Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Simit

Simit recept nasil yapilir

Simit, ofwel Turkse bagel, is een ringvormig Turks broodje en wordt gemaakt van deeg met sesamzaad erop. Simit lijkt heel erg op een bagel. In Turkije worden simits als ontbijt, bijgerecht of als tussendoortje gegeten, vaak in combatie met Turkse thee. De broodjes worden verkocht door bakkers en door simitverkopers op straat (vooral in Istanbul kom je ze op iedere hoek tegen).

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten Simit:

  • 1 kilo meel
  • 20 gram verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 ml warm water
  • 100 ml (vloeibare) druivenmelasse (Turks: üzüm pekmezi)
  • 100 ml water
  • 100 gram witte sesamzaad

Bereiding Simit:

  • Neem en kom en voeg het meel, gist, zout en zonnebloemolie toe:

Simit meel en olie

  • Giet steeds in delen het water in de kom en blijf ondertussen het deeg kneden:

Simit tarifi

  • Als het deeg goed gekneed is, laat het tien minuten rijzen. Dek de kom af met een doekje of zakje.
  • In de tussentijd gaan we een saus maken die de simit op smaak zal brengen.
  • Neem een kom en doe hier 100 ml water en 100 ml vloeibare druivenmelasse (Turks: üzüm pekmezi) in en roer een paar keer door zodat het goed met elkaar mengt. Indien de druivenmelasse niet vloeibaar genoeg is, dien je deze eerst te verwarmen zodat deze vloeibaar wordt.Tip: doe hiervoor de pot met druivenmelasse in een pan met water en breng deze aan de kook. De warmte van het water zal overslaan naar de pot en de druivenmelasse erin vloeibaar maken.
  • Maak 20 langwerpige bolletjes van het deeg.
  • Voor het maken van één simit, maak je eerst je handen nat.
  • Neem 2 bolletjes deeg en rol je deze uit tot 2 lange deegslierten:

Simit twee slierten

  • Vlecht de twee deegslierten:

Simit vlechten

Simit vlechten

  • Buig beide slierten naar elkaar toe, maak zorgvuldig een knoop met de 4 uiteindes en druk dit punt een beetje aan:

Simit nasil yapilir

simit knopen

simit knoop aandrukken

  • Eventueel kun je ze iets uitrekken door je handen ertussen te zetten en naar buiten te duwen:

simit uitrekken

  • Leg het sesamzaad verspreid op een bord.
  • Dompel de simit in de druivenmelasse met water saus. Wacht totdat de saus niet meer van de simit afdruppelt:

Simit onderdompelen

  • Dompel de simit in het sesamzaad. Zorg ervoor dat het geheel bedekt wordt met de zaadjes:

Simit onderdompelen

  • Plaats de simit op een ovenplaat. Herhaal de voorgaande stappen totdat alle 20 bolletjes deeg op zijn. In totaal hoor je dus 10 simit te hebben gemaakt.
  • Leg de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden. De simit is klaar wanneer de bovenkant goud/bruin kleurt, dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Simit oven recept

Eindresultaat Simit:

Simit recept tarifi

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Simit
Beoordeling: 4/5
Reacties: 66
Auteur:
Publiceerdatum: 24-07-2012
Keuken: Turks
Categorie: Brood
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Simit, ofwel Turkse bagel, is een ringvormig Turks broodje en wordt gemaakt van deeg met sesamzaad erop. Simit lijkt heel erg op een bagel....

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

66 reacties

7 jaar geleden reactie door anoniem
Oeeee, het ziet er heerlijk uit..
Ik ga het zeker proberen ;)
7 jaar geleden reactie door Hülya
Moet je zeker doen!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Welk meel gebruik je? Bloem of zelfrijzend bakmeel?

Groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik bloem, anoniem.
7 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba hulya,
Ik vroeg me af waar ik verse gist kan halen gezien ik alleen gedroogde gist kan vinden.

alvast bedankt.
Stefanie
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Stefanie,

Vrijwel alle supermarkten verkopen verse gist. Ik haal ze bij de Dekamarkt of Albert Hein meestal.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Echt leuk dat de simit hier op de site staat, bedankt, ik ga het morgen gelijk maken.
Maar ik vind het wel jammer dat je geen zoekoptie hebt op de site, dat is het enige wat je mist, je zou veel mensen blijer kunnen maken :), verder is alles perfect.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het vandaag gemaakt en het is echt super goed gelukt! Dank je wel, Hulya. De recepten die ik via deze site probeer smaken altijd erg goed, omdat het heel erg duidelijk wordt uitgelegd!
7 jaar geleden reactie door anoniem
vandaag gemaakt en iedereen heeft ervan genoten!!!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gisteren gemaakt, en goed gelukt!! Bedankt voor het delen van je recept topper! Nu zijn die van mij alleen niet zo heel donker geworden. Moet ik in het vervolg dan wat minder water toevoegen aan de üzüm pekmezi? Of heeft de  üzüm pekmez niets te maken met de uiteindelijke kleur?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Iets langer in de oven laten, dan bruinen ze verder :-) De pekmez is meer voor de smaak, geeft net dat extraatje meer.
7 jaar geleden reactie door anoniem
kun je ook i.p.v. druivenmelasse gewoon melk, yoghurt of ei erop smeren??
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan best, bijvoorbeeld eigeel, met een kwastje. Alleen dan mis je wel de lichte zoete smaak van de melasse.
7 jaar geleden reactie door anoniem
ze zijn een hard geworden. is dat normaal? de smaak is wel goed.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Danjewel Hülya,

Hier was ik al heel lang naar op zoek. Ik ga ze binnenkort maken en zal je laten weten hoe ze smaakten.

gr Ann
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Ann, ben benieuwd hoe het zal worden!
7 jaar geleden reactie door anoniem
het er heerlijk uit. ik ga zo snel mogelijk proberen.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Oke dan! Laat je het me weten hoe ze zijn geworden?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Yeaaaaah, eindelijk het recept voor simit, roept mijn dochter hier.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hahaha, leuk om te horen! :-)
7 jaar geleden reactie door beauty
Bedankt, Hülya dit recept wilde ik heel graag.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Jammie!! Even een vraag: is het verse gist of gedroogde gist?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik verse gist. :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je wel!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Waar kan ik druivenmelasse halen?
7 jaar geleden reactie door Hülya
Bij de supermarkt, en anders kun je om Üzüm Pekmezi vragen bij een Turkse minimarket.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er erg lekker uit!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je! :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

14,632x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 60 minuten
Rijst 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie
43,361x bekeken
  • aardappel broodjes
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties nieuw recept
90,992x bekeken
  • kip met champignons
  • 4 personen
  • 60 minuten
Kip gerechten 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 46 reacties
35,282x bekeken
  • broodje kaas en olijven
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)