
Beschrijving
De welbekende Turkse gehaktbroodjes, in het Turks ook wel: Pogaca.
Aantal personen
10
Bereidingstijd
90 min
Ingrediënten voor het deeg:
-
250 gram margarine (op kamertemperatuur)
-
220 ml yoghurt
-
1 blokje gist (40 gram)
-
880 ml patisseriebloem (soms meer theeglazen)
-
220 ml melk
-
1 theelepel suiker
-
1 eetlepel zout
-
2 eieren
Ingrediënten voor de Peynirli Pogaca:
Ingrediënten voor de Kiymali Pogaca:
-
250 gram lamsgehakt
-
een halve ui
-
een bosje peterselie
-
1 theelepel rode peper
-
1 theelepel zwarte peper
-
een halve eetlepel zout
Benodigdheden voor op de Pogaca:
Bereiding van het deeg:
-
Verwarm de melk een beetje (niet te warm).
-
Giet de warme melk in een kom.
-
Voeg de margarine, yoghurt, gist, meel, suiker, zout en de eieren toe.

-
Meng dit samen tot een deeg en kneed het gedurende 5 à 10 minuten.
-
Bedek het deeg en laat het rijzen voor 1 uur.
-
(mocht het deeg te veel plakken gebruik dan meer theeglazen meel!)
Bereiding van de kaas:
-
Gebruik een vork om van de kaas kleine brokjes te maken.
Bereiding van het gehakt:
-
Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
-
Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
-
Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
-
Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook bij in de pan.
-
Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
-
Laat het gehakt afkoelen.

Bereiding van de Pogaca zelf:
-
Strooi wat meel op het aanrecht (of tafel), neem kleine balletjes deeg en rol dit een beetje uit. Neem af en toe wat meel mee wat op het aanrecht ligt zodat het deeg goed droog wordt tijdens het uitrollen.

-
Doe het gehakt of de kaas in het midden van het uitgerolde deeg.

-
Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe zodat het een bal wordt.

-
Je kunt ook op het uitgerolde deeg, de kaas of het gehakt tot de helft er op leggen. Dan vouw je de Pogaca dicht en maak je de randen vast.

-
Leg de Pogaca op de bakplaat (met bakpapier). Smeer met een kwastje een beetje van de geklopte eigeel op de Pogaca's.

-
Doe de Pogaca's in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat het goud/bruin wordt op 220 graden (de oven moet wel voorverwarmd zijn!).
-
Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!
