Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Baklava

Beschrijving

Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter

en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak geserveerd tijdens het Suikerfeest.

Aantal personen

16

Bereidingstijd

180 min

Ingrediënten:

  • 300 ml zonnebloemolie
  • 300 ml glas melk
  • 2 eieren
  • 1 kilogram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder


Ingrediënten van de stroop:

  • 1 liter water
  • 1 liter suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Voor tussen de baklava:

  • 300 gram gemalen walnoten of pistachenootjes

Voor de bereiding van de baklava:

  • 600 gram aardappelzetmeel

Op baklava:

  • 750 gram margarine
  • Gemalen nootjes (pistachenootjes of walnoten)

Bereiding van het deeg:

  • Neem een kom. Zeef de bloem en de bakpoeder in de kom.
  • Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie toe aan de kom met de bloem en bakpoeder.
  • Kneed alles tot een groot stuk deeg.

  • Maak een theedoek vochtig en leg dit over het deeg heen. Laat het deeg nu 20 minuten rusten.

Bereiding van de baklava:

  • Neem het deeg voor je. Kneed dit 5 minuten lang door zodat het wat makkelijker wordt om mee te werken.
  • Als je klaar bent, maak je kleine balletjes uit het deeg. Zorg ervoor dat je 40 balletjes krijgt.

  • Leg de 40 balletjes even aan de kant. Verdeel dit in vier rijen van 10.

  • Neem een balletje. Rol het deeg uit tot een middelgroot formaat (na een bepaald formaat zal het ook niet meer langer worden omdat het deeg anders te dun wordt).

  • Strooi het aardappelzetmeel over het deeg heen. Strooi niet te veel!

  • Neem weer een balletje en rol deze uit. Leg dit over het andere lapje deeg heen.

  • Daarna strooi je weer aardappelzetmeel over het deeg heen en ga je verder met het uitrollen van de andere balletjes deeg. Deze stappen herhaal je totdat je10 balletjes hebt uitgerold en op elkaar hebt gestapeld.
  • Nu heb je een stapel van deeglapjes met er tussen in steeds een beetje aardappelzetmeel. Zet deze aan de kant.

  • Nu ga je de vorige stappen herhalen bij de andere balletjes deeg. (uitrollen van het deeg, aardappelzetmeel eroverheen strooien, weer een lapje deeg eroverheen leggen etc. totdat je 10 balletjes hebt uitgerold).
  • Als je klaar bent met alle 40 balletjes en je hebt ze verdeeld in 4 stapels van 10 lapjes deeg, doe je het volgende:
  • Neem een stapel deeglapjes. Rol deze zo groot mogelijk uit met een deegroller zodat het in je bakplaat zal passen.

  • Herhaal deze stap bij de andere 3 stapels deeglapjes.
  • Nu heb je 4 grote deeglappen (elk bestaande uit 10 deeglapjes).
  • Neem een bakplaat voor je. Deze moet je invetten.
  • Neem een lapje deeg en leg deze in de bakplaat (als het lapje deeg te groot is voor je bakplaat, zoals hier op deze foto, kun je het deeg in stukken scheuren en dit verdelen over de bakplaat).

  • Strooi de gemalen nootjes over het deeg heen.

  • Leg weer een grote lap deeg over de nootjes heen.
  • Daar strooi je weer de gemalen nootjes overheen.
  • Vervolgens leg je er weer een grote lap deeg op.
  • Strooi weer de gemalen nootjes over de grote lap deeg heen. Dit doe je voor de laatste keer.
  • Nu leg je het laatste stuk deeg over de nootjes heen.

  • In totaal heb je dus alle 4 de lapjes deeg gebruikt en 3 keer met de nootjes gestrooid.
  • Snijd  de baklava horizontaal en verticaal.
  • Neem een pan en laat de margarine smelten. De margarine moet heel heet zijn.
  • Giet de gesmolten margarine over de baklava heen.

  • Leg de baklava in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten totdat de bovenkant en de onderkant goud/bruin kleuren.
  • Neem een pan. Voeg hier het water en de suiker aan toe.
  • Laat de suiker smelten en het water koken voor een half uur.
  • Na het koken voeg je de citroensap toe in de pan. Dit laat je 15 minuten koken.
  • Laat de stroop helemaal afkoelen.
  • Haal de baklava uit de oven.
  • Giet de afgekoelde stroop over de baklava heen en laat de baklava minimaal een halve dag rusten.

  • Strooi daarna nog wat gemalen nootjes over de baklava heen.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Baklava
Beoordeling: 4/5
Reacties: 249
Auteur:
Publiceerdatum: 29-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 16
Bereidingstijd: 3 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

249 reacties

11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi bedankt voor dit recept! Kan ik het nadat de Baklava uit de oven is ook honing erover heen doen ipv water met suiker?

En is het recept van het deeg een standaard recept voor filodeeg ? Kan ik hier dan ook andere dingen mee maken en zou ik dit deeg ook in kunnen vriezen?? Hoor graag van je in shaa Allah.


Groetjes yasmina
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hmm, honing... ik denk zelf dat het iets te dik is. Je kunt het proberen, het is niet gebruikelijk.

En ik zou het niet invriezen, dat gaat niet lukken met andere recepten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya,


Zeer mooie omschrijving van uw recept!
Ik ga het zo snel mogelijk uitproberen zodra ik de ingrediënten terug vind.

Het lastige is, zit momenteel in Taiwan, en is toch wel best moeilijk de ingrediënten terug te vinden in het Chinees lol.

Een klein vraagje wel..
De 4x 10lapjes wat je maakt zet je per 10lapjes op uw plaat en daarboven uw nootjes of is het per 1lapje en dan nootjes (40x)


Cok sagol bu yemek tarifi icin!


Selam,


Erdal
11 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Erdal,

Bedankt voor de compliment!

Wat betreft de lapjes;

Ik leg dus eerst 1 lap deeg (oftewel: 1 groot lap, bestaande uit 10 vellen). Vervolgens strooi ik er de nootjes overheen, daarna leg ik er weer een lap deeg overheen (nogmaals, 1 groot lap, bestaande uit 10 vellen), en zo ga ik verder.

In totaal heb je dus 4 grote lappen deeg, elk bestaande uit 10 vellen, in totaal heb je dus 40 vellen. Ook heb je in totaal 3 keer met nootjes gestrooid. :-)

Hopelijk is het zo duidelijker, nog veel plezier in Taiwan!
11 jaar geleden reactie door anoniem
sorry nog ff een vraag, wij in tunesie hebben ook baklawa noemen wij het dan, maar dan heb je de deeg laagjes boven en onder en in het midden een dikke laag gemalen nootjes voor al pistache amandelen, en pijn boompitten zou dat met dit zelfde recept kunnen? en dan gewoon mischien het recept halveren anders wordt die veel ste hoog?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Zou vast wel lukken, denk ik. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
asalaam alikum mag ik weten waar de aardappel zet meel voor dient?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Aleykum selam, door het zetmeel worden de bladeren niet één geheel, maar een 'stapel' met bladeren, doordat het zetmeel de laagjes deeg weet te scheiden. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, mijn man kan heel goed maken, dankzij uw recept!
Dankuwel.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
he waar koop ik zo'n bakblik ik heb bij ons in het dorp gekeken bij de blokker hema en action en wat zijn de afmetingen van het  bakblik
11 jaar geleden reactie door Hülya
De afmetingen zijn ongeveer 35 x 39 cm. Deze ovenplaat zat jaren geleden bij een oven die ik destijds had gekocht. Kijk anders rond op internet.
11 jaar geleden reactie door anoniem
kan iemand laten zien welke filo deeg ik kant en klaar kan kopen hiervoor>?

soukran
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, kan ik ipv boter ook honing op de deeg doen dan in de oven of mmoet het echt boter zijn? en je zegt 750 margarine maar moet alles dan ook echt op het deeg doen? en het stroop weetjewel kan je ipv water ok honing doen of niet???  en als je gaat snijden moet je echt diep snijden? of wat?? hopelijk krijg ik snel een reactie van je sorry voor me vragen haha xx
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, je hebt echt boter nodig en inderdaad het betreft 750 margarine, deze moet je rustig eroverheen gieten en tijd geven zodat alles wordt geabsorbeerd. In principe zou je ook honing kunnen gebruiken, wel uiteraard gemengd met water. En inderdaad, je dient diep te snijden, zodat alle baklava lost van elkaar raakt.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey Hulya,

- Ik heb al verschillende malen baklava gemaakt. Ze zijn altijd erg lekker qua smaak, maar ik heb altijd het probleem dat het onderste gedeelte van de baklava 'nat' is nadat ze afkoelen. Ik haal dus de baklava uit de oven, en giet de afgekoelde siroop erover. Daarna laat ik de baklava rusten (net zoals in jouw recept), maar altijd is het onderste deel nat en lijkt het alsof het deeg niet goed gebakken is ...  

Ik gebruik steeds yufka uit een Turkse supermarket.

- En dan nog een vraag: bewaar je de baklava best op kamertemperatuur of in de koelkast?


Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

1. de oven bakt de onderkant niet goed.
2. de siroop moet warm zijn wanneer je ervoor kiest de baklava te laten afkoelen, je kunt ook de siroop toedienen wanneer de baklava warm is, maar dan moet de siroop koud zijn. De ene moet dus altijd koud zijn en de andere warm.
3. het kan ook zijn dat de siroop te vloeibaar is, dat wil zeggen: niet voldoende suiker tegevoegd, of te veel water gebruikt. Probeer de siroop dus iets dikker te maken volgende keer.

Beste is om de baklava op kamertemperatuur te bewaren, in een gesloten ruimte, ik doe ze bijv. altijd in de oven als ik denk dat de baklava de komende dagen opraakt, zo niet, dan doe ik de baklava in kleine bakjes (afgesloten) en stop ze dan in de vriezer.

Groet,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hey Hulya, hartelijk dank voor je antwoord! Ik denk dat ik het eerste en het derde verkeerd doe. Ik ga het eens proberen en zien of je tips helpen.

PS: je hebt echt super leuke recepten op je site staan!

Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ben benieuwd! Bedankt voor je compliment! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hej hulya abla,

Ik heb een vraagje. Moet de stroop een beetje tot boven de baklava komen? of juist iets eronder. Ik ga het volgende week voor het eerst alleen uitproberen ik hoop dat het zal lukken. Ben benieuwd. Owja en nog een vraagje. Moet de melk lauw zijn voor het deeg? Nadat je meel erin hebt gedaan moet de melk erin toch.

Alvast bedankt en heb gelukkig jou site gevonden echt goeie en duidelijke uitleg! Allah razi olsun!

Jasmijn
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Jasmijn,

Het moet er net boven komen, uiteindelijk trekt het namelijk weer in.

De melk mag gewoon koud zijn, uit de koelkast dus. Volgorde van meel en melk maakt niet zoveel uit.

Groet,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk!
Heb deze vorige week gemaakt, wel met kant-en-klaar filodeeg maar smaakte er niet minder om.
Heb wel minder boter gebruikt, 500 gram en dat was meer dan genoeg want na de baktijd dreef mijn filodeeg nog ongeveer dus heb ik heel voorzichtig het overtollige boter eruit gegoten.
Heb de suiker trouwens afgewogen nadat ik ze in glazen had gedaan en ik kom bij een liter suiker uit op 825 gram.

Verder ze smaakte verrukkulijk!!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
ooooooooo me
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat ze hebben gesmaakt. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mooi zeg. Maar ik heb ee ngekke vraag: is de baklava ook in te vriezen?
Zo nee kan ik het een dag of 5 van te voren maken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ja, je kan hem invriezen. Maar niet nasat je hem in de oven hebt gedaan. Nadat je hebt gesneden kan je hem in de vriezer doen.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor het antwoord. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
We hebben dit recept gemaakt met filodeeg. Het is veel werk, maar het resultaat is erg goed! Bedankt voor de goede uitleg!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,
dit bedoel ik met opgerolde pistache baklava.ik weet niet of het opgerold wordt, maar ze zien eruit als rolletjes. heeeeerlijk.

http://divanpastanesi.nl/wp-content/uploads/2012/02/DSCF0049-1024x685.jpg
11 jaar geleden reactie door Hülya
Die kun je volgens mij maken door de baklava vellen met nootjes en al over je (dunne) deegroller te rollen. Vervolgens trek je de deegroller eruit. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Als je dus 4 x de 10 lapjes hebt en uitrolt, hoef je de 10 lapjes zeg maar, niet allemaal uit elkaar te halen?
Gewoon 1 stapel van 10 uitrollen op de bakplaat leggen en dan de nootjes en zo met alle 4 de stapeltjes?

Groetjes Wendy
11 jaar geleden reactie door Hülya
Precies wat jij zegt. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
toen de suiker ging koken met de water heb je het halfuur laten koken??
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
Ik heb die Baklavalik Yufka gekocht, hoeveel vellen moet ik telkens op elkaar leggen? (vooraleer ik de gemalen nootjes erop doe?) en moet ik die vellen met iets insmeren?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste anoniem,

Je kunt het recept gewoon volgen als je baklavalik yufka hebt gekocht. Je hoeft alleen het eerste deel van het recept niet meer te doen (het maken, kneden en uitrollen van de deeglapjes), omdat je deze dus nu kant-en-klaar hebt gekocht.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ja dank je wel, ik twijfel alleen over de hoeveelheden vellen op elkaar, sommigen zeggen 4, anderen zeggen 5 ? en die moet je dan niet insmeren met boter, want ik heb al gehoord dat het wel moet, maar moet dus niet, misschien is dat alleen met die filo?
Ja sorry voor de vele vragen, ik wil het echt goed doen :D
11 jaar geleden reactie door anoniem
hulya wil je aub mijn vraag beantwoorden, heb jij heb recept van die opgerolde pistache baklava, wordt in rolletjes verkocht.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Niet dat  ik me herinner, heb je er wellicht een foto van? Als je de link van de foto hier plaatst kan ik even een kijkje nemen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hülja, ik vraag me af met welke boter/magerine je het beste kunt gebruiken. mijn buurvrouw vertelde mij dat je dan t beste roomboter kunt gebruiken maar ik houd helemaal niet van roomboter!!! ik wil t ook als verassing gaan maken voor volgende week..ben benieuwd groetjes wendy
11 jaar geleden reactie door Hülya
Tafelmargarine is geschikt! Hopelijk houd je daar wel van? :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ja bona is een goeie!! okee, nu kan ik m eens gaan maken ik ben benieuwd of het gaat lukken...bedankt!! prettig suikerfeest!! groetjes wendy
11 jaar geleden reactie door Hülya
Mooi zo, ben ook benieuwd of het gaat lukken, laat het me weten! Jou wens ik ook een prettig suikerfeest toe! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Waar haal je ongezouten pistache noten Pff ben al de hele middag aan t zoeken haha maar met geen resultaat..
11 jaar geleden reactie door Hülya
Deze ongezouten pistache noten poeder (antep fistiği) kun je in veel Turkse minimarkets vinden, als het er niet is, zou ik er even naar vragen, meestal importeren ze het dan alsnog, aangezien het een veelgebruikte ingrediënt is voor baklava.

Je zou in plaats van ongezouten pistache noten poeder ook gemalen walnoten of kokospoeder kunnen gebruiken als topping.
11 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt voor je recept, ik ga het paar dagen voor eid maken in scha Allah.
een vraagje, heb jij het recept  van die opgerolde pistache baklava?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Sorry, misschien was ik niet helemaal duidelijk, haha! Ik heb uiteraard niet de baklava in het water gezet, maar de schaal waar de siroop in zat. Maar intussen is het allemaal gelukt, de siroop was op tijd afgekoeld en de baklava staat nu kant en klaar op het aanrecht. Het ziet er heeeerlijk uit! Wel heb ik het 10 min eerder uit de oven gehaald, omdat de bovenkant echt helemaal mooi bruin was, en anders aan zou gaan branden.
Ben zo benieuwd, en nu nog wachten tot morgen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Mijn baklava staat net in de oven. Ik wilde toch eerst een keer oefenen voor Eid :-)
Ik heb de stroop laten koken terwijl ik de baklava in het bakblik maakte. Ik heb het nu in een bak koud water gezet, en dan hoop ik dat ie over 45min voldoende afgekoeld is. Is dat een probleem? Dat ie nu in het koude water staat? En hoe warm is het nog om en nabij als je het over de baklava heen giet?

Alvast bedankt, en ik ben heeeeel benieuwd hoe het gaat worden!!

Groetjes,
Marieke
11 jaar geleden reactie door Hülya
Marieke, niet de baklava in een bak koud water zetten! De baklava moet juist warm zijn wanneer er koele siroop overheen wordt gegoten (het mag ook andersom zijn: warme siroop, koele baklava... als beide maar tegengesteld zijn). Als je het niet op deze manier doet, dan trekt de siroop of niet goed in (koude baklava, koude siroop), of het deeg uit de baklava wordt papperig (warme baklava, warme siroop). Het moet dus altijd tegengesteld zijn.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya,
Vorige week heb ik baklava conform jouw recept gemaakt. Ik was helemaal verbaasd, het smaakte echt heerlijk en was super goed gelukt én dat voor de eerste keer :-)

Volgende week kies ik weer wat van je site uit om lekker uit te gaan proberen. Heel erg bedankt!

Groetjes,
Meryem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, Meryem! Er zijn genoeg recepten, dus keuze zat. Veel plezier nog!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Nou heb zojuist de baklava uit de oven gehaald.. het ziet er iig uit als baklava ! ik heb denk ik de beginnersfout gemaakt door de baklava te klein te snijden..

hij krimpt dus wat in.. wist ik niet... nu maar hopen dat hij niet uit elkaar valt! ik denk dat ik hem goed moet laten rusten he?

verder ... net als bij jou zijn de bovenste vellen droog.. heb ze er toch maar op laten zitten alleen bij het inschenken van de stroop over de baklava vind ik niet echt dat de stroop goed blijft plakken op de bovenste laag?

of moet het eerst goed afkoelen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja uiteraard, de siroop moet afgekoeld zijn. Als je de siroop niet-afgekoeld over de baklava giet, dan plakt de siroop inderdaad niet, sterker nog, volgens mij is de baklava dan niet eens lekker meer... of in ieder geval, niet zo lekker als dat je de siroop zou laten afkoelen (tot kamertemperatuur).
11 jaar geleden reactie door anoniem
baklava zit in de oven hulya ben zo benieuwd hoe hij eruit komt :D
11 jaar geleden reactie door anoniem
hay hulya ik had nog een vraagje.. op jou foto zie ik dat de baklava van boven een beetje droog is of heb ik het mis?

Ik wil graag dat de bovenlaag ook heel zacht is.. moet ik hem dan minder lang in de oven doen? of wordt dat vanzelf zacht als ik de sirooop over giet en lang laat rusten?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Het droger worden van de bovenlaag kun je helaas niet voorkomen omdat de hitte van de oven namelijk direct op de bovenlaag afstraalt. Wat je eventueel zou kunnen doen is simpelweg de bovenste laag van de baklava met de hand verwijderen, zodat de zachtere binnenkant eigenlijk overblijft...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik weet niet of het ook voor baklava werkt.
Maar als ik een gerecht in de oven heb en ik wil niet dat de bovenkant geblakerd of droog wordt (zoals bijvoorbeeld een grote kalkoen), dan doe ik er een stuk folie bovenop voor een poos en haal het er later weer vanaf.
Zo wordt het toch een beetje bruin ipv zwart.

Hoe lang je het er op laat zit moet je een beetje inschatten, dat ligt aan het recept.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hulya er gaat steeds wat mis met mn reactie maar ik reageer even zo..

dus als ik het goed begrijp ga ik naar een turkse supermakrt en haal de turkse bladerdeeg.. besmeer ik dit nog ergens mee of plaats ik het gewoon op elkaar? gezien er geen aardappelzetmeel tussen hoeft!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, je haalt bladerdeeg, dit dien je vervolgens gewoon op elkaar te plaatsen, je hoeft inderdaad geen aardappelzetmeel te gebruiken. Je dient dus eigenlijk vanaf deze foto te werk te gaan:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Baklava/IMG_5142.jpg

Alles ervoor wat betreft het opstapelen van de lapjes deeg, uitrollen, insmeren met aardappelzetmeel hoef je niet te doen als je kant-en-klare bladerdeeg kunt scoren bij de Turkse minimarket, vraag wel expliciet naar "Baklavalik Yufka".
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi damens ik wil dit recept ook graag maken voor het suiker feest en heb de volgende vragen .. misschien kan iemand van jullie mij aub helpen?

- kan ik ook normale filodeeg gebruiken en hoeveel hiervan heb ik nodig?
- gebruik ik ook aardappelzetmeel tussen de normale filodeeg?
- waar kan ik aardappelzetmeel kopen?
- kan je verschillende noten gebruiken? ook amandelen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Als ik jou was zou ik eerder bladerdeeg gebruiken in plaats van filodeeg, bladerdeeg bestaat namelijk uit dunne laagjes, exact wat er in dit recept in het begint met het deeg wordt gemaakt. In het Turks heet bladerdeeg: "Baklavalik Yufka", dus mocht je dichtbij een Turkse minimarket wonen... aardappelzetmeel heb je trouwens dan ook niet meer nodig. Mocht je het voor iets anders nodig hebben: aardappelzetmeel kun je in bijna alle supermarkten vinden. Je kunt walnoten of pistachenoten gebruiken, het is niet echt gebruikelijk om amandelen of een ander soort noten te gebruiken. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik kon helaas geen aardappelzetmeeel finden, Vanwaar wel??
11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er zo lekkerrrrrr uit!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
waajjjjjjjjjoooooooooowww egt lekkeer heb gemaakt gewoon weg waaauuuuaaaaawww
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi,

Ik heb pistache noten die nog niet in olie gebakken zijn en nog niet gezouten zijn.
Dat ze ongezouten moeten zijn heb ik al gehoord, maar is het erg dat de pistache nog niet in olie gebakken zijn?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

wat jij nu hebt is zeer geschikt voor de baklava! De nootjes moeten ongezout en ongebakken zijn. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Waar koop je het pistache ongezouten? Ik zoek het
11 jaar geleden reactie door anoniem
zeer yummaa
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bij sommige recepten van baklava zie ik dat het ook 3 glazen suiker kan zijn en dat je er ook sinaasappel in kan doen bij de stroop...

Kan dat of is het dan gewoon vies....
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik zou wel gewoon die 5 glazen aanhouden, anders wordt de stroop te vloeibaar. De sinaasappel kun je erbij doen als smaakmaker, maar persoonlijk vind ik dat niet lekker, met citroen is het lekkerder.
11 jaar geleden reactie door anoniem
het is er !!

yesss
11 jaar geleden reactie door anoniem
Als ik kant en klare filodeeg gebruik,hoeveel gram heb ik dan nodig op basis van de hoeveelheid ingrediënten die ik nodig heb?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je hebt hiervoor 40 filodeeg bladeren voor nodig. Dit kun je kopen in twee pakjes.
11 jaar geleden reactie door anoniem
baklava is echt super lekker en verslavend
als ik eenmaal baklava eet kan ik niet stoppen met eten
super recept
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dit gaan we morgen gelijk uitproberen !!!

Zit nu al te watertanden.. Haha
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bij de ingredienten van de stroop heeft u staan:

- 1 liter water
- 5 glazen suiker
- 1 eetlepels citroensap

hoeveel bedoeld u met 5 glazen suiker, hoeveel gram is dat ongeveer?

Ik wil het namelijk morgen gaan maken, maar ik ben bang dat ik dadelijk te veel of juist te weinig suiker gebruik.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoeveel gram weet ik even niet uit het hoofd, maar ik zou een willekeurig waterglas van 200 ml gebruiken. Een beetje meer of minder suiker is geen punt omdat het je het toch laat oplossen in water. Succes, en laat me weten hoe het is geworden!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je de baklava ook met filodeeg maken?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ja, dat kan zeker. Filodeeg kun je dus kant-en-klaar kopen, en dat is erg handig bij dit baklava gerecht :-)

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Meltem, laat de baklava minimaal een halve dag rusten voordat je het kan serveren. De stroop zal dan goed intrekken.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Inderdaad Mehtap, wees niet te zuinig met aardappelzetmeel, tevens ook goed verspreiden en aansmeren met de hand. Dat zal waarschijnlijk de oorzaak zijn geweest. Wat bedoel je overigens met 'wanneer wordt de baklava zacht'?
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Oke de volgende keer zal ik meer aardappelzetmeel gebruiken!
Ik bedoelde met zacht worden, het intrekken van de stroop. wanneer kan ik het het beste serveren?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Je moet een poos wachten voordat je de stroop erover giet, als ik Baklava bijv. in de ochtend maak, dan giet ik de stroop pas in de avond.

Jolijn
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Beste Jolijn,

Bedankt voor je reactie!
Moet de stroop dan warm zijn? en trekt het dan gelijk in?

Groet,
Mehtap
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo mehtap ik heb me vergist denk ik bij schrijven van mn reactie, ik bedoelde eigenlijk dat ik de baklava pas in de avond serveer, de stroop giet ik direkt over de baklava nadat de stroop is afgekoeld, en laat het dan dus hele middag intrekken en pas in de avond serveer ik de baklava, ik doe dit bijna bij alle turkse zoetjes waar stroop bij betrokken is.

Jolijn
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Beste Hulya abla,

Ik heb vandaag de baklava gemaakt.
Het is redelijk gelukt.
Ik heb wel een aantal bevindingen die ik met je wil delen, misschien heb je suggesties;
- toen ik de de stapel van 10 lapjes uitrolde, werden ze 1 geheel, ik kon ze niet meer uit elkaar halen zodat je die dunne laagjes effect krijgt bij het eindresultaat.
betekent dit dat ik te weinig aardappelzetmeel heb gebruikt tussen elk lapje?
- wanneer word de baklava zacht?

Hoor graag van je.
Groetjes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wauw. 750 gram boter? Bij de helft van dat verzoop de mijne al?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
12 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oke dan! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heb de baklava gemaakt, maar heb wel het filodeeg kant en klaar gekocht.
De vulling en stroop wel zelf gemaakt, en het was MMmmmmm lekkerrr
12 jaar geleden reactie door Hülya
Vergeet niet, het suikerfeest duurt 3 dagen! :-) Gewoon doen! Hahaha.
12 jaar geleden reactie door Lydia Dekens
wow, dit gaan ik zeker proberen, niet deze suikerfeest want ik heb gister en vandaag al heel wat gebakken van je recepten voor het suikerfeest morgen, dank je Hülya xx

Meer stap-voor-stap recepten:

62,988x bekeken
  • meelkoekjes met siroop
  • 8 personen
  • 180 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 36 reacties feestdagen recept
38,474x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 30 reacties feestdagen recept
20,166x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties feestdagen recept
17,713x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)