of iets in die trant) toen ik ze kocht.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülys, gebruik je hier speciale potten voor?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Helaas heb ik daar het recept niet van, anoniem. Maar het is hetzelfde principe, je dient alleen sperziebonen te gebruiken in plaats van een andere groente, of slechts alleen sperziebonen. Het gebruik van zout, azijn en water is precies hetzelfde.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik had van iemand gehoord dat er bij de snijbonen pul biber enzo inmoest...? daar heb ik nog nooit van gehoord, dacht dat jij dat wel wist
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zou heel goed kunnen, dat zal de tursu pittiger maken, maar persoonlijk houd ik niet van pittige tursu.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heb je ook het recept van tursu met alleen snijbonen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo huyia heb een vraag  waneer komt het  recept op de sitte  .....groetjess van mij

Meer stap-voor-stap recepten:

88,068x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties vegetarisch recept
387,867x bekeken
  • water börek
  • 4 personen
  • 45 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties vegetarisch recept
22,228x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
181,769x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 50 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)