
Beschrijving:
Kenmerkend aan deze salade
is dat deze relatief zuurder is ten opzichte
van andere Turkse salades.
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
Ingrediënten:
-
1 aubergine
-
5 tomaten
-
5 groene peper (het liefst heet)
-
half bosje peterselie
-
2 tandjes knoflook
-
halve citroen
-
2 theelepel zout
-
1 eetlepel zout
Bereiding:
Neem een pan bij de hand, doe de aubergine daarin, vul de pan met water en 1 eetlepel zout erin.
Breng de pan aan de kook. Laat de aubergine ongeveer 10 minuten koken (in ieder geval tot ie zacht geworden is):

Haal de aubergine uit de pan, snijd de aubergine in blokjes of stukjes:

Snijd ook de tomaten, peper en peterselie. Knoflook dient geperst te worden, of in hele kleine stukjes gesneden te worden.
Doe het geheel in een kom. Doe het zout erbij. Pers een halve citroen en verdeel het sap goed over de salade. Meng het geheel.

Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

Eet smakelijk!