Merhaba Hulya!
Leuke site!
Ik ben nu deze broodjes aan het maken. Maar het deeg wordt maar niet gaar!
Ik heb ze al bijna een half uur (volgens mij zelf al iets langer) in de oven staan.
Buitenkant is lekker krokant, maar de binnenkant wordt maar niet gaar. Ik moet
zeggen dat ik het deeg met gist uit een zakje heb gedaan. Geen blokje gist dus. Je
schreef bij een andere reactie dat je dan 42 gram moest gebruiken en dat dat neerkomt
op ongeveer 1 en een halve eetlepel. Maar 1 zakje is maar 7 gram. Anderhalve
eetlepel kwam bij mij neer op iets meer als twee zakjes. Dat is lang geen 42 gram.
Had ik dan meer gist moeten gebruiken? Of het deeg langer laten rusten?
Ik heb de oven nu maar uitgedaan. Ik ben bang dat anders de bovenkant gaat verbranden.
Ik had ze de laatste 10 minuten beneden in de oven staan met bakpapier erover heen.
Volgens mij is de temperatuur van de oven wel goed. Ik had de oven ook voorverwarmd.
Verder wil ik nogmaals kwijt dat ik je site heel leuk vind. Ik ben nog nooit ergens zoveel echte turkse recepten tegen gekomen.
Groetjes Rebecca (onder mede-moslims ook wel bekend als Ayse)