Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Koko

koko turkse recepten

Beschrijving

Een gerecht uit de noord-oostelijke steden

Ardahan/Kars (Turkije). Lokaal heet het Koko,

echter geniet weinig bekendheid in Turkije,

maar de smaak is er niet minder om!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

90 minuten

Ingrediënten

  • 4 bekers meel
  • 3 eetlepel zout
  • 1.5 beker water (misschien iets minder)
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 hele (witte) kaas

Video

Bereiding

  • Doe het meel, (1 eetlepel) zout en water in een kom.
  • Kneed het mengsel tot een deeg. Goed kneden! Zeker wel 5 minuten.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Heel het deeg uit de kom, rol het uit met een deegroller tot het 1.5 cm dik is.
  • Snijd het uitgerolde deeg in tweeën.
  • Snijd beiden helften in smalle slierten.
  • Rol nu lange slierten uit iedere sliert.
  • Neem een groep slierten, en snijd alle slierten haaks met een mes tot de grootte van erwten.
  • Besprenkel de deegstukes met wat meel en zorg ervoor dat niets aan elkaar plakt!
  • Deze deegstukjes, die op erwten lijken, zullen we voortaan Koko noemen.

 

  • Doe (2 eetlepel) zout en (2 eetlepel) zonnebloemolie in een pan.
  • Wacht tot het water in de pan kookt, voeg dan de koko toe.
  • Laat de koko een half uur koken. Pas op dat de pan niet overgiet raakt. Haal daarna de koko door een zeef en doe ze in een andere kom.

 

  • Laat ondertussen roomboter smelten in een aparte pan (pas op dat het niet aanbrandt!)
  • Verpletter ondertussen óók 1 hele witte kaas met een vork op een apart bord.
  • Doe een pan op het vuur (laagste temperatuurstand!), doe hier de helft van de koko in.
  • Strooi wat van de kaas over dit geheel.
  • Doe de andere helft van de koko ook in de pan.
  • Strooi de rest van het kaas eroverheen.
  • Giet nu ook het gesmolten roomboter in de pan, verdeel het goed.
  • Laat de koko nu voor 30 minuten bakken in de pan, op een lage temperatuurstand.
  • Eet smakelijk!
  • Printen
Naam recept: Koko
Beoordeling: 4/5
Reacties: 22
Auteur:
Publiceerdatum: 09-12-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pasta
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een gerecht uit de noord-oostelijke steden Ardahan/Kars (Turkije). Lokaal heet het Koko, echter geniet weinig ...

22 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

ik maak mijn eindwerk voor het school rond een Turks buffet en ik zou graag dit bijgerecht klaarmaken voor die dag. Ik heb wel een vraag daarrond. Welke kaas word er gebruikt en hoeveel gram is het juist? Het zou heel handig zijn :)

Alvast bedankt,
Nick
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ken het gerecht uit Kars niet als Koko, plus er hoort een andere soort kaas bij als het uit Kars komt. De stinkkaas die daar zo populair is, die hoort erbij. Geen witte kaas. Wel bedankt voor het proces dat ik thuis ga uitproberen met de stinkkaas :)

Misschien is het handig om het met een Italiaanse stinkkaas te maken, aangezien dat het meest in de buurt komt van het originele gerecht uit Kars.
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik kom uit Karaman niet echt bekend maar daar maken wij het zelfde alleen noemen we het yalancı mantı en geen kaas maar yoghurt met knoflook en roomboter met pul biber en kara biber door de boter
5 jaar geleden reactie door Lucienne
Voor dit recept is de video heel geschikt, met name bij het rollen, kneden en snijden.
Maar ik zet altijd mijn tablet in een eierdoos op het aanrecht zodat ik stap voor stap je heerlijke recepten kan bereiden, en dat gaat met een video wat lastiger ;-)
Maar terug naar de koko, het ziet eruit als heel veel werk. Wat maakt dat het toch de moeite waard is om te maken en niet bijvoorbeeld macaroni ofzo te gebruiken?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind het prettig om je video te bekijken en het is heel duidelijk. Hoe maakt je bladerdeeg met gevuld kaas want  er zijn heel bladerdeeg vellen omheen. Dank je wel
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zal het proberen, video's maken is echter geen pretje, komt een hele boel bij kijken, maar wie weet de komende weken.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ga door met de video is wel handig voor de vrouwenof de meisjes onders die pas begonnen zijn met koken.
5 jaar geleden reactie door ray
Heeel veel makkelijker voor mij als je het met een video laat zien! Ik ben fan!
6 jaar geleden reactie door anoniem
bu nasil yapilir cok guzel aciklamissin hulya abla sagol tessekurler
6 jaar geleden reactie door anoniem
wauwie , kom er misschien nog meer video"s hulya ? van kiymali ekmek mischien ?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Ik hoop het ook, Chantal!
Tot dusver echter weinig reacties over gehad, misschien bevalt het toch niet..
Misschien ligt het aan de filmkwaliteit, mocht er een volgende komen, dan zal die van veel betere kwaliteit film zijn.

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
Super handig met een video erbij. Vond de foto's al fijn, maar een film is helemaal fijn.
Ik hoop dat je ermee doorgaat!

Groetjes,
Chantal
6 jaar geleden reactie door Mehtap
Hulya abla

Wat een fantastisch idee om het via videobeelden uit te leggen
Ik zeg zeker doorgaan met video"s
Super!
6 jaar geleden reactie door Meltem
Erg leuk gedaan dit. Video's kunnen geen kwaad, die zijn eigenlijk juist handig. Wellicht kost het meer moeite maar dat moet je er voor over hebben.

Verder is dit een heerlijk recept die je voor even terug brengt naar het Oosten van Turkije. Bedankt voor de moeite.
6 jaar geleden reactie door Hülya
Video is toegevoegd, laat me weten wat jullie ervan vinden!

Meer video's of niet?

Welke verbeteringen kunnen er doorgevoerd worden?
6 jaar geleden reactie door Mehtap
Hulya abla kan niet wachten!!

Meer stap-voor-stap recepten:

149,497x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 555 reacties
37,808x bekeken
  • groente allegaartje
  • 4 personen
  • 90 min
Groente gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 35 reacties nieuw recept
16,080x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties nieuw recept
10,004x bekeken
  • gebakken ansjovis
  • 4 personen
  • 90 min
Vis gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)