Mantarli Tavuk Sote
Een snel te bereiden kipgerecht met champignons en andere groenten.
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
60 minuten
Ingrediënten:
-
500 gram witte champignons
-
1 stuk (±500 gram) kipfilet
-
1 ui
-
2 groene pepers
-
1 tomaat
-
1 eetlepel Turkse tomatenpuree (Domates salçasi)
-
1 theelepel Turkse peperpuree (Biber salçasi)
-
2 eetlepels roomboter
-
1 theelepel zout
-
1 theelepel zwarte peper
Bereiding Mantarli Tavuk Sote:
-
Snijd de champignons in dikke plakjes en was ze.
-
Neem een ruime koekenpan en doe hier de gesneden champignons in.
-
Laat de champignons op hoog vuur in hun eigen vocht koken (het vocht zal na een paar minuten zichtbaar worden). Doe dit ongeveer 10 à 15 minuten.
-
Haal de champignons van het vuur en laat hun vocht eruit gieten in een vergiet.
-
Neem de ui en gewassen pepers en snijd deze in stukjes.
-
In dezelfde koekenpan als voorheen, laat je de roomboter smelten. Doe hier vervolgens de gesneden uitjes en peper in. Laat ze op laag vuur een beetje gaar worden.
-
In de tussentijd snijd je de kipfilet in stukjes.
-
Voeg de stukjes kipfilet toe aan de koekenpan en roer goed door.
-
Snijd de gewassen tomaat in blokjes.
-
Wanneer de stukjes kipfilet wit zijn geworden, voeg je de stukjes tomaat en beide soorten puree toe aan de koekenpan.
-
Roer goed door zodat het al het kip een rode kleur krijgt.
-
Wanneer de kip (bijna) volledig gaar is (na ±10 minuten), voeg je de gesneden en gewassen champignons toe aan de koekenpan.
-
Roer alles goed door voor 5 minuten, zodat de kip en de champignons volledig gaar zijn.
-
Het gerecht is dan klaar om geserveerd te worden.
-
Dit gerecht kun je het lekkerst naast wat rijst (pilav) serveren. Klik hier voor het recept van rijst. Eet smakelijk!
Eindresultaat: