Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patatesli Köfte

Patatesli kofte recept turks

Beschrijving:

Ovenschotel met köfte en aardappelen.

Één van de meest gegeten gerechten in Turkije.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

90 minuten

Ingrediënten dressing

  • 10 groene peper
  • 5 tomaten

Ingrediënten köfte

  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 2 sneetjes brood
  • Halve glas melk
  • 250 gram gehakt
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree (salça)

Ingrediënten aardappelen

  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels gedroogde peterselie poeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 aardappelen

Bereiding

  • Haal de binnenkant van het brood eruit en doe deze in een kom en meng het met melk (de korst van het brood gebruiken we niet).
  • Kneed dit een beetje zodat het brood goed de melk opneemt en een beetje op pudding begint te lijken.
  • Snijd de uien en peterselie en doe deze ook in de kom.
  • Leg het gehakt ook in de kom en voeg er 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel bakpoeder en 2 theelepel zout aan toe.
  • Meng het geheel en kneed alles in de kom gedurende een minuut.

  • Voeg tijdens het kneden ook wat tomatenpuree toe (1 eetlepel).
  • Na het kneden neem je wat gehakt in de hand en kneed je dit tot een vorm van een langwerpige gehaktbal (zie eindfoto) tot al het gehakt op is.

Bereiding van de aardappelen

  • Na het kneden kun je overgaan op het schillen van de aardappelen.
  • Snijd de aardappelen na het schillen en plaats ze in een kom. Giet er 2 eetlepel zonnebloemolie overheen.
  • Voeg er 1 theelepel rode peper, en 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel zout, 2 theelepel gedroogde peterselie poeder.

  • Meng dit geheel in de kom.

Resultaat na het mengen van beide kommen

Dressing

  • Snijd de 10 pepers en 5 tomaten in stukjes.

Bereiding van de ovenschotel:

  • Plaats de aardappelen, köfte, peper en tomaten omstebeurt in een bakplaat (doe wel wat zonnebloemolie op de bodem van de bakplaat voordat je begint)

  • Doe de schotel voor 30 à 45 minuten in de oven op 220 graden
  • Serveer als volgt:

patatesli kofte turks recept

  • Eet smakelijk!
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Patatesli Köfte
Beoordeling: 4/5
Reacties: 166
Auteur:
Publiceerdatum: 13-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Köfte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Ovenschotel met köfte en aardappelen. Één van de meest gegeten gerechten in Turkije. Aantal personen 4 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

166 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Zo heerlijk en erg makkelijk. Iedereen aan wie ik het heb gegeven maakt dit nu. Je kan er ook je eigen specerijenmengsel op nahouden.

Groetjes,

Delano M✌
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dit lijkt me heerlijk ga het ook eens proberen te maaken  ziet er ook mooi uit trouwens
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi.

Ik heb het net in de oven staan en ruikt echt al heerlijk!!!.
Bedankt voor zoveel lekkere recepten.
Ik ben getrouwd met een turkse man en ik blijf hem op deze manier iedere keer verrassen
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dit lijkt me heerlijk! Ga ik beslist een keer maken!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Verrukkelijk en kan niet fout gaan!
Als je net als ik niet altijd aan groene pepers kunt komen, is het met puntparika ook heel lekker!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook op bakpapier en in de hete luchtoven
en hoeveel graden en tijd
6 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker! Maar in een glazen schaal is handiger door alle vocht die eruit komt.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker en goed gelukt.Kruimige aardappelen even voorgekookt en daarna +- 40 min in de oven op 200 graden.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk gerecht! Zo lekker dat ik het zelfs 3 keer in één week gegeten heb! gr. lindi
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is heerlijk, beetje salade erbij maken (en voor mijn moeder en zusje iets minder rode peper)
Goed uitgelegd, net als alle andere recepten.

Groetjes Selina
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor het rececpt. Moet er nu 1 eetlepel of 1 theelepel bakpoeder in het gehakt?
Mvg
Bruce
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya heeft supergerechtendeze is zo makkelijk en zo lekker een aanrader voor iedereen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Beste  Hulya,
Ik wil dit gerecht deze week graag uitproberen.
Ik vraag me af of die 2 sneetjes brood oud brood moet zijn. Of mag het ook gewoon vers brood zijn
10 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heel lekker, ik heb de aardappelen wel even vijf minuten voorgekookt, vervolgens 20 minuten op hete luchtstand bij 220 graden. Daarna nog 25 minuten op de gewone ovenstand bij 200 graden.

Grtz, Rob Pronk
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een mooie site !  Na een aantal bezoeken aan Turkije  en een keer hier in Nederland heel lekker eten bij een Turkse vriendin, ben ik verliefd geworden op het Turkse eten ! Ben net terug van een reis en wil graag proberen de sfeer een beetje vast te houden:-)  Vandaag ga ik voor het eerst dit recept proberen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, wat een geweldige site! Ik heb al meerdere recepten van je gebruikt waaronder de patatesli kofte. Ik heb alleen de aardappels heel even gekookt omdat ik een combi oven heb en ze anders niet zo gaar worden als in een gewone oven. Maar het smaakte erg lekker! Mijn man vond het net zo smaken als hoe zijn oma het klaar maakt! :-)
De foto's erbij zijn erg handig!
Ik hoop dat er nog meer lekkere recepten bijkomen!
Groet L.Kaya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit lijkt me echt lekker. . K ga het zo ook maken. Je hoort nog hoe het gesmaakt heeft
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

ik heb dit gemaakt maar mijn gehakt bleef erg zacht, het was wel gaar van binnen. en mijn aardappelen waren helemaal ongaar. dit kan ook liggen aan mijn oven denk ik, ik heb een combi-oven. de smaak was wel erg goed. weet jij misschien een oplossing hiervoor? ik heb al een keer het vlees gebakken en toen bleef het ook een beetje zacht, heb ik misschien teveel brood erbij gedaan? Groetjes
10 jaar geleden reactie door Wioleta Ateş
Ik maakte dit recept twee keer, maar elke keer of het vlees was nog niet klaar of aardappelen hard. Het ziet er erg lekker gerecht, maar weet niet waarom bij mij mis gaan :/
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya je recepten zijn heeerlijk! Heel veel dank voor alle moeite!

Ik had 1 vraagje is dit een gerecht wat ik van tevoren kan klaarmaken en een paar uur later pas in de oven kan doen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja hoor, dat kan zeker! Doe ik ook vaak. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Na een aantal vakanties in Turkije (waar we vooral in de minder toeristische restaurantjes héérlijk gegeten hebben!), was ik op zoek naar een aantal "bekende" recepten om zo thuis nog verder te kunnen genieten en zo op deze geweldige site gekomen.
Vandaag ervoor gekozen om een voor mij onbekend gerecht te maken en het was echt heerlijk en geweldig makkelijk. Prima gaar in 35 min en wel een paar eigen toevoeginkjes gedaan (extra schijfjes rode ui, kleine gehalveerde worteltjes en grof gehakte bosui, maar dat smaakte prima.
Manlief keek beteuterd in de oven of alles écht op was..
Bedankt voor deze geweldige recepten!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jij heel erg bedankt voor deze reactie, leuk om te lezen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heb deze link van mijn turkse collega gekregen. En ben er heel blij mee. Wat een fijne site. Alles heel duidelijk uitgelegd met foto's erbij. Ik hou ervan om nieuwe gerechten uit te proberen. Ik heb groene paprika ipv groene peper gebruikt en het was erg lekker. Ik ga zeker nog meer recepten van je site proberen. Dank je wel!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Tof dat je blij bent met de recepten. Veel kookplezier! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Nou het staat nu in de oven....hopen dat het lukt!!! Ben een super fan van jouw site en facebook!!! Echt een goede uitleg en stapsgewijs!!!! Top!!!

Groetjes Henriette :-)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dankjewel voor je lieve woorden, Henriette! :-) Hopelijk lukt het!
11 jaar geleden reactie door anoniem
woooow lkkkrrrr
11 jaar geleden reactie door Hülya
Zekers. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hylia
Ik heb heerlijk bij je gegeten , heb hier het recept van je,
Ga het snel ook eens maken,
Groetjes Margreet
11 jaar geleden reactie door Hülya
Veel plezier. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je er ook nog stukjes paprika tussen leggen? En courgette?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wat je maar wilt, anoniem! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, alleen de eetlepels zwarte en rode peper zou ik vervangen door theelepels bij de ingrediënten voor de köfte  ;-)

groetjes Ineke
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oeps, goed dat je het zegt Ineke! Dat moesten inderdaad theelepels zijn, bedankt!
11 jaar geleden reactie door anoniem
morgen ga ik dit voor het eerst maken, maakt het iets uit welke gehaktsoort ik ga gebruiken?
ziet er super lekker uit! duim voor me dat het goed gaat. tips zijn altijd welkom, ben nog niet zo ervaren.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is absoluut geen probleem, anoniem. Rundgehakt of lamsgehakt, maakt niet veel uit.
11 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
vanavond gemaakt. Na een dag vasten vond mijn man het erg lekker.

Het was ook erg lekker. Ik ga het zeker vaker maken!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik wil vanavond dit recept gaan maken maar ik ben zo bang dat de aardappelen niet gaar worden. Waar haal jij vaak je aardappelen en gebruik je dan kruimige aardappelen? Ik heb dat probleem namelijk altijd dat de aardappelen niet gaar wporden. Kan je mij een tip geven? Vind je site echt helemaal geweldig!!! Zeker nu met ramadan ga ik veel van je recepten uitproberen.
Je hebt geen boek van al jouw recepten in de winkel liggen he? Als dat zo is ga ik die meteen kopen!!!!

gr Martine
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Martine,

Ik gebruik vastkokende aardappelen. Dat aardappelen niet gaar worden hoor ik voor het eerst, op welke temperatuur stel jij de oven in? Ik kan je 220 graden voorverwarmd aanraden. Het beste is dan om de plaat in het midden van de oven te plaatsen, in plaats van boven of beneden. Dank voor je complimenten en helaas heb ik geen boek in de schappen liggen :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

O shit heb juist iets kruimige aardappelen gekocht!!! Ik heb het nu al gemaakt en het gaat zo de oven in. Ik heb altijd problemen met aardappels in de oven, krijg ze bijna nooit gaar maar moet ook zeggen dat ik mijn oven altijd op 180 heb staan. Dus moet nu echt op 220 graden? Super bedankt voor de tip! Ben benieuwd of het me nu eindelijk eens gaat lukken! Gr Martine
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oeps, dat wordt dus even afwachten.

In ieder geval, 220 graden (voorverwarmd!) voor 15 tot 20 minuten moet voldoende zijn, 180 is te weinig echter.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker! heb het een paar dagen geleden ook gemaakt tijdens de ramadan. Dan smaakt het nog extra lekkerder! Ik ben net een beetje koken aan het leren, en dit is erg makkelijk om te maken. Geweldige site, ga zo door!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldig recept!
Ik dacht we proberen het gewoon en we zien wel maar oh wat was dat lekker zeg!
Echt genieten, we hebben heerlijk zitten smullen en we hadden nog wel meer gelust.
Alleen vind ik wat weinig du daar heb ik meer voor gebruikt.

Heel erg bedankt, Hele fijne uitleg ook met de foto's erbij!

Groetjes Wendy
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal super Wendy, ben blij dat het heeft gesmaakt!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat vond je precies te weinig Wendy?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wendy heeft hier per mail op gereageerd, het betreft gehakt, ze vond het gehakt te weinig, dus daar heeft ze meer van gemaakt.
11 jaar geleden reactie door Leen
En het was weer ontzettend lekker,Hülya!!!!!!Morgen staat de Tavuk corbasi op het menu,lekker met Turks brood en een salade.Vandaag maar gewoon Hollands gegeten,bloemkool,aardappels en vlees,voor onze zoon,die vindt Hollandse kost het lekkerst(hij is pas 10,maar houdt niet van aparte gerechten)Maar Hollands koken is zooooo saai!!!!Ik doe ook steeds vaker die heerlijke Turkse pepers doorheen,gebakken aardappels,pasta,soepen,döner.......heerlijk spul,voor onze zoon hou ik dan altijd iets apart,van het eten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik ben op het moment bezig met het maken van dit gerecht. Ik kwam er zonet achter dat het mij niet lukt om die aardappels in zulke wedges te snijden. Heb er maar een andere vorm van gemaakt maar zou in het vervolg ze ook zo willen snijden. Misschien erg moeilijk om uit te leggen..maar zou iemand kunnen proberen uit te leggen hoe ik ze zo snijd. Alvast bedankt :) xx
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het beste is om de aardappel in tweeën te snijden (in de lengte!), en dan vervolgens die twee delen weer in tweeën te snijden, wederom in de lengte. Je krijgt dus 4 kwart-delen, vanaf boven bekeken snijd je dus in feite een kruis-patroon in de aardappel, zie deze afbeelding:

http://img825.imageshack.us/img825/1517/aardappel.png

Daarnaast kun je de aardappel op een alternatieve wijze snijden. Snijd de aardappel eerst in de lengte in tweeën, en volg dan per deel het patroon dat in de tweede illustratie is weergegeven (zijaanzicht).
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga het binnekort proberen. x
11 jaar geleden reactie door Leen
Hoi,
Ik ga dit morgen maken,maar worden er hete pepers in gebruikt?Die heb ik namelijk gekocht,maar dacht dat ze mild zouden zijn,maar het zijn dus hete pepers.Wordt het dan niet té pittig?Groetjes van Leen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Leen, ik heb gewoon een bepaalde soort peper gebruikt en er totaal niet op gelet of ze heet of mild waren. Het is maar wat jij het lekkerst vindt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er zalig uit en heeeeel gezond! Ik ga het maken in een ouderwetse Römertopf dat is een oven in een oven van klei. Bedankt voor het recept.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ah, die ken ik! In de Turkse keuken noemt men dat een:

http://www.google.com/search?hl=nl&q=güveç

(Güveç)

Lijkt behoorlijk op de Römertopf.

Zul je het fijn vinden als ik daar ook recepten voor plaats?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ja lijkt me super! Ik ben m net aan het ontdekken en echt op zoek naar recepten. Alvast bedankt!
11 jaar geleden reactie door Alkaya
Heb dit in Turkije gemaakt voor mijn schoonfamilie. Viel erg in de smaak, mijn zwager vroeg zelfs of ik het wel écht helemaal zelf had gemaakt of dat zijn moeder stiekem had geholpen :-)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je hebt toch niet alle eer aan jezelf gehouden, hè Kim? :-D
11 jaar geleden reactie door Alkaya
Haha, ik heb je genoemd hoor ;-)
11 jaar geleden reactie door merlale
hoi hulya, kan k ook eerst 2 broodjes afbakken in de oven en erna de vulling van gebruiken? k heb namelijk geen brood meer in huis.. groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat moet volgens mij geen probleem zijn. Succes!
11 jaar geleden reactie door merlale
dank je voor je snelle antw :) nog 1 laatste vraag die  "rode peper"bedoel je bul biber? k kan die andere link niet openen waar iemand vraagt wat je bedoelde met die rode peper. kusura bakma voor die vragen wat k stel.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja klopt, pul biber inderdaad. In het Nederlands heet het paprikavlokken (wist ik eerst ook niet). Geen probleem hoor, ik beantwoord ze met plezier.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mag je ook gewoon bruin brood gebruiken?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, volgens mij kan dat ook, nooit gedaan echter dus weet het niet zeker echter.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Welke brood gebruik jij dan? Gewoon turkse brood?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik geloof dat ik (Nederlands) wit brood had gebruikt, maar het is allemaal geen ramp als je ander brood gebruikt, Turks brood kan ook.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ben het nu aan het maken....:-) moet nog af wachten of mijn turkse man het lekker vind
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het nog niet gemaakt maar het ziet er leuk uit en lijkt mij makkelijk om te maken
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn vriendin heeft dit gerecht vanavond voor mijn verjaardag klaargemaakt als verrassing omdat we net uit istanbul komen en het was heerlijk. Zij heeft lamsgehakt gebruikt.
Aanrader.
11 jaar geleden reactie door anoniem
moet je brood bij de gehakt toevoegen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Zoals in het recept vermeld staat:

"Haal de binnenkant van het brood eruit en doe deze in een kom en meng het met melk"

En even later voeg je daar weer het gehakt aan toe.
11 jaar geleden reactie door anoniem
gebruikt u hiervoor lamsgehakt of enkel runds ,of beide?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wilde even zeggen dat dit gerecht erg geslaagd is, net klaar met het avondeten, helemaal top.

Grt,

Sophie
12 jaar geleden reactie door Hülya
Nee joh! Gewoon twee sneetjes, niet twee hele :-) Je kunt het op de eerste foto ook zien, linksbeneden in de kom, lijkt een beetje op witte purree.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Klopt het dat er 2 hele broden in moeten,op 250 gram gehakt?
Het lijkt me zo veel.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Ik wil dit gerecht zeker een keer proberen, het ziet er heerlijk uit!
Maar ik heb een vraag: welk gehakt kun je hiervoor het beste gebruiken, rund of lam?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik vermoed van niet anoniem, een grill oven bakt meestal alleen de bovenlaag, terwijl de onderlaag bij dit gerecht minstens zo belangrijk is.
12 jaar geleden reactie door anoniem
moet dit persee in een hete lucht over of kan het ook in een grill oven?
12 jaar geleden reactie door anoniem
gisteren gemaakt, echt super lekkerr.
groetjes marian
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D

Meer stap-voor-stap recepten:

225,050x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties
10,771x bekeken
  • erwtennoedels met kaas
  • 4 personen
  • 90 min
Pasta 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 16 reacties video recept
71,872x bekeken
  • groente allegaartje
  • 4 personen
  • 90 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 28 reacties
25,228x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)